Komikers bade-foto gik verden rundt: Nu genopliver kendt skuespiller debatten

Den amerikanske skuespiller Steven Seagal har delt Torben Chris' bade-billede på sin Facebook-profil

Billedet fra Torben Chris' opdatering på Facebook, der viser ham i bad med sin 2-årige datter. (Privatfoto).
Billedet fra Torben Chris' opdatering på Facebook, der viser ham i bad med sin 2-årige datter. (Privatfoto).

Komikeren Torben Chris' famøse billede, der viser ham i bad med sin lille datter, formår endnu en gang at skabe debat i udlandet - måneder efter, at det for første gang gik verden rundt.

Det sker, efter at den amerikanske skuespiller Steven Seagal har delt billedet på sin Facebook-side.

- Hvad synes du?, spørger skuespilleren sine følgere på Facebook, mens han linker til en artikel om bade-billedet.

Og det har igen fået folk til tasterne for at tilkendegive, hvorvidt de synes, det er i orden for en mand at bade nøgen med sin datter eller ej.

Dansk komikers 'pædofil'-billede går verden rundt

Torben Chris: Sjovt det er Seagal
Komikeren selv er forundret over, at historien nu igen kan vække debat i udlandet.

- Jeg synes da, det er cool, men teknisk set kan jeg jo være ligeglad med, hvordan tingenes tilstand er i USA - bare det ikke bliver sådan i Danmark. Jeg ved jo godt, at de altid er lidt mere 'fucked up' derovre - og det kan man jo også godt se på kommentarsporet. Men hvis det billede kan rykke ved en debat, der har fået en skæv drejning i USA, så er det da fint med mig, siger Torben Chris, der er overrasket over, at den amerikanske skuespiller har delt hans billede:

- Jeg synes bare, det er sjovt, at det er Steven Seagal. Når du kigger ned over hans side, deler han primært noget med kampsport og våben. Og så en gang hver anden måned tænker han: 'Det her er sgu da ret væsentligt, måske skulle jeg tage fat i det'. Det er da meget sjovt, at det så lige er mit billede. 

Komiker hyldes: 'Børn og voksne må godt være nøgne sammen'

80 interview om badefoto
Torben Chris har givet omkring 80 interview om sit bade-billede, efter at han delte det på sin Facebook-profil. Både danske og internationale medier har skrevet om billedet, og komikeren har blandt andet været igennem til et talk-show i Los Angeles og har været omtalt i artikler i blandt andet Sverige, Norge og Tyskland.

- Det er jo vildt, for jeg synes, at det giver en lille smule mening, at der er nogen herhjemme, der interesserer sig for, hvad jeg går og laver - for der er jeg jo komiker.

- I udlandet handler det jo ikke om, at jeg er komiker - der er det om, at 'en skandinavisk mand går i bad med sin datter - er det i orden?'. Og der har jeg det sådan: 'Hvordan er vi kommet derhen, hvor det skulle være en historie?' Det, synes jeg, er sindssygt, siger Torben Chris.

'Folk kommer ikke til at flytte sig'
Han mener dog ikke, at det er en debat, der flytter sig særlig meget:

- De folk, der er så retarderet, at de tror, man tager skade af at se et voksent menneske nøgen, kommer ikke til at flytte sig af, at du argumenterer med dem. Og de mennesker, der ikke synes, der er noget galt med det, bliver selvfølgelig ved med at synes, der ikke er noget galt med det.

- Grunden til, at jeg smed billedet op, var for at ramme de mennesker, der ligesom jeg selv kan mærke, at man en gang imellem føler, at man gør noget forkert, selvom man egentlig ikke gør det, siger Torben Chris.

Politikommissær om 'nøgenbade-billede': - Det kan bruges som teaser i pædofile serier