Karsten Ree trækker stikket: Blind på det ene øje efter operation

Karsten Ree må tage det stille og roligt efter en operation for nethindeløsning

Karsten Ree blev tirsdag hasteopereret på hospitalet. Foto: Jonas Olufson
Karsten Ree blev tirsdag hasteopereret på hospitalet. Foto: Jonas Olufson

I sidste uge skrev Ekstra Bladet, at Karsten Ree var blevet hasteindlagt og opereret for en nethindeløsning på Glostrup Hospital, efter han havde ignoreret synsforstyrrelser i en længere periode.

Selvom operationen forløb uden problemer, er Karsten Ree her et par dage efter foreløbig blind på det højre øje, og han må derfor trække stikket, indtil han skal gennemgå en ny operation om seks uger.

Det fortæller Janni Ree til Ekstra Bladet.

- Karsten skal til tjek inden for en uge, og så skal han opereres om seks uger. Her får han pillet den ring ud, som han fik sat i under operationen. Lige nu kan han intet se på højre øje, og han er meget træt og er nødt til at slappe af. Han sover meget og er nødt til at holde lidt igen med alle sine planer, selvom han har svært ved det, siger Janni Ree til Ekstra Bladet.

Karsten Ree hasteindlagt

Artiklen fortsætter under billedet ...

Karsten Ree og Janni Ree dagen inden operationen. Foto: Privatfoto
Karsten Ree og Janni Ree dagen inden operationen. Foto: Privatfoto

Skal tage den med ro
Ifølge Janni Ree har lægerne anbefalet Karsten, at han forholder sig i ro det næste stykke tid.

- Han trækker stikket nu her efter lægernes anbefalinger, og så krydser vi fingre for, at lægerne har gode nyheder snart, og at Karsten langsomt begynder at få synet tilbage. Der er jo risiko for, at han slet ikke får synet igen, men vi håber, at det langsomt begynder at komme, siger Janni Ree.

Torsdag i sidste uge - umiddelbart efter operationen - fortalte Janni Ree til Ekstra Bladet, at Karsten Ree havde haft problemer med øjnene i en længere periode, før han søgte lægehjælp og blev opereret tirsdag i sidste uge. 

Janni Ree knust af sorg: Han blev kun seks år

- Han havde flere dage forinden følt, at der var noget galt med hans højre øje. Han havde problemer med at se, og det var, som om der lå en hinde over øjet, sagde Janni Ree i den forbindelse til Ekstra Bladet.

- Jeg havde så sagt til ham, at jeg syntes, at han skulle se at gå til øjenlægen, og det gjorde han så. Her fik han at vide, at han skulle direkte på hospitalet og opereres, og det skulle gå rigtig stærkt, fordi der var risiko for, at han mistede synet, da hele nethinden havde rykket sig. Det kan man blive blind af, fortsatte hun.

Om Karsten Ree får synet tilbage, får han først en lægelig vurdering af om seks uger.

Indtil da hygger Janni Ree lidt ekstra om sin mand.

- Jeg nusser om ham og bliver hjemme hos ham, så meget jeg kan, siger Janni Ree.

Karsten Ree blev syg: Finanskrisen gav mig kræft