Kendt DR-vært fik taget sin 'mødom': Det blødte lidt

DR-værten Thomas Skov Gaardsvig gæstede for første gang den københavnske gadefest Distortion – og det var så sandelig noget af en oplevelse!

DR-værten Thomas Skov var med egne ord 'Distortion-jomfru' til onsdagens gadefest i København. Foto: FLINDT MOGENS/POLFOTO
DR-værten Thomas Skov var med egne ord 'Distortion-jomfru' til onsdagens gadefest i København. Foto: FLINDT MOGENS/POLFOTO
Følg Danske kendte

Onsdag lød startskuddet til hovedstadens berømte og berygtede gadefest Distortion. Og vanen tro var det Nørrebros gader og stræder, der stod for skud og i første omgang agerede 'festlokale' for tusindvis af feststemte, fulde og danselystne danskere.

Mens bassen buldrede derudad for fuld knald på ethvert tænkeligt gadehjørne på den nordlige side af Dronning Louises Bro, ja så var der såmænd også godt gang i den inde på Rådhuspladsen, hvor der også var stillet en større musikscene op i dagens anledning.

Her stod blandt andre teenage-popduoen Citybois og den rapkæftede rapper TopGunn for underholdningen. Men den populære og luksuriøse Gulddreng havde minsandten også fundet vej fra d'Angleterre og over til Rådhuset for at fyre op under det i forvejen ellevilde og festglade publikum, der var stimlet sammen foran scenen.

1000 likes på et kvarter: Nikita Klæstrup deler frækt numse-billede

'Ruden blev prikket ind'
Og i blandt dem – eller rettere sagt: bag scenen på sikker afstand – var der sågar en 'Distortion-jomfru' tilstede. Den kendte DR-vært Thomas Skov Gaardsvig havde nemlig for allerførste gang valgt at gæste den hæmningsløse og forvoksede 'vejfest'.

På sin Instagram-profil forevigede han sin sit førstehåndsindtryk med en lettere skræmt grimasse og de morsomme ord: 'Jeg er Distortion-jomfru. I aften bliver ruden prikket ind. Trommehinderne gør i hvert fald.'

Det blødte lidt
Men selvom dj’en havde skruet volumen op på maks., så er den 31-årige midtjyde alligevel ikke helt skræmt fra vid og sans, da Ekstra Bladet ringer for at høre, hvordan det var at få taget sin mødom af den vilde og ukontrollerede 'festival':

- Jeg var da forberedt på, at det godt kunne bløde lidt første gang. Men det var altså bare for ørene det blødte. Der var godt nok høj musik, men jeg må indrømme, at når mørket faldt på, så lod jeg mig rive med, smågriner Thomas Skov til Ekstra Bladet.

- Da jeg ankom, var det stadig lyst, og jeg har fundet ud af nu, at jeg godt nok har svært ved at danse til 'dakke dak'-musik, når det er lyst. Jeg var glad for, at jeg kunne stå og betragte det hele lidt på behørig afstand. Men det så da ud som om, at publikum havde det virkelig sjovt. Det var lidt ligesom at være i Knuthenborg Safaripark – bare med høj musik. Der kan man jo også køre rundt inde blandt dyrene og betragte dem tæt på, men stadig i sikkerhed, siger han.

'Sateme et skørt job'
Thomas Skov er siden 'ruden blev prikket ind' dog blevet gjort opmærksom på, at den rigtige Distortion-fest altså ikke fandt sted på den store plads foran Københavns Rådhus, men tværtimod var ude blandt de mange fulde festaber på Nørrebro:

- Jeg har ladet mig fortælle, at man i Distortion-kredse ser lidt ned på arrangementet i indre by. Det 'rigtige' Distortion foregår ude på gaderne, hvor man pisser på bilerne og sætter ild til dem og sådan noget, det var der ganske rigtigt ikke meget af, der hvor jeg var, siger Thomas Skov, der nu alligevel står tilbage med masser af oplevelser, der har gjort indtryk på ham.

- En dj's arbejdsdag var nok det, der slog mig mest. Hvordan de bare møder ind, beder folk om at række hænderne i vejret og så går hjem igen. Al respekt for at de kan sætte gang i en fest, men det er sateme et skørt job, siger han.

'Kender du typen'-ekspert har fået en kæreste

Årsagen til den sene debut som løssluppen Distortion-gænger er såmænd ganske enkel. Hjallerup Marked i Nordjylland ligger nemlig lige oven i den københavnske 'get-together' og har gang på gang evnet at lokke tv-værten væk fra 'djævleøen' i starten af juni.

- Det har altid ligget oven i Hjallerup Makred, og der har jeg som regel været i stedet for. Distortion når ikke helt op på samme nivaeu endnu, for så skulle man altså kunne købe noget mere skrammel og nogle større hotdogs – men så er vi også ved at være tæt på. Når alt kommer til alt, var det enormt sjovt at opleve Distortion, og jeg kunne da bestemt finde på at gøre det igen, siger han.

Selvom man stod som sild i en tønde, så var der fest og glade dage til Distortion på Nørrebro. Foto: HJORTH HENNING
Selvom man stod som sild i en tønde, så var der fest og glade dage til Distortion på Nørrebro. Foto: HJORTH HENNING

Foto: HJORTH HENNING
Foto: HJORTH HENNING

Foto: HJORTH HENNING
Foto: HJORTH HENNING

Foto: HJORTH HENNING
Foto: HJORTH HENNING

Foto: HJORTH HENNING
Foto: HJORTH HENNING
 

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.