Kesslers kæreste: En lettelse at det er slut

Mikkel Kessler har valgt at stoppe sin boksekarriere. Nu kommenterer kæresten for første gang beslutningen

Efter at have forsøgt i et lille års tid at gøre comeback, har den tidligere verdensmester i boksning Mikkel Kessler valgt at kaste håndklædet i ringen. En beslutning, kæresten Lea Hvidt fortæller om på sin blog.

- Det er en lettelse, at det kapitel nu er slut! Men det er også en lettelse, at Mikkel er kommet hertil mentalt, skriver hun.

Den danske topbokser Mikkel Kessler oplyste i marts 2017, at han ville forsøge at gøre comeback i løbet af efteråret, men kunne mandag fortælle, at et comeback ikke bliver en realitet. Det skyldes, at han blev bidt af en flåt og smittet med bakterieinfektionen borrelia. Et sygdomsforløb, der har afkræftet Kessler og drænet ham for motivation.

Kæresten godt tilfreds
Selvom det ikke har været en nem beslutning for Mikkel Kessler, er kæresten Lea Hvidt glad for beslutningen. Lea Hvidt har altid haft et anstrengt forhold til boksning, og mange gange frygtet, at der skulle ske kæresten noget i forbindelse med sporten.

- Jeg har aldrig lagt skjul på min holdning til sporten. Den er barsk, den er vild, og jeg kan ikke se eller forstå meningen med det! Boksning er, når alt kommer til alt, en kontrolleret slåskamp og den medfører skader på alle niveauer, kortsigtet og langsigtet. Derfor har jeg aldrig været fan af, at Mikkel skulle i ringen!, skriver hun på sin blog.

Lea Hvidt giver dog udtryk for, at hun har støttet Mikkel Kessler gennem karrieren og det svære sygdomsforløb, for 'det er det, han har villet, og det han kan', skriver hun.

Nu ser hun frem til snart at kunne kalde sig for Mikkel Kesslers kone og at starte et nyt kapitel.

- Jeg er lettet over, at vi omsider sætter punktum. At vores liv nu går andre veje, og ingen rigtig ved hvorhen endnu. Vi ved, at vi skal samme vej, og vores første skridt bliver om kort tid som mand og kone, skriver hun på sin blog.

Ikke en del af planerne
Det har krævet mange overvejelser at tage den endelige beslutning om at indstille boksekarrieren.

- Det har været en umådelig svær beslutning at træffe, og som heller ikke var skrevet ind i planerne. Men tingene går ikke altid, som man ønsker og forventer, og det kræver sin mand og kvinde at være i stand til at sande! Det har Mikkel formået, og det er også derfor, at han nu takker af, skriver Lea Hvidt på sin blog.

Mikkel Kessler uddyber ligeledes i et interview til BT, hvor svær beslutningen har været.

- Jeg har virkelig prøvet i lang tid. Men jeg har gjort op med mig selv, at det ikke går. Jeg kan ikke finde motivationen tilbage. Jeg går ikke op og laver noget halvt. Det skal være med fuld hammer. Men gnisten er væk, forklarer han.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Lea Hvidt, men hun har ikke ønsket at kommentere Mikkel Kesslers beslutning yderligere.