Kommandør Kjærsgaard

Ny orden kom som en overraskelse for Dansk Folkeparti's grand old lady

 

Pia Kjærsgaard på vej ind til dronningen. Foto: Birger Storm
Pia Kjærsgaard på vej ind til dronningen. Foto: Birger Storm

Mandag var dagen, hvor Pia Kjærsgaard var i audiens hos Hendes Majestæt dronning Margrethe for at takke for sin nye 'knaphuls-pynt'.

Dansk Folkeparti's  grand old lady er nemlig blevet udnævnt til 'kommandør af dannebrogsordenen' og 'benådet' med et smukt kors i den sammenhæng.

Både fra højre og venstre lyder skarp kritik af sharia-politi i boligområderne. Løsningen er de dog ikke enige om, Pernille Skipper og Pia Kjærsgaard. (Foto: Linda Johansen og Claus Bonnerup) Dansk politik Sjælden alliance: Pia og Pernille slagter sharia-politiet

- For godt en måned siden dumpede brev og kors ind ad døren, så der blev jeg godt nok overrasket, siger Pia Kjærsgaard, hvis gruppeformand, Peter Skaarup havde sagt 'ja' på hendes vegne.

Det var så tredje gang, at Kjærsgaard måtte møde frem i dronningens gemakker på Christiansborