Kendt debattør: Mænd må ikke være svage

Khaterah Parwani fortæller, hvordan hendes kærestes sårbarhed har været med til at ødelægge det billede hun har af, hvordan en mand skal være

Khaterah Parwani var weekends gæst i 'Min Lille Hassan'. Foto: Peter Hove Olesen
Khaterah Parwani var weekends gæst i 'Min Lille Hassan'. Foto: Peter Hove Olesen
Følg Danske kendte

Den afghansk-fødte debattør Khaterah Parwani var lørdagens gæst i Radio24syv programmet 'Min Lille Hassan,' hvor Hassan Preisler inviterer kvinder i studiet for at snakke om mænd.

Her snakkede de to om, hvordan det har været for Parwani at se sin kærestes sårbarhed, når han har været ramt af depression. Hun fortæller, hvordan det testede hendes kærlighed at se ham ikke tro på så sig selv og have lavt selvværd, mens det også var med til at ødelægge det billede, hun har af, hvordan en mand skal være.

- Han skal være standhaftig, modig, stærk, vedholdende. Han har en rolle i forhold til at holde træerne sammen derhjemme. Det er lidt det der med, hvad er en rigtig mand? Et rigtig mandfolk. Han må ikke være svag, siger hun i programmet.

Hun gør det dog også klart, at hendes møde med hans sårbarhed har fået hende til at elske ham på et langt dybere stadie end nogensinde før.

'Gider I godt slappe af?'
Den sidste del var ikke med i den teaser Radio24syv bragte på Facebook før programmet. Derfor blev Khaterah Parwanis udtalelse om, hvordan hun mener, en mand skal være, genstand for en del debat, hvor flere erklærede sig uenig.

- Måske skulle kvindemenneskets kæreste bare finde sig en ny kæreste, som kan elske ham for den person, han nu engang er, blev der blandt andet skrevet, og til sidst valgte Parwani at uddybe sin kommentar i teaseren ved selv at kommentere på opslaget.

- Gider i godt slappe af her på tråden. Det klip er taget ud af en kontekst som handler om maskulinitetsparametre og jeg afslutter med at sige, at jeg - pga mødet med min mands sårbarhed - elsker ham på et langt dybere stadie, end nogensinde før. Jeg taler om nogle mekanismer, som vi har svært ved at tale om i samfundet og særligt i debatverdenen. Træk vejret og lyt til hele klippet. Jeez, skriver hun i trådens klart mest likede kommentar.

Khaterah Parwani har tidligere modtaget Suzanne Gieses Mindelegat, blandt andet for sit juridiske arbejde for minoriteter i Danmark.

Kendt radiovært i nabokrig: Psykopat!

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.