Kendt radiovært efter pludseligt dødsfald: Sorgen går ikke væk

Radiovært på Radio24syv og journalist Lone Frank mistede sin kæreste Morten for godt fire år siden til kræft. Nu fortæller hun, at savnet og sorgen efter hans død ikke forsvinder

Lone Frank mistede sin kæreste Morten i 2014, men sorgen og savnet forsvinder ikke. Foto: Katrine Marie Kragh/Ritzau Scanpix
Lone Frank mistede sin kæreste Morten i 2014, men sorgen og savnet forsvinder ikke. Foto: Katrine Marie Kragh/Ritzau Scanpix
Følg Danske kendte

I november 2014 gik Lone Frank igennem sin værste periode af sit liv, som hun selv beskriver det.

Hendes daværende kæreste 56-årig Morten fik konstateret tarmkræft, blev opereret og blev raskmeldt. Et års tid efter havde kræften dog spredt sig, og så gik det stærkt. Han døde pludselig i slutningen af 2014.

Sorgen efter hans død sidder stadig i den 51-årige journalist og radiovært.

Det fortæller hun i et ærligt interview med Ekstra Bladet.

- Jeg mistede min mor, da jeg var 18 år, og jeg mistede min far i 2008, så jeg troede, at jeg vidste, hvad sorg var. Det var dog helt anderledes og meget værre at miste sin kæreste.

- Jeg tænker på ham hver dag, måske 100 gange. Han er aldrig ude af mine tanker, og det tror jeg de fleste bliver overrasket over, når de oplever det - sorgen går ikke væk, savnet efter den person, går ikke væk. Selvom man kan få en ny kæreste, så er kærligheden til den person, man har mistet, der stadig. Det går simpelthen ikke væk, siger Lone Frank.

Døden kom som et chok
I perioden efter dødsfaldet havde hun svært ved at overskue, hvordan hun skulle komme videre.

- Jeg blev totalt væltet af det. Han døde efter ret kort tid - et halvt år efter, at han fik konstateret kræft. Han blev mega syg fra den ene dag til den anden. Det var helt hæsligt, og jeg stod totalt alene, da min familie var død i forvejen. Det var mig, som var efterladt der. Det var skrækkeligt, siger hun.

Tidspunktet for dødsfaldet kom som et chok for Lone Frank, selvom hun vidste, at Morten var meget syg.

- Dagen inden Mortens død, spurgte jeg, hvor lang tid, der ville gå, og der svarede lægerne: 'Der vil nok gå flere måneder'. Dagen efter ringede hospitalet dog kl. 7 om morgenen, og sagde, at han var ved at dø. En time senere var han død. Så det var meget ud af det blå. Lægen på stedet var meget chokeret.

- Selvom han var meget syg, kom det som et chok for mig, siger radioværten.

Dansk skuespiller efter dødsfald: En kæmpe bombe midt i al glæden

Artiklen fortsætter under billedet.

Lone Frank måtte både kæmpe med sorgen og en arvestrid efter Mortens dødsfald. Foto: Martin Lehmann
Lone Frank måtte både kæmpe med sorgen og en arvestrid efter Mortens dødsfald. Foto: Martin Lehmann
 

Arvestrid oveni i sorgen
Udover at skulle takle den store sorg efter kærestens død, så stod Morten ekskone også klar til at smide hende ud af lejligheden.

- Det var et mega hårdt slag, ikke nok med, at jeg havde mistet den eneste person, som jeg egentlig var helt tæt på, men at hans ekskone stod og ville smide mig ud af lejligheden hurtigst og tage det fra mig, som Morten ville give mig.

- Det var meget hårdt at skulle forholde sig til den slags og tale med advokater og den slags. Der var jeg bange for at blive et bittert menneske, men jeg tænker ikke over det i dag, siger hun.

I perioden efter dødsfaldet hjalp det hende meget, at hun gav sig selv lov til at være ked af det.

- Det hjalp mig meget at tage et halvt år derhjemme uden løn og koncentrere mig om, at det gjorde ondt. At få lov til at sørge igennem var en stor hjælp for mig.

Selvom hun altid vil tænke og savne Morten, kan hun også finde trøst i at tænke på ham.

- Når jeg nogen gange sidder og tuder over, at jeg savner Morten, så er det på en eller anden måde en god følelse, fordi jeg har ham stadigvæk, når jeg har den forbindelse til ham.

Fuldstændig ubange for døden
Lone Frank pointerer, at det er vigtigt at acceptere, at man kommer til at leve med sorgen resten af livet. Hun tænker anderledes over livets gang nu.

- Jeg har fornemmelse af, at jeg har oplevet det værste, som jeg kommer til at gennemleve. Jeg er fuldstændig ubange for døden. Det giver en form frihed til at leve sit liv bedre.

Lone Frank er radiovært på radioprogrammet '24 Spørgsmål til Professoren', som er et samtaleprogram med en ny professor hver uge, hvor Frank stiller 24 spørgsmål til vedkommende.

Derudover er Lone Frank forfatter, hvor hun blandt andet har skrevet bogen 'Mit smukke genom' fra 2010 og 'Lystens pioner' fra 2016.

Kendt TV2-vært efter dødsfald: Jeg har først slettet telefonnummeret nu

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.