Annonce:
Annonce:

Kendt fra DR: Konkurs og rod i regnskaberne

Lindy Aldahl fra 'Rigtige mænd' er gået konkurs med sit selskab

Lindy Aldahl kunne sidste år opleves i opfølgeren 'Rigtige mænd på dannelsesrejse'. Foto: DR/Claus Rud
Lindy Aldahl kunne sidste år opleves i opfølgeren 'Rigtige mænd på dannelsesrejse'. Foto: DR/Claus Rud
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Det har været en god forretning for Lindy Aldahl, at han blev et kendt ansigt i DR1-serien 'Rigtige mænd' i 2015.

Siden har han skabt en forretning på blandt andet at holde foredrag, men nu er der skår i glæden hos den uddannede murer, som sidste år også medvirkede i DR-programmet 'Rigtige mænd på dannelsesrejse'.

Hans firma 121021 ApS, der indtil sidste uge hed Lindy Aldahl Entertainment ApS, er nemlig gået konkurs. Det fremgår af Statstidende.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Lars Møgelvang Hansen, der er kurator i sagen. Han skal nu i gang med at undersøge selskabet og konkursen nærmere.

- Ifølge de informationer, vi har fået, er det corona, der er skyld i det, siger han.

Han ønsker ikke at oplyse, hvem der har begæret selskabet konkurs.

Fortsætter i nyt firma

Det ser dog ikke ud til, at konkursen sætter en stopper for Lindy Aldahls foredrag.

På hans Facebook-side fremgår det, at han flittigt har holdt foredrag i den seneste tid. Blandt andet var han i Aalborg 16. oktober - to dage efter konkursen af selskabet.

Lindy Aldahl er desuden sprunget ud som livsstilscoach med konceptet Rigtig Livsstil, hvor han vil hjælpe med sund livsstil og vægttab. Det fremgår af hjemmesiden, at han driver det gennem sit andet murerfirma, Aldahl Byg IVS.

'Virksomhedens formål er at drive håndværksvirksomhed samt hermed efter direktionens skøn beslægtet virksomhed,' fremgår det af CVR-registeret. Og ledelsen har altså skønnet, at livsstilsforløb falder ind under den kategori.

Truet af lukning
Aldahl Byg er fortsat en iværksættervirksomhed, der efter 15. oktober ikke længere er en tilladt virksomhedsform.

Derfor kan selskabet også blive tvangsopløst når som helst, medmindre han inden da vælger at omdanne firmaet til et anpartsselskab. For ApS'er er kapitalkravet 40.000 kroner, og det levede han ikke op til ved udgangen af 2020.

Det fremgår af regnskabet, at kapitalen dengang stadig var 1 kroner, som var kravet for IVS'er. Egenkapitalen var -285.046 kroner.

Ekstra Bladet har forsøgt at få kontakt til Lindy Aldahl, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelser. Derfor vides det heller ikke, hvad hans plan med firmaet er.

Annonce:

Kassen er tom
Selskabets kasse var ved afslutningen af seneste regnskab mere eller mindre tom. Egenkapitalen lød på 81.429 kroner, efter Lindy Aldahl i regnskabet inden havde udbetalt et ekstraordinært udbytte på 1.032.487 kroner.

I 2020 holdt han sig lidt mere tilbage og udbetalte blot et udbytte på 85.752 kroner oven i sin løn på 653.864 kroner. Dermed har han altså i alt fået en månedsløn svarende til 61.634 kroner, hvis han selv har modtaget alle pengene.

Lindy Aldahl er uddannet murer og stillede i 2015 op for Ekstra Bladet som håndværker. Det er hans byggefirma, han nu sælger foredrag og kostplaner fra.
Lindy Aldahl er uddannet murer og stillede i 2015 op for Ekstra Bladet som håndværker. Det er hans byggefirma, han nu sælger foredrag og kostplaner fra.
 

På trods af coronavirussen opnåede selskabet alligevel en bruttofortjeneste på 673.177 kroner i 2020, og Lindy Aldahl forventede, at han kunne klare sig igennem krisen.

'Der forventes en påvirkning fra covid-19-virusen, som påvirker selskabets omsætning og likviditet. Omfanget heraf kendes ikke på nuværende tidspunkt, men vi vurderer ikke, det får indvirkning på virksomhedens fortsatte drift', står der i årsrapporten.

Men det tyder altså på, at den forventning ikke holdt stik.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Ulovlige lån på stribe

Der er normalt masser af latter, når Lindy Aldahl fører sig frem på skærmen. Blandt andet da han sidste år medvirkede i 'Rigtige mænd på dannelsesrejse'. Foto: DR/Claus Rud
Der er normalt masser af latter, når Lindy Aldahl fører sig frem på skærmen. Blandt andet da han sidste år medvirkede i 'Rigtige mænd på dannelsesrejse'. Foto: DR/Claus Rud

Annonce:

Lindy Aldahl har haft svært ved at følge loven i forbindelse med driften af selskabet. I hvert fald hvis man spørger tv-kendissens revisor.

Både i regnskabet fra 2019 og 2020 har revisoren noteret, at der er taget ulovlige lån. I 2020 drejede det sig om 62.599 kroner, mens han i 2019 tilbagebetalte 618.487 kroner, som han i de to første af selskabets regnskabsår havde lånt ulovligt.

'Selskabet har i strid med selskabs- og skattelovgivning ydet lån til selskabets direktør, hvorved ledelsen kan ifalde ansvar', lyder det fra revisoren, der i begge årsrapporter dog fortæller, at lånet er betalt tilbage.

Da selskabet naturligvis ikke har færdiggjort regnskab for 2021, er det ikke muligt at se, om der er foretaget lån i dette regnskabsår, og hvorvidt Lindy Aldahl skylder penge til selskabet. Det er blandt andet det, kurator nu skal undersøge nærmere.

Ekstra Bladet har uden held forsøgt at få en kommentar fra Lindy Aldahl.

Annonce:

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan en lang række danske kendisser har taget ulovlige aktionærlån. Det kan du læse mere om her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: