Kira irettesat af dommeren

Kira Eggers blev irettesat af dommeren i Østre Landsret, da hun to gange i sin vidneforklaring brokkede sig

Kira på vej til dagens ankesag. (Foto: Linda Johansen)
Kira på vej til dagens ankesag. (Foto: Linda Johansen)

Danske kendte Mascha Vang, Kira Eggers og Nicki Bille i retten

Ekstra Bladet mødte Mascha Vang og Kira Eggers, da de skulle afgive forklaring til politiet sidste år. (Foto: Henning Hjorth) Danske kendte Mascha i retten: - Det er et mærkeligt spørgsmål

- Jeg finder det dybt urimeligt, at jeg skal fortælle noget, der skete for over et år siden, lagde hun ud med at sige, da retten bad hende fortælle, hvad hun husker fra episoden på Sunday Club den 12. januar 2014.

Hun gentog dog sin forklaring fra byretten i maj sidste år og pointerede, at Nicki Bille viste stor interesse for Mascha Vang -  både den aften, forinden og efter på SMS og Facebook.

Desuden fortalte hun til referat, at hun havde haft en telefonsamtale med hendes og Maschas voldsmand efter overfaldet, hvor han ifølge Kira Eggers skulle have udtalt:

- Man ved ikke, hvad der kan ske med Mascha bagefter. Jeg har jo venner.

Den samtale er dog ikke en del af sagen, og dommeren lod det blive derved, hvorefter Kira Eggers kunne forlade vidneskranken.

Da hun rejste sig beklagede hun sig over, at den tiltalte i byretten i første omgang kun fik 30 dages betinget fængsel, hvor efter dommeren brød skarpt ind:

- Jeg vil gerne være fri for flere kommentarer.

Netop nu genoprulles detaljer i ankesagen, hvor en 35-årig mand sidste år blev dømt for at have slået Mascha Vang og Kira Eggers på natklubben Sunday den 12. januar 2014.Maschas version
Tidligere var det Mascha Vang, der fortalte, hvad hun husker fra hændelsen, der fandt sted for halvandet år siden.

Den tiltalte mand, der har anket dommen på 30 dages betinget fængsel fra byretten i maj sidste år, forsøger til sit forsvar at gøre gældende, at Mascha Vang var uønsket ved hans og Nicki Billes bord på natklubben.

- Nicki bad mig om at holde Mascha væk fra ham, sagde den tiltalte i retten, som ifølge eget udsagn forsøgte at drage omsorg for den date, som Nicki Bille fulgtes med, og som følte sig udenfor.

Den udlægning var Mascha Vang dog helt uenig i.

- Nicki havde en date med, men jeg husker, han rigtig gerne ville tale med mig, sagde Mascha Vang.

Spydig forsvarer
Det fik den tiltaltes forsvarer, Thorkild Høyer til spydigt at spørge Mascha Vang:

- Så der er ingen søstersolidaritet, der?

- Det synes jeg er et mærkeligt spørgsmål, sagde Mascha Vang, som igen pointerede:

- Nicki ville meget gerne tale med mig, og vi hyggede os.

Slog to gange
I maj sidste år blev en 35-årig mand af Københavns Byret fundet skyldig i at have slået Mascha Vang én gang med et knytnæveslag og Kira Eggers to gange i ansigtet. Han fik en dom på 30 dages betinget fængsel.

- Vi mener ikke, at Kira angriber dig. Men du slår - ikke bare én gang, men to gange, sagde dommer Lena Falk dengang til den dømte.

Efterfølgende ankede manden dog dommen, og derfor skal sagen i dag gå om i Østre Landsret i København.

I dag vil også fodboldspilleren Nicki Bille være til stede i retten for at fortælle, hvad der skete den dag for over et år siden på natklubben Sunday i København.

Sagen kort
Det var egentlig tænkt som en hyggelig bytur oven på en god middag, men aftenen sluttede som bekendt alt andet end muntert for Kira Eggers og Mascha Vang, da de besøgte komiker og erhvervsmand Casper Christensens hippe Københavner-klub 'Sunday' natten til den 12. januar.

De to måtte nemlig forslåede forlade in-stedet efter mødet med den mand, der ifølge anklageskriftet først har plantet en knytnæve i Mascha Vangs ansigt og derefter tildelt Kira Eggers to slag, da hun forsøgte at lægge sig imellem.

