Kendt journalist færdig som DR2-chef: Nu gik det lige så godt

Ifølge Mediawatch foretager DR en chefrokade i tv-afdelingerne. Christoffer Guldbrandsen stopper på DR2

Christopher Guldbrandsen stopper som chef på DR2. Foto: Niels Holm/DR
Christopher Guldbrandsen stopper som chef på DR2. Foto: Niels Holm/DR

Den prisvindende dokumentarist Christoffer Guldbrandsen skal ikke længere være kanalchef for DR2.

Det er ifølge Mediawatch konsekvensen af en reorganisering af DR Medier, som tv-afdelingerne hører under.

På sin Facebook-profil skriver Guldbrandsen, at DR2 i hans ansættelsesperiode har opnået sit bedste årsresultat i kanalens historie og tilføjer:

- Der har været mange personlige højdepunkter. I sidste uge: Flemming Roses debut som ny DR2 vært i eget program. De mange vilde, rørende og oprørerende dokumentarfilm – i går kunne vi vise Steen Johannesens Sundance-vinder De sidste mænd i Aleppo! Satiren hver torsdag med Signe Molde. Og så selvfølgelig den meget lange liste af klogt, vildt og sjovt fjernsyn fra Rytteriet, Clement, Jersild og alle de andre….
Men alting har en ende. Der er kommet en ny direktør og det har længe stået klart at vi ikke er enige om retningen. Derfor er det også en naturlig konsekvens, at jeg ikke fortsætter som kanalchef. Jeg kommer til at savne holdet. De bedste i byen: Peter, Sofia, Helle, Rune, Heine, Katrine og Anders. Nu gik det lige så godt :-(

DR-boss scorer milliongevinst på Hellerup-villaen

Den betyder, at man opretter en ny stilling som tv-chef med ansvar for alle tv-kanaler. Den bliver slået op snarest, og indtil den er besat, vil mediedirektør Henriette Marienlund passe opgaven.

Samtidig skal Flemming Hedegaard Larsen fremover have ansvaret for både DR2 og DR K.

Pil Gundelach fortsætter som chef for DR1, og Steffen Raastrup vil fortsat være konstitueret chef for DR3.

Hvor Guldbrandsen ender i kabalen, er uvist. DR oplyser til Mediawatch, at man 'er i dialog med den tidligere kanalchef om fremtiden'.

DR undskylder: Udførte narkotest forkert på direkte tv

Christoffersen Guldbrandsen er uddannet journalist og har arbejdet for både TV2 Nyhederne og Politiken, inden han begyndte at lave dokumentarfilm.

Han stod blandt andet bag 'Dagbog fra Midten' om Ny Alliances stiftelse, 'Den Hemmelige Krig' om udleveringen af afghanske krigsfanger og 'Fogh bag Facaden' om udvidelsen af EU under det danske formandskab i efteråret 2002.

Han blev journalistisk chef for DR2 i 2013, og to år senere blev han udnævnt til kanalchef.