Karsten Ree i retten: - Jeg fortryder ingenting

To betjente fra Nordsjællands Politi er tiltalt for at have modtaget bestikkelse fra rigmanden i form af en rejse til Afrika

Video: Mogens Flindt

Retten i Helsingør danner fredag formiddag rammen om sagen, hvor to betjente fra Nordsjællands Politi er tiltalt efter straffelovens paragraf 144 for at have modtaget bestikkelse fra Karsten Ree i form af en rejse til hans camp i Afrika og et ophold på et hotel på Zanzibar.

To betjente tiltalt for at modtage bestikkelse fra Karsten Ree

At de to betjente har været på rigmandens farm, Karen Blixen Camp, i Kenya uden at betale fuld pris, er der ingen tvivl om. Spørgsmålet er, om det er en gave fra 72-årige Karsten Ree, eller om der er tale om bestikkelse.

- Den her sag burde være lige til højrebenet, siger Karsten Ree på vej ind i retten.

Karsten og Janni ved retten fredag. Foto: Mogens Flindt
Karsten og Janni ved retten fredag. Foto: Mogens Flindt
 

Ment som en gave
Han kan slet ikke se, at hans gave til de to betjente, som han er ven med, kan blive til bestikkelse.

- Det var ment som en gave, siger han og fastslår, at han ikke skulle have nogen modydelse.

- Fortryder du, at du gav de to betjente gaven?

- Nej, jeg fortryder ingenting, for jeg har ikke gjort noget galt, siger Karsten Ree roligt.

- Men den har fået bragt dine venner godt og grundigt i fedtefadet....

- Ja og det er både de og jeg rigtig kede af, siger han.

Janni og Karsten Ree i retten i bestikkelsessag

Anklager Line Scharf har netop i retten krævet, at de to betjente straffes med ubetinget fængsel i ikke under 60 dage, har hun netop sagt i forbindelse med sin procedure.

Rejsegave til over 26.000
Den anslåede værdi af betjentenes opholdet på Karen Blixen Camp er omkring 22.500 kroner. De to betjente er derudover tiltalt for på samme tur til Afrika at have modtaget et gratis ophold på et resort på Zanzibar, Tanzania, til en værdi af cirka 4.100 kroner.

De har selv betalt flybilletter og transport i Afrika, så sagens omdrejningspunkt er opholdet, måltider og oplevelser de to steder.

Sag om menneskehandel
Betjentene stiftede for første gang bekendtskab med rigmanden, da han tilbage i efteråret 2014 var sigtet i en sag om menneskehandel. Sigtelsen blev frafaldet i december samme år.

Karsten Ree sigtet for menneskehandel

Da hans nabo i løbet af foråret 2015 var udsat for hjemmerøveri, kontaktede Karsten Ree de to betjente for at få råd om, hvordan han kunne sikre sit hjem bedst muligt. Det var ifølge rigmanden der, at Ree og betjentenes forhold udviklede sig til venskab.

Karsten Ree om bestikkelsessag: Det er i småtingsafdelingen

Det ventes, at der falder dom i dagen senere i fredag.

Det siger straffelovens §144

 

Den, der i udøvelse af dansk, udenlandsk eller international offentlig tjeneste eller hverv uberettiget modtager, fordrer eller lader sig tilsige en gave eller anden fordel, straffes med bøde eller fængsel indtil 6 år.