Annonce:
Annonce:

Kendt tv-vært misbrugt: - Det er så groft

- Jeg er mega sur og ærgerlig over, at jeg skal bruges til den slags, siger 'Luksusfældens' Jan Swyrtz, der bliver misbrugt i skruppelløs fupreklame

Tv-værten kendt fra 'Luksusfælden' er gal over, at hans navn lige nu bliver misbrugt i en reklame. Foto: Jakob Jørgensen
Tv-værten kendt fra 'Luksusfælden' er gal over, at hans navn lige nu bliver misbrugt i en reklame. Foto: Jakob Jørgensen
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Luksusfælden: Hvad er vigtigst? Kreditorerne eller mit helbred

Taknemmeligt 'Luksusfælden'-par: Vi fik en livline

Jan Swyrtz er vant til at rådgive og hjælpe danskere, der har problemer med økonomien i det populære TV3-program 'Luksusfælden', hvor han er vært.

Men det at være et kendt ansigt kan også have sine ulemper.

Det har værten måtte sande, efter det er gået op for ham, at han er blevet misbrugt i en reklame, der forsøger at lokke unge mennesker til at betale for økonomisk rådgivning, de angiveligt aldrig får.

Reklamen florerer lige nu flere steder på Facebook, og trykker man på den, bliver man ledt videre til en hjemmeside, hvor man kan læse historien om Bettina Hansen, der skyldte 800.000 kroner, men som ikke kunne få hjælp af 'Luksusfældens' eksperter.

Annonce:

I stedet betalte hun ifølge historien for økonomisk rådgivning gennem reklamen og blev gældfri.

Artiklen fortsætter under billedet...

Jan Swyrtz er vært på det populære TV3-program 'Luksusfælden'. Foto: TV3
Jan Swyrtz er vært på det populære TV3-program 'Luksusfælden'. Foto: TV3
 

Par i 'Luksusfælden': - De får ikke en krone!

Der er dog bare ét problem med historien. Bettina Hansen har aldrig været med i programmet.

- Jeg blev gjort opmærksom på reklamen mandag, og min første tanke var, at det bare ikke kunne passe. Reklamen så meget autentisk ud og reklamerede for en kvinde, vi i 'Luksusfælden' angiveligt skulle have hjulpet, men historien er falsk. Jeg kender ikke noget til den kvinde, og hun har aldrig medvirket i vores program. Derudover var der også et billede af mig, så min position blev udnyttet, siger Jan Swyrtz til Ekstra Bladet.

Herunder kan du se reklamen:

Udnytter folk
Reklamen har gjort stort indtryk på Jan Swyrtz. Ifølge ham forsøger bagmændene med reklamen at udnytte de folk, der har det svært. 

Annonce:

- Jeg er jo mega sur og ærgerlig over, at jeg skal bruges til den slags. De mennesker, der søger hjælp hos os i 'Luksusfælden', er jo nogen, der virkelig har brug for hjælp. Så ved at lave sådan en fupreklame træder man jo virkelig på dem, der allerede ligger ned, så det er et groft misbrug. I reklamen lover de jo, at man ved at betale 250 dollars kan få hjælp til at rette op på sin gæld, og der er sikkert nogen unge mennesker, der kan falde i den fælde. Men hjælpen og pengene ser man sikkert aldrig igen, siger TV3-værten.

'Luksusfælden': Linda har brugt sin datters opsparing

Jan Swyrtz reagerede derfor også prompte på reklamen, da han så den.

- Jeg så, at reklamen lå på en hjemmeside, der hed 'Realityportal', og det minder jo meget om det danske medie 'Realityportalens' navn. Så jeg startede med at tage kontakt til dem og høre, hvad de havde gang i, for jeg fik jo indtrykket af, at det var dem, der stod for historien. Men de havde slet ikke noget med det at gøre, siger han.

Ifølge Jan Swyrtz har de i 'Luksusfælden' set flere eksempler på unge danskere, der er blevet lokket af lignende falske reklame. Han opfordrer derfor til, at man altid husker at være kritisk over for de reklamer, man møder, uanset om det er på Facebook eller via en hjemmeside.

Annonce:

- Det er vigtigt, at folk er opmærksomme på, at de ikke skal reagere på sådan nogen reklamer. Især de unge mennesker, for det er nok dem, der er i risikozonen. Man skal altid følge sin mavefornemmelse og bevare sin sunde fornuft. Ser det mistænkeligt ud, så er der nok noget om det, siger han.

61-årig transperson i Luksusfælden: Ghanesisk kone eller tvangsauktioner

Tager afstand
Hos mediet 'Realityportalen' ser de med stor alvor på reklamen, der ifølge dem udnytter deres position til at sprede falsk reklame.

- Vi tager dyb afstand fra hele reklamen og konceptet. De udnytter vores brand, og vores advokater er i gang med at undersøge vores muligheder. Vi er ikke selvfølgelig ikke interesserede i, at nogen tror, det er os, der spreder de her falske budskaber, siger Jeanet Rosenkjær Horstmann, der er chefredaktør hos Realityportalen.

Siden i går er de blevet tippet af flere læsere, der er stødt på den falske reklame.

Også hos TV3 har de sat den store maskine i gang for at finde ud af, om man kan opspore de folk, der står bag reklamen.

Annonce:

- Jeg vil gerne slå fast, at hjemmesiden er falsk i forhold til brugen af TV3's programmer og eksperter, herunder 'Luksusfælden' som nævnes. Vi tager selvfølgelig fuldstændig afstand fra hjemmesiden. Vi mener i øvrigt, at det er dybt forkasteligt at forfalske et program som Luksusfælden, der forsøger at hjælpe danskerne ud af deres økonomiske kriser. Vi tager altid misbrug af vores programmer seriøst, og vores advokater er i gang med at belyse sagen yderligere, siger Mette Barnes, der er presseansvarlig hos TV3.

Luksusfælden: Dropper børnepengene, men har råd til smøger

Ifølge CSIS Security Group, der arbejder for sikkerhed på nettet, er reklamens domæne nu blokeret.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: