Kendt sundhedsekspert: Derfor bruger jeg penis-holder

Per Brændgaard fortæller, at han har fået følelsen tilbage i glansen, efter han begyndte at bruge en beskyttende såkaldt penisholder

Per Brandgaard er uddannet ved Københavns Universitet. Han bliver brugt flittigt af danske medier og toner også frem i programmer som 'Go' Morgen Danmark' og 'Aftenshowet'. Foto: Jan Sommer
Per Brandgaard er uddannet ved Københavns Universitet. Han bliver brugt flittigt af danske medier og toner også frem i programmer som 'Go' Morgen Danmark' og 'Aftenshowet'. Foto: Jan Sommer

Den kendte ernæringsekspert og forfatter Per Brændgaard vil bryde tabuet omkring det mandlige kønsorgan og fortæller således åbenhjertigt om sit brug af en såkaldt penisholder på sin blog.

Overfor Ekstra Bladet uddyber han, at aggregatet er formet som en lille sok og beskytter glansen hos mænd, der enten er omskåret eller har knapt med forhud.

Per Brændgaard slår fast, at han efter 14 dages brug kunne mærke en markant forskel.

- Huden omkring penishovedet er blevet mere følsomt, og sex er blevet mere nydelsesfuldt, siger han.

- Så vidt muligt bruger jeg den altid, når jeg går rundt og er i bevægelse. Hvis jeg går et sted hen, har jeg den på. Jeg har lige taget den på, fordi jeg skal over til bageren og købe rubrød, uddyber han.

Er jeg omskåret?
Sundhedseksperten, der bliver brugt flittigt af danske medier og en gang i mellem også toner frem i programmer som 'Go' Morgen Danmark' og 'Aftenshowet', husker tydeligt, hvorfor han erhvervede sig penisholderen.

- Det begyndte med en kæreste, der for et par år siden sagde, at det var skønt at møde en mand, der var omskåret. Jeg svarede, at jeg ikke var omskåret og spurgte efterfølgende min mor om det.

- Hun sagde, at jeg ikke havde fået fjernet forhuden, og jeg fandt ud, at det er ret forskelligt, hvor meget forhud man er født med fra naturens side, tilføjer han.

Det canadiske firma Manhood producerer den såkaldte penisholder. Foto: PR
Det canadiske firma Manhood producerer den såkaldte penisholder. Foto: PR

Det gik op for Per Brændgaard, at hans følsomhed på glansen var blevet nedsat gennem årevis af slid på penishovedet og besluttede sig for at gøre noget ved det.

Først lavede han en slags strækøvelser med forhuden, men tålmodigheden slap op. Efter en smule research på nettet fandt han det canadiske firma Manhood, der producerer holderen.

- Man taster ind, hvor stor ens penis er, og så prøvede jeg at bruge den, siger han.

Vil bryde tabu
Først og fremmest vil Per Brændgaard hjælpe andre, der har problemer med glansen, men han fortæller også om sit underliv, fordi han vil bryde et tabu.

- Jeg fik straks hade-mails fra folk, der syntes, at det var for galt, at jeg fortalte om det på den måde, men jeg kan forholde mig til min penis på samme måde som min fod, siger han.

- Jeg synes også, at det er interessant, at kvinder kan gå meget op i at pleje deres… Man ved næsten ikke, hvad man skal kalde den, og de går til en slags tantramassage, der hedder yoni, og det kan man tale om, men vi mænd taler ikke om penis.

I bund og grund handler det om sundhed, lyder det.

- Problemet er, at hvis der opstår problemer med penis, får man ikke den behandling eller hjælp, som kunne gavne en, og i forvejen ved vi, at mænd er det køn, der har mest modstand mod at søge hjælp, og da mænd har en penis, er det særligt vigtigt at få aftabuiseret.