Kæmpesucces og millionudbytte for 'Årgang 0'-mor

Tina Elhauge kan igen-igen juble over, at danskerne har handlet masser af tøj hos hende

Tina Elhauge startede LikeLondon i 2009 - og har siden bygget noget af en forretning op. Privatfoto
Tina Elhauge startede LikeLondon i 2009 - og har siden bygget noget af en forretning op. Privatfoto
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

De fleste kender Tina Elhauge som mor til Christian i dokumentarserien 'Årgang 0', der i en lang årrække løb over skærmen på TV 2.

Sideløbende med tv-deltagelsen opbyggede hun dog også tøjfirmaet LikeLondon.com, og det har igen og igen vist sig at være en ganske god forretning.

Det ændrede sig ikke i 2021, afslører det nyligt offentliggjorte regnskab for selskabet.

Bruttofortjenesten lød i 2021 på 16.709.309 kroner, hvilket er 1,8 millioner kroner bedre end året inden. Faktisk er beløbet tæt på at være rekordhøjt for Like London, der dog havde en bruttofortjeneste på 20.000 kroner mere i 2018.

Overskuddet før skat lød på 11.865.450 kroner.

Like London gik ifølge regnskabet fra 11 til 14 ansatte i 2021. Her udbetalte de 4.147.406 kroner i løn mod 3.378.270 året før.

Meget tilfreds med millionoverskud

Ekstra Bladet har været i kontakt med Tina Elhauge, der via mail har besvaret en række spørgsmål om regnskabsåret. Og det er ikke overraskende en godt tilfreds 'Årgang 0'-mor.

'Jeg er selvfølgelig meget glad for resultatet for 2020. Vi er i en meget uforudsigelig tid, hvor det er svært at planlægge og svært at vide, hvordan forbrugerne reagerer på de forskellige udfordringer i samfundet,' skriver hun.

Størstedelen af Like Londons salg foregår online. Det var i første omgang en fordel, da de fortsat kunne sælge varer, da de fysiske butikker blev lukket ned under coronakrisen, men efterfølgende har det betydet større konkurrence.

'Det kan godt være, vi havde et lille forspring, da corona meldte sig. Men det har også betydet, at der nu er kommet endnu flere, nej rigtig, rigtig mange flere spillere online,' skriver hun og fortsætter:

'Og det betyder selvfølgelig, at der er et endnu større pres på for stadig at sørge for at være synlig og have de rigtige varer på det rigtige tidspunkt - og selvfølgelig til den rigtige pris. Og det synes jeg faktisk, at jeg er god til. Og så synes jeg, vi er ret gode til at forny os og skifte kurs, når markedet ændrer sig.'

'Det synes jeg er en god styrke - og en af grundene til væksten. Vi er tvunget til at være omstillingsparate i det marked, vi befinder os i. Det er en kunst og kræver en del af alle medarbejdere. Men den kunst er pt. den vigtigste faktor for fastholdelse i markedet.'

Årgang 0'-moren har vækstet firmaet år efter år, siden hun stiftede det, og hun holder foden på speederen for at sikre sig, at det fortsætter.

'Jeg drømmer om forsat at have det flotteste udvalg af varer fra udlandet. Det var sådan, jeg startede mit firma, og det skal forblive dna’et i firmaet. Vil du have noget tøj, der er lidt anderledes end andre tøjbutikker eller onlinetøjbutikker, så har Likelondon.com et fantastisk unikt udvalg.'

Udbetaler millioner
Efter skat udbetaler firmaet det meste af overskuddet til holdingselskabet, der er ejet af 'Årgang 0'-moren og hendes tre sønner, Ludwig, Christian og Oscar, gennem hvert deres holdingselskab.

I deres fælles holdingselskab, Henry Holding, som sønnerne hver ejer 11 procent af, mens Tina Elhauge har ejer de sidste 67 procent, råder de over en egenkapital på 32.931.839 kroner.

14.200.000 kroner af disse udbetales i udbytte til de fire holdingselskaber, men det er ikke muligt at se, hvordan pengene fordeler sig.

Kun Tina Elhauges eget holdingselskab, Henry Holding I ApS, har afleveret regnskab. Her fremgår det, at hun udbetaler 9.500.000 kroner i udbytte til sig selv.

Tina med sin mand, Mogens, og parrets tre drenge. Foto: CamillaHey.dk
Tina med sin mand, Mogens, og parrets tre drenge. Foto: CamillaHey.dk

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+