Kæmpe kovending: Nu vil de ud af Rusland

Brødrene Hartmann, der har Christian Stadil som hovedaktionær, vil nu sælge virksomheden i Rusland

Christian Stadil ejer gennem Thornico-koncernen størstedelen af aktierne i Brødrende Hartmann A/S. Foto: Gregers Tycho
Christian Stadil ejer gennem Thornico-koncernen størstedelen af aktierne i Brødrende Hartmann A/S. Foto: Gregers Tycho
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Flere og flere virksomheder vælger efter den seneste tids opmærksomhed at dreje nøglen om på deres foretagener i Rusland, og nu er virksomheden Brødrene Hartmann en af dem.

Det skriver Finans.

Virksomheden, der har Christian Stadils selskab Thornico som hovedaktionær, købte i begyndelsen af 2021 en fabrik i Rusland til produktion af emballage, og flere medier heriblandt Ekstra Bladet har den seneste tid kunnet beskrive, at virksomheden fortsatte produktionen trods de mange sanktioner mod Rusland som følge af invasionen af Ukraine.

Nu er det dog slut, oplyser selskabet ifølge Finans i en fondsbørsmeddelelse, hvor det fremgår, at man vil sælge den russiske del af virksomheden.

'Beslutningen er truffet med henblik på at forlade Rusland, hvor det nuværende politiske og økonomiske klima forhindrer realiseringen af Hartmanns forretningsplan i landet', lyder det i meddelelsen.

Kan ikke udtale sig
Over for Finans har den administrerende direktør i Brødrende Hartmann A/S uddybet beslutningen:

'Efter vores tidlige beslutning om at standse eksportsalget til Rusland og investeringerne i vores fabrik i kølvandet på den russiske invasion af Ukraine har vi nu besluttet at sætte vores fabrik i Rusland til salg og forlade landet. I det nuværende miljø kan vi ikke realisere den vækstplan, der lå til grund for investeringen i fabrikken i fjor', udtaler han til mediet.

Christian Stadil, der som ejer og administrerende direktør af Thornico-koncernen ejer 68 procent af aktierne i Brødrene Hartmann A/S, har over for B.T. ikke ønsket at udtale sig om processen.

Helt enig
Samme besked giver Stadil til Ekstra Bladet over sms.

'Grundlæggende så kan og må jeg desværre ikke udtale mig om beslutningen og processen bag. Det kan og må kun Hartmanns direktion og bestyrelse. Dette da jeg ikke sidder i direktion og bestyrelse samt ikke mindst da virksomheden er børsnoteret og har mange andre aktionærer end os', skriver han og fortsætter:

'Jeg er dog helt enig i den beslutning, man har truffet, og som jeg har meldt ud og skrevet i går, så kommer det nok heller ikke bag på så mange igen, da vi jo ret hurtigt selv lukkede ned for al samhandel med og ageren i Rusland i vores egne 100 procent ejede selskaber'.

Han understreger, at han mener, hans holdning til konflikten er ganske klar.

'Herunder så har det nok heller ikke været så svært at afkode min personlige holdning til konflikten qua de efterhånden mange pro Ukraine initiativer, vi herunder jeg selv har været involveret i; små som større. Forhåbentlig får denne frygtelige krig snart en ende', afslutter han sin besked.

I rækken af selskaber, der har besluttet at give efter for presset om at forlade Rusland den seneste tid, kan nævnes Danfoss, Jysk og Carlsberg.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+