- Jeg er sådan én, der ikke tolererer uretfærdighed, og det, jeg så foran mig, var urimeligt, og så reagerede jeg ved at stå op for Mascha, har Kira Eggers fortalt til Ekstra Bladet om episoden.

Forud for slagene var hun og Mascha Vang blevet inviteret hen til et eksklusivt bord på natklubben af Nicki Bille, og det var den 34-årige ven af fodboldspilleren, der pludselig gik amok.

(Artiklen fortsætter under billedet)

- Der var intet den aften, der gav anledning til at slå to mennesker ned inden for et minut. Der skete intet den aften, der burde vække en provokation så stor, fortæller Kira Eggers, der mente, at videoovervågningen ville belyse sagen.

Videoovervågningen blev også vist i retten, og her ser man, at Mascha Vang puffer eller slår den tiltalte, inden han slår først hende og dernæst Kira Eggers.

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

Dengang mente den nu 35-årige mands forsvarer, Poul Hauch Fengers, at hans klient handlede i nødværge. Mens anklager, Pia Simon, mente, at manden skulle have 60 dages ubetinget fængsel efter straffelovens §244.

Dommen i byretten blev som bekendt 30 dages betinget fængsel.

Funny HaHa forsvarer stadig deres sjove billedmanipulation. (Foto: All Over) Danske kendte Funny HaHa: Mascha stak selv næsen frem

Funny HaHa fjernede hurtigt deres kontroversielle spøg fra deres Facebook-side. Danske kendte Casper Christensens site gør grin med forslået Mascha

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

Sagen fik stor eksponering i medierne. Ikke mindst efter at Casper Christensens egen humor-hjemmeside Funny HaHa lagde et manipuleret foto af Mascha Vang på Funny HaHas facebookside. Det viste en forslået Mascha Vang og var ledsaget af ordene 'At få tæsk er lige som at træne - man er mest øm på tredjedagen'.

Underholdning TV: Så voldsomt var overfaldet på Mascha

Funny HaHa forklarede efterfølgende, at de ikke selv havde lavet fotomanipulationen. Det var ifølge deres forklaring blevet sendt til dem af en bruger. Danske kendte Caspers humor-site sviner Mascha - igen i dag

Casper Christensen har endnu ikke selv fortalt, hvad videoen viser. Men Sundays 'picker', som er den person, der udvælger de gæster, der bliver lukket ind på den celebre kendisklub, hænger Mascha Vang ud, som den person, der først lod næverne tale.  (Fotocollage: Jesper Mortensen/Privatfoto) Danske kendte Ansat på Caspers natklub hænger Mascha ud

Vidner beskriver overfor Ekstra Bladet, hvordan realitystjernen Mascha Vang slog først ved weekendens tumult på natklub. (Privatfoto) Danske kendte Vidner om kendistæsk: Mascha slog først

Mascha Vang og Kira Eggers på vej til Station City. (Foto: Henning Hjort) Danske kendte Mascha og Kira hos politiet

Kira Eggers hjalp sin veninde, så godt hun kunne. (Foto: Anthon Unger) Danske kendte Kira: Jeg tog hans slag mod mit ansigt som en mand

- Tak for alle de søde beskeder og tanker, I sender, skrev Mascha under billedet af sit forslåede ansigt, der var gemt bag store, mørke briller. (Privatfoto) Danske kendte Mascha Vang: Jeg slog ikke først

Ifølge Casper Christensen viser overvågningsbåndet fra 'Sunday Club', hvem der slår hvem og hvornår. (Foto: Jesper Mortensen/Privatfoto) Danske kendte Casper Christensen: Videoen viser, hvem der slår

Mascha Vang vil ikke vise sit ellers så smukke ansigt frem. (Privatfoto) Danske kendte Mascha Vang: Jeg har meget ondt

Mascha Vang er blå og hævet i hovedet efter den voldsomme oplevelse i nat. (Arkivfoto: Ekstra Bladet) Danske kendte Mascha og Kiras voldsmand stak af

Mascha Vang havde hygget sig med veninden Kira Eggers på Restaurant København, inden de blev slået ned på Sunday Club, og begge blev indlagt på Rigshospitalets traumecenter (Privatfoto) Danske kendte Mascha Vang og Kira Eggers slået ned i nat

1 af 2 Ekstra Bladet mødte Mascha Vang og Kira Eggers, da de skulle afgive forklaring til politiet sidste år. (Foto: Henning Hjorth)
2 af 2 Kira på vej til dagens ankesag. (Foto: Linda Johansen)