Kæmper med selvværdet: Tør ikke vise sandheden

'Ex on the Beach'-deltageren Line Maria Busk vil ikke lægge billeder op på Instagram, hvis hun ikke bruger makeup og filter - og det er et problem, mener hun selv

Line Maria Busk da hun medvirkede i 'Ex on the Beach'. Foto: Janus Nielsen
Line Maria Busk da hun medvirkede i 'Ex on the Beach'. Foto: Janus Nielsen

Line Maria Busk medvirkede i tredje sæson af 'Ex on the Beach', og siden hjemkomsten til Danmark har hun delt ud af sin hverdag til følgerne på Instagram.

Her følger lige under 50.000 personer med, når hun lægger ting op. Og søndag aften inviterede hun de mange folk til at stille hende spørgsmål på det sociale medie.

Reality-babe få måneder efter brystoperation: Vil have dem mindre

Her blev 'Ex on the Beach'-deltageren spurgt, om følgerne måtte se et billede af hende uden makeup og filter. Men det ville 23-årige Line Maria Busk ikke gå med til.

'Og det skyldes udelukkende dårligt selvværd. Jeg synes, at vi er for hårde ved hinanden på de sociale medier, til at jeg tør sænke paraderne helt. Og så sidder der nogen og tænker: 'bullshit! ... hun stråler jo af selvtillid', og du har fuldstændig ret. Jeg er fyldt til randen med god selvtillid,' svarede hun og fortsatte:

'Jeg har aldrig været den grimmeste pige i klasse. Jeg har altid haft et kækt svar i ærmet, når folk har haft noget negativt at sige. Men det handler bare om mere end det. Jeg føler mig langt mere sikker med makeup på eller et latterligt filter på de sociale medier.'

Hun tilføjede, at hun ville ønske, at hun ikke følte sig nødt til at gøre brug af ting som filtre, og at hun hver dag arbejder med sit selvværd.

Sådan så det ud, da Line Maria Busk svarede følgere på Instagram. Foto: Privat
Sådan så det ud, da Line Maria Busk svarede følgere på Instagram. Foto: Privat
 

Chokeret over virkeligheden
Til Ekstra Bladet fortæller Line Maria Busk, at hun ved, at hun ikke er den eneste, der har det på den måde.

- Jeg valgte at svare på spørgsmålet, for jeg får faktisk mange af den slags. Det er meget sjældent, at jeg lægger billeder op uden makeup på. Det sker nærmest aldrig, og det gør det ikke, fordi jeg føler mig usikker, og jeg synes, det er en problematik, som jeg gerne vil tage op, siger hun og fortsætter:

- Der er mange piger derude, som er meget usikre. Det er blevet for nemt at smide et filter på, og når man bruger et filter så meget, så bliver man nogle gange chokeret over, hvordan man faktisk ser ud i virkeligheden. Det lyder lidt som en kliché, men jeg synes, at jeg er blevet for vant til at have filter på, til at jeg synes, at det er pænt nok til at lægge op, hvis jeg tager et uden.

Dansk tv-kendis under kniven: VILD forvandling

- Hvad skal der til, før du så tør lægge et billede op uden at tilføje noget?

- Jeg tror helt sikkert bare, at jeg skal arbejde med mig selv og respektere, at jeg er den, jeg er, og at jeg er god nok. Jeg tror ikke, at folk kommer til at ændre sig, så det er ikke sådan, at jeg venter på, at folk kun vil sige positive ting om mig, før jeg vil lægge et billede op. For det kommer aldrig til at ske.

- Men jeg tror helt sikkert, at det bunder i, at jeg skal være tilfreds med mig selv og vide, at jeg er god nok. Og det er jeg jo i gang med at arbejde med, siger hun.

Men det er en lang proces.

- Jeg arbejder med det ved at fortælle mig selv hver eneste dag, at jeg er god nok, og at jeg er smuk og dejlig. Det synes mine venner og min familie også, og det er det, der er vigtiste. Man skal forsøge at holde det negative ude - især som offentligt menneske, for der er jo klart flere, der har en holdning til dig, men også bare som menneske generelt. Man kan ikke være vellidt af alle. Sådan er det.

DR-kendis hyldes for letpåklædt billede

For nemt at gemme sig
Line Maria Busk fortæller, at hun har stor respekt for de mange andre kendte personer, der i den seneste tid har delt ærlige billeder uden filtre, makeup og andre ting. Og hun ville ønske, at hun kunne følge i deres fodspor.

- For jeg synes, det er vigtigt at sætte fokus på, og hvis jeg havde modet til det, havde jeg helt sikkert lagt et billede op uden et filter på, siger hun og indrømmer, at hun selv er med til at skabe problemerne, når hun fortsætter med at lægge filtrene på.

- Helt klart. Og som jeg også skriver, så håber jeg, at jeg en dag kan komme til at hvile så meget i mig selv, at jeg tør vise mit sande jeg 100 procent. Jeg håber også, at andre mennesker kommer til at det punkt. For det er sgu blevet for nemt at gemme sig bag et filter. Der er man pæn, om det er søndag morgen eller lørdag aften, fastslår hun.