KENDTE STEMMER: Derfor stemmer Lise Nørgaard på...

KENDTE STEMMER: Forfatteren Lise Nørgaard er bestemt ikke politisk enig med Røde fra Matador

Lise Nørgaard er kvinden bag tv-serien 'Matador', der blandt andet havde Kurt Ravn i en fremtrædende rolle som jernbanearbejderen Lauritz Jensen, oftest kaldet 'Røde'. Privat er Lise Nørgaard dog blå. (Foto: Finn Frandsen)
Lise Nørgaard er kvinden bag tv-serien 'Matador', der blandt andet havde Kurt Ravn i en fremtrædende rolle som jernbanearbejderen Lauritz Jensen, oftest kaldet 'Røde'. Privat er Lise Nørgaard dog blå. (Foto: Finn Frandsen)

Mads Christensen tror - lige som Winston Churchill - at demokratiet er den mindst dårlige muligheder af de, vi har. (Foto: Jan Sommer) Danske kendte Derfor stemmer Blærerøven på...

Mia Lyhne er usikker på, hvor krydset skal sættes ved kommende folketingsvalg. (Foto: Mogens Flindt) Danske kendte Derfor stemmer Mia Lyhne på...

Hvad stemmer de kendte og hvorfor?

Nogle kendte holder kortene tæt ind til kroppen og afslører ikke deres politiske ståsted, mens andre er helt åbne omkring deres politiske præferencer og hellere end gerne deler ud af deres holdninger og synspunkter og forsøger at hive fans med over i den røde eller blå jolle.

Lise Nørgaard er kendt og elsket for sit manuskript til Matador-serien samt sine erindringer 'Kun en pige' og 'De sendte en dame'. Desuden har hun arbejdet som journalist og udgivet talrige romaner, essays og noveller.

Selv om hun fylder 98 år inden folketingsvalget, følger hun stadig godt med i politik og er ikke bleg for at afsløre sit politiske ståsted.

Hvad stemmer du på, og hvorfor?

- Jeg stemmer på blå blok. Det tør jeg godt sige. Men præcis hvilket parti, det holder jeg for mig selv. Og selvfølgelig skal jeg også ned og stemme denne gang. Jeg har altid stemt. Ligeså længe jeg har haft mulighed for det. Og der var for øvrigt 24-års valgretsalder, første gang jeg stemte

Har du altid stemt på det samme parti?

- Nej, det har jeg ikke. Det har altid været i blå blok, men ikke nødvendigvis på samme parti. Nogle gange har jeg stemt specifikt efter, hvem der har været stillet op.

Hvad bør være valgets vigtigste tema?

- Jeg har mange ting, jeg synes er vigtige for politikerne at tage fat på. Primært vil jeg godt stemme på det parti, der uden omsvøb er klar over, at vi halter efter vores nabolande og er klar til at gøre noget ved det. Der er simpelthen noget med vores arbejdsmarked, der er nødt til at blive ændret, så vi kan få fremskridt og fremdrift.

- Vi skal arbejde mere, og vi skal også være langt mere opmærksomme på, at vi er i skarp konkurrence med andre lande. Det står for mig som det væsentligste at få gang i hjulene.

Hvem, tror du, vinder valget?

- Jeg ved ikke, hvad jeg tror, men jeg håber - og så kan du vel nok regne ud, hvad jeg håber på...