Kendiskoks firma bløder: - Flere vil gå konkurs

Tv-vært og kok Timm Vladimir savner klar udmelding om, hvornår han kan starte sin virksomhed op

Timm Vladimir er vært på DR-programmet 'Den store bagedyst'.
Timm Vladimir er vært på DR-programmet 'Den store bagedyst'.

Tv-vært og kok Timm Vladimir er en af de mange selvstændige, der bløder under coronakrisen.

Ud over at vente på, at han igen kan få lov til at optage DR-programmet 'Den store bagedyst', venter han også på at kunne åbne virksomheden Timm Vladimirs Køkken, der er Danmarks største madskole.

Madskolen er lukket ned, og alle ansatte er sendt hjem.

- Når man har sin egen virksomhed, er det ekstra hårdt. Man bløder lidt hvert måned. Vi venter på at kunne byde vores gæster velkomne igen. Vi savner at undervise og få gæster igennem, lave mad og komme i gang med vores spændende projekter, siger Timm Vladimir til Ekstra Bladet.

Coronavirus rammer populære DR-programmer

Selvom Timm Vladimirs Køkken er en madskole, er virksomheden registeret som en restaurant, og derfor må de følge de retningslinjer, der er herunder.

- Folk er begyndt at få lønkompensation, men huslejekompensationen er ikke kommet endnu. Det er mange penge, vi bruger på husleje. Restauranter har typisk flere lokationer. Det er mange penge, vi går og betaler. Flere vil gå konkurs, og de kan måske reddes, hvis vi får huslejekompensationen ind, siger Timm Vladimir.

Jeg mangler klare udmeldinger
I denne lockdown får Timm Vladirmir tiden til at gå med live-tv på Instagram, hvor han laver mad.

- Jeg kan godt lide at undervise og lave mad. Det er også det, jeg gør i virksomheden i mit køkken. Jeg er direktør i min egen virksomhed, og derfor er jeg ikke hjemsendt på samme måde. Jeg live-bager, fordi det er hyggeligt, siger Timm Vladimir.

Selvom han får tiden til at gå med online-bagning fra hjemmet, glæder han sig til at kunne komme tilbage på arbejdet. Dog savner han klare udmeldinger om, hvornår han må åbne sin virksomhed op igen.

Efter kun ét år: Christianes kæreste sætter millionvilla til salg

- Vi venter på, at vi kan åbne. Det er dog vigtigt, at der åbnes på en måde, hvor vi enten kan holde lukket lidt længere tid og så åbne ordentligt op - eller at vi bliver støttet. Der er rigtig mange, der risikerer at gå konkurs ved, at der bliver åbnet op uden støtte og kun åbner for en tredjedel, siger Timm Vladimir og tilføjer:

- Der er ikke mange, der kan leve af at åbne delvist op. Vi kan ikke have en fuld medarbejderstab op at køre, men kun halv omsætning. Vi glæder os til at få noget mere af vide.