Karsten Ree om bestikkelsessag: Det er i småtingsafdelingen

- Hvis man skal bestikke nogle, skal man have et forsæt med det, siger Karsten Ree

Følg Underholdning
Følg Danske kendte

To betjente fra Nordsjællands Politi er blevet tiltalt af Statsadvokaten i København for at have modtaget bestikkelse fra erhvervsmanden Karsten Ree i form af gratis ophold på hans safaricamp Karen Blixen Camp i Kenya til en værdi af ca. 22.500 kroner.

Derudover er de tiltalt for på samme tur at have modtaget et gratis ophold på et resort på Zanzibar, Tanzania, til en værdi af cirka 4.100 kroner.

Det skriver anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

De to betjente ifølge anklageskriftet også tiltalt for at have ydet såkaldt politimæssig sikkerhedsrådgivning.

Selv kalder han det for en sag i 'småtingsafdelingen'.

- Hvis man skal bestikke nogen, skal man jo have et forsæt med det. Det havde jeg jo ikke, forklarer han til Ekstra Bladet.

De to politifolk havde efterforsket 71-årige Ree i en sag over menneskehandel.

- Sagen mod mig blev annulleret 15.december 2014. Modparten havde syv ugers ankefrist, som de ikke benyttede sig af. Jeg mødtes først med de to betjente i marts eller april – altså efter sagen var afsluttet, fastslår han.

To betjente tiltalt for at modtage bestikkelse fra Karsten Ree

Vi er nære venner

- Hvorfor ville du mødes med dem?

- De havde behandlet mig fair, men de var også hårde og korrekte i deres fremfærd. Det var ordentlige folk, som jeg havde respekt for. Det var meget ubehageligt i min stilling at være under anklage for. Det viste sig, at jeg havde været under mistanke i flere måneder.

- Overvejede du, at det kunne være et problem at mødes med dem?

- Overhovedet ikke, for sagen var jo afsluttet, forklarer han.

Mødet førte ifølge Karsten Ree til, at han og politifolkene kom tæt på hinanden.

- Vi er blevet ret nære venner, for vi har en god kemi. Hvis det ender med en retssag, hvilket virker helt vanvittigt, så må man jo kunne udlade, at ordensmagten vil bestemme, hvem politiet skal være venner med.

Karsten Ree foreslog de to betjente at besøge ham på hans camp i Kenya.

- De har rejst i Somalia, og jeg foreslog dem, at de skulle tage ned til mig i Kenya for at opleve noget ordentligt dyreliv. Men det var ikke en præmie, understreger han.

Ree tilføjer, at de to politifolk havde oplyst deres overordnede om, at de skulle besøge ham på deres ferie.

- Det kunne vedkommende ikke se noget galt i, og så var det i orden, siger han.

Karen Blixen Camp i Kenya.
Karen Blixen Camp i Kenya.

Vicestatsadvokat om bestikkelse: Det er en meget usædvanlig sag

Afviser at eje luksushotel

Anklagen fra politiet lyder på, at de to politifolk har modtaget bestikkelsen i form af et gratis ophold på et resort i Kenya og på et luksushotel på Zanzibar.

Det afviser Ree.

- Jeg ejer ikke et luksushotel på Zanzibar. De besøgte mig på min camp i Kenya i tre dage, hvor de overnattede og spiste gratis.

Han anslår over for Ekstra Bladet, at besøget har kostet ham omkring 500 kroner - det stykke fra de 26.000 kroner, som den uafhængige politianklagemyndighed anfører.

Det skyldes ifølge Ree, at han blev bedt om at give en liste over priserne for campen, men at de priser ikke afspejler de egentlige udgifter forbundet med at drive stedet.

- Det svarer til, at du ejer en bar, hvor en drink koster 100 kroner. Hvis du giver en ven en drink i den bar, har det jo ikke kostet dig 100 kroner, det har måske kostet dig 10 kroner, vurderer han og tilføjer, at han også har haft andre - blandt andet folk fra pressen - på besøg uden betaling.

En fotograf og en journalist fra Se & Hør var på pressebesøg på Karen Blixen Camp samtidig med de to politifolk, og sidstnævnte kom derfor med dem rundt i området sammen med Ree selv.

- Om der var to eller fire i bilen, var jo underordnet, som Ree siger.

Hans advokat Martin Cumberland overfor Jyllands-Posten kaldt turen for et 'pr-event', hvor hotellet fik gratis reklame i Se & Hør.

Strafferammen i paragraf 144 er fra bøde og op til seks års fængsel.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind