Kombardo!? Sut mig mand! - Uffe Holm sviner Molslinjen

Den kendte komiker er røget i flæsket på Molslinjen, som han grovsviner i video

Uffe Holm brugte ventetiden på Odden på at indspille en video, der indtil videre er blevet set flere end 95.000 gange på Instagram.
Uffe Holm brugte ventetiden på Odden på at indspille en video, der indtil videre er blevet set flere end 95.000 gange på Instagram.

En rutinetur med færgen fra Sjælland til Jylland endte i går med et vredesudbrud af den anden verden på Uffe Holms Instagram-profil.

Årsagen er, at komikeren ankom cirka en time tidligere end planlagt til færgelejet, hvor han kunne se en færge, der endnu ikke var sejlet. Den ønskede Uffe Holm at komme med, så han kunne skære en time af rejsen, men det var ikke muligt, fik han at vide.

- Nu står jeg her nede ved Molslinjen, og jeg skulle have været med her, når klokken bliver 17.00, men jeg kom sgu lige lidt over fire, hvor der var en færge, der var forsinket 10 minutter, siger Uffe Holm i videoen og fortsætter:

- Der var en dame i en gul vest der siger: Jeg kan ikke lukke jer ind. Der er godt nok plads, men vi kan ikke lukke jer ind. Så siger jeg: I kan sgu da bare åbne bommen, så folk kan komme ind.

Molslinjen fastholder dog, at de ikke kan tage Uffe Holm med på den allerede forsinkede afgang, hvilket får ham til at kritisere Molslinjens serviceniveau og efterspørge mere overskud.

Desuden er han ikke imponeret over Molslinjens berømte slogan.

- Kombardo, kombardo - sut mig mand! Det er et lorteslogan. Det fungerer ikke, for det har ikke noget med kombardo at gøre. Det er bare 'stop bare do'. Og så er det for øvrigt stjålet fra Mick Øgendahl. Lortefærge, raser Uffe Holm i videoen.

Kaptajnen bestemmer
Hos Molslinjen kender man godt Uffe Holms video og forklarer gerne, hvordan sagen ser ud fra rederiets synsvinkel.

- Har I begået en fejl i den pågældende situation?

- Nej, det har vi ikke. Uffe kommer til Odden 16.05, og færgen skulle have været sejlet klokken 16.00. Så på det tidspunkt, hvor han ankommer, er færgen allerede forsinket, og de sidste biler ved at køre ombord. Vores kaptajn har som vigtigste prioritet at få færgen afsted uden yderligere forsinkelser, og derfor er vi nødt til at lukke ned, siger PR- og Kommunikationschef Jesper Maack til Ekstra Bladet.

Han anerkender dog, at det må have været frustrerende for Uffe Holm at se en stribe biler køre ombord på en færge, mens han selv har udsigt til at skulle vente en time.

- Jeg kan sagtens se, at det er træls, hvis man sidder i sin bil på havnen og kan se på en færge, man ikke kan komme med, men det er der ikke noget at gøre ved i den pågældende situation, men jeg kan sagtens sætte mig ind i, at det har været frustrerende, når man gerne vil spare en time. Men Uffe kommer altså en lille smule for sent, og derfor kommer det til at kikse, siger Jesper Maack.

- Hvad mener I om hans kritik af jeres kendte 'Kombardo'-slogan?

- Kombardo er en følelse, en venlighed, en omsorg. Og man kan rent faktisk godt komme i sidste øjeblik, bare ikke fem minutter efter sidste øjeblik. Så begynder det altså at blive problematisk. Færgen er jo allerede fyldt med mennesker, der gerne vil afsted til tiden. Men jeg kan som sagt sagtens forstå, at det kan være frustrerende, siger Jesper Maack.

Uffe Holm blev voldsomt irriteret over Molslinjens regelrytteri på vej til sin ferie i Jylland. Foto: Stine Tidsvilde
Uffe Holm blev voldsomt irriteret over Molslinjens regelrytteri på vej til sin ferie i Jylland. Foto: Stine Tidsvilde
 

James Bond med gul vest og walkie talkie
Uffe Holm anerkender Molslinjens ret til at drive deres firma, som det passer dem, men efterlyser samtidig at man tænker lidt mere ud af boksen i den slags situationer.

- Jeg kan sagtens forstå, at de har et firma, der skal løbe rundt, og nogle regler de skal overholde. Jeg efterlyser blot mere service, og at man tænker lidt ud af posen i stedet for bare at sige 'nej', før man overhovedet har tænkt sig om. Men der er jo nogle mennesker, som hvis du giver dem en gul vest og en walkie talkie, så tror de kraftedeme, de er James Bond, siger Uffe Holm til Ekstra Bladet.

Han understreger dog, at han og børnene - da de først var kommet med den rigtige færge - havde en ganske glimrende tur med balloner og rundvisning, så ungerne kunne se, hvordan man styrer en færge.