Komiker deler stærkt budskab: - Har gået rundt i et tabu i et halvt år

Tusindvis støtter og deler deres historier med komiker Heino Hansen, der har lagt et tankevækkende opslag på Facebook

Heino Hansen, komiker og radiovært, har levet midt i et tabu i et halvt år. Nu åbner han op om det, så andre kan bruge hans erfaringer. Foto: All Over Press Denmark
Heino Hansen, komiker og radiovært, har levet midt i et tabu i et halvt år. Nu åbner han op om det, så andre kan bruge hans erfaringer. Foto: All Over Press Denmark

’Når jeg en dag skal væk herfra, så vil 2016 med garanti stadig stå for mig som et af de værste år nogensinde.’

Sådan skriver komiker og The Voice-radiovært i et opslag på Facebook, som er blevet delt næsten 7000 gange, siden han lagde det ud.

Her fortæller han, at hans elskede mor døde i juli måned i den alt for unge alder af 61 år. Og ud over, at det har gjort året til det, han kalder sit livs værste år, har besøgene på Rigshospitalet, rydning af lejlighed, besøg hos bedemand og den efterfølgende voldsomme sorgproces fået komikeren til at indse noget om mennesker. En tendens, som han med sin nye erfaring som pårørende har besluttet sig for at dele med andre.

’”Kunsten” at være pårørende til en pårørende. Den tror jeg er mega undervurderet. Eller, det ER den, det ved jeg. Jeg har selv været der, og jeg har selv set det indefra nu', skriver Heino Hansen.

6 gode råd
I sorgprocessen efter sin mors død oplevede han, at venner og kolleger ikke har vidst, hvad de skulle sige eller gøre, fordi de har været bange for at sige noget forkert. Komikeren fortæller, at han heller ikke selv har været god til at håndtere andres sorg, men at han ville ønske, at han tidligere havde vidst, hvad han skulle gøre, hvis én, han kendte, havde mistet en kær, var blevet skilt eller stod i en dum situation.

Derfor besluttede han sig for at skrive åbent om det i opslaget, hvor han slutter af med 6 gode råd til alle, som er pårørende til en pårørende.

- Jeg skrev opslaget fordi jeg har gået rundt i midten af et tabu i det sidste halve år. Det her er ikke et angreb, og det er ikke for at sige, at folk er lige glade – for det er de ikke. De er bare skræmte, og bange for at gøre én ked af det, siger Heino Hansen til Ekstra Bladet.
 

Taler for sig selv
Han fortæller, at det allervigtigste budskab i hans opslag ifølge ham selv er, at ’det eneste, du kan gøre forkert, er ikke at gøre noget’.

Over 25.000 har reageret på Heino Hansens opslag, og i kommentarerne får han stor ros for at fortælle sin historie, og for sin ’guide’ til pårørendes pårørende.

- Responsen taler jo desværre for sig selv. Når så mange mennesker stemmer i, så er problemet med det her tabu nok større, end vi har villet stå ved, siger Heino Hansen.

Hvordan har du det i dag?

- Jeg har det godt, og tak, fordi du spørger. Det går fremad. Jeg er omgivet af dejlige mennesker til daglig, privat og professionelt, og de har været en uundværlig støtte.

Læs hele Heino Hansens opslag her: