Annonce:
Annonce:

Kendispar i nabostrid: Sag meldt til politiet

Tomas Villum Jensen og Maria Montell er utilredse med, at en fredet sti er pløjet op

- Jeg er ikke aktivistisk eller oppe på barrikaderne. Jeg betragter os bare som forældre, som gerne vil have et fedt forhold til naturen, siger Tomas Villum Jensen. Foto: Jonas Olufson
- Jeg er ikke aktivistisk eller oppe på barrikaderne. Jeg betragter os bare som forældre, som gerne vil have et fedt forhold til naturen, siger Tomas Villum Jensen. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Filminstruktør Tomas Villum Jensen og hans kone, sangerinde Maria Montell, er blandt otte familier i Humlebæk, som kæmper for at bevare en historisk sti.

Den 300 år gamle Kirkestien løber gennem en nabos grund, og ifølge Tomas Villum Jensen har naboen valgt at pløje stien op for at undgå fremmede på sin grund.

- Jeg er hverken særlig religiøs, eller har noget specielt forhold til kirken, men jeg synes, det er forkert, at man pløjer en sti op, fordi man ikke synes, der skal gå folk rundt ved ens marker. Det er enormt nævenyttigt. Man tager jo ikke bare loven i egen hånd, siger instruktøren og tilføjer, at han allerede for seks-syv år siden klagede over naboen, da stien var blevet spærret af en bom.

Godt spørgsmål: Tomas, hvorfor er dine løg røde?

Annonce:

Den 300-400 meter lange sti ligger i et fredet område og må derfor ikke spærres eller nedlægges. 

-  Der er kommet en del børnefamilier på vores vej, og alle de her børn kan bruge stien, når de skal ned til skolen i Humlebæk. Det er lidt mere sikkert end på landevejen, og en genvej, gør det enormt nemt at komme ned til boldbanerne. Jeg er ikke gammel og sur, men jeg synes, det er ret fedt at kunne bruge naturen, siger han og tilføjer:

- Men det afgørende for mig er, at det er grundlæggende forkert bare at gøre, som man har lyst til. Tænk hvis jeg gerne ville have et vejbump på vejen og hyrede et asfaltfirma til at komme at lave det. Det gør man jo ikke.

Maria Montell græder af kærlighed for åben skærm

Fredensborg Kommune har nu valgt at politianmelde ægteparret, som ejer grunden, hvor stien løber igennem, skriver Lokalavisen i Fredensborg.

Annonce:

- Vi er gået til politiet, fordi vi tager det alvorligt, at når der ifølge fredningen skal være offentlig adgang på et stiområde, så skal der være offentlig adgang. Det håber vi, politiet så hurtigt som muligt får gjort noget ved, siger formanden for plan-, klima- og miljøudvalg i Fredensborg Kommune til avisen.

Når kendte går i (nabo)krig

Ægteparret henviser i lokalavisen til deres advokat, Anders Drachmann, men han siger til Ekstra Bladet, at han ikke må udtale sig på grund af tavshedspligt.

Tomas Villum Jensen understreger, at han og hans familie er blandt cirka 20 mennesker fra samme vej, som er utilfredse. 

- Jeg er ikke aktivistisk eller oppe på barrikaderne. Jeg betragter os bare som forældre, som gerne vil have et fedt forhold til naturen, og gerne have, at vores børn kan cykle i skole, fastslår han.

Nordsjællands Politi bekræfter i Lokalavisen, at man har modtaget en skriftlig anmeldelse af ægteparret fra kommunen.

Maria Montell gravid igen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: