Kendt tv-profil scorer nyt job

Jimmy Bøjgaard er blevet nyhedsvært i det jyske - sporten har han dog langt fra lagt på hylden

Jimmy Bøjgaard med kæresten, Ulla Essendrop, under armen til sportsgalla. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Jimmy Bøjgaard med kæresten, Ulla Essendrop, under armen til sportsgalla. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix

Mandag var der nok flere i det midt- og vestjyske, der nær fik kaffen galt i halsen, da de tændte for fjernsynet og zappede over på de regionale nyheder.

Her tonede den erfarne 45-årige sportskommentator Jimmy Bøjgaard nemlig frem på skærmen og leverede dagens nyheder.

- Det er kommet sådan lidt tilfældigt og pludseligt i stand, fortæller han, da Ekstra Bladet spørger ind til det nye job.

- Jeg har jo været på TV Midtvest tilbage i 90'erne sammen med mange andre gode folk. Flere af dem er der stadig og sidder i ledelsen i dag, og de spurgte, om jeg kunne hjælpe lidt til med at lukke et hul på grund af et barselsvikariat.

Det kunne Jimmy Bøjgaard godt, men han understreger dog, at det er et bijob, som ikke får indflydelse på hans virke på TV2 SPORT.

- Jeg dækker jo for eksempel ishockey, som er lidt sæsonbetonet, så der er tidspunkter, hvor jeg kan hjælpe lidt mere, end jeg kan i andre perioder, men alt i alt er den en rigtig sjov udfordring.

Jimmy Bøjgaard har også travlt med andet end tv, han er nemlig også familiefar til to børn, som han har sammen med kæresten, Ulla Essendrop. Foto: Lars E. Andreasen
Jimmy Bøjgaard har også travlt med andet end tv, han er nemlig også familiefar til to børn, som han har sammen med kæresten, Ulla Essendrop. Foto: Lars E. Andreasen
 

Foto: Ole Frederiksen Danske kendte Grim overraskelse for tv-kendis - De har taget ALT!

Nostalgi og nye tider
Siden Jimmy Bøjgaard sidst sad i TV Midtvests nyhedsstudie for godt 25 år siden, er der sket lidt af hvert. Nogle ting har forandret sig drastisk, mens andre er præcis, som de altid har været.

- Det kan godt være, det lyder nostalgisk, men det er faktisk utroligt, at man kan gå ind et sted, og så er der nogle bittesmå detaljer, som bare overhovedet ikke har forandret sig. Bare sådan noget som lyden af indgangsdøren er fuldstændig den samme. Man står også og kigger på den samme stålbalkon, der ligger ud over søen lige ved siden af, siger han.

- Samtidig er der lavet tilbygninger og helt nye studier. Vores nyhedsstudie kører jo et moderne system med robotkameraer nu. Sidst jeg var der, var der ét kamera, der flyttede sig efter en, men nu skal man selv flytte sig efter kameraet. Det er lidt den omvendte verden, og det er jo et meget sjovt billede på, hvad der er sket siden.

- Jeg har jo leveret tusindvis af timer som vært, men det her er noget andet, fordi det er mere nyhedsbåret, og man sidder inde i studiet helt alene. Der er første gang, jeg har stået i et studie, hvor jeg er helt alene.

Lukas Forchhammer skal være far igen. Foto: Ritzau Scanpix/Torben Christensen Danske kendte Afslører stor nyhed: Skal være far igen

Flere projekter på vej
Foruden det nye bijob er Jimmy Bøjgaard også travlt beskæftiget med TV2's nye satsning, TV2 SPORT X, som er en kommende sportskanal, der især får fokus på spansk og italiensk fodbold, tennis og amerikansk basketball.

- Vi sidder og udvikler på den nu, så det er to fede projekter at have i 2020. Det bliver lidt en underlig kombination af Messi og Ronaldo lørdag aften på TV2 SPORT og så en vindmølle, der skal flyttes i Hanstholm, om mandagen på TV Midtvest, siger han.

Om man også kan finde Jimmy Bøjgaard ved roret på TV Midtvest om et par år, tør han ikke spå om på nuværende tidspunkt.

- Jeg synes, det er fedt at skulle gøre det her nogle måneder, og så må vi se, hvad det ender med, fortæller han.