Kim Larsen hyldes med mindekoncert på Rådhuspladsen

Den afdøde nationalskjald hyldes med et storstilet show, der holdes på Rådhuspladsen i København

På søndag 7. oktober bliver Kim Larsen hyldet på Rådhuspladsen i København, nøjagtig en uge efter at han gik bort.

Det sker med showet ’Som et strejf af en dråbe – Danmark synger farvel til Kim Larsen’, som DR står bag. Showet sendes desuden direkte på DR1 klokken 19.30-21.00.

Værten bliver Mads Steffensen, og en række - endnu ikke navngivne - danske musikere og bands vil møde op og synge for det fremmødte publikum, der opfordres til at synge med på nogle af Larsens mange klassikere.

Kim Larsen slår rekord: Sange raserer hitlister

'Først var det planen, at vi ville holde en mindekoncert i DR Byens store TV-studie, Studie 5 i DR Byen. Men vi modtog så positiv en respons på den udmelding fra alle mulige mennesker, der gerne ville have mulighed for at deltage og sige ordentligt farvel til Kim Larsen. Derfor har vi besluttet, at vi i stedet holder mindekoncerten på Rådhuspladsen i København. Det er der, hvor vi er vant til at hylde vores helte, og det må man sige, Kim Larsen har været' siger DR’s underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, til DR.

Larsens søn bryder tavsheden: Min fars død har ramt mig hårdere end jeg havde forventet

Planlægningen af showet er i øjeblikket i fuld gang, og optrædende artister og praktisk info om showet vil derfor blive offentliggjort de kommende dage på DR's hjemmeside.

Showet bliver gratis for de fremmødte på Rådhuspladsen, men er tilstrømningen alt for stor, kan det være nødvendigt at regulere tilstrømningen af hensyn til sikkerheden, meddeler DR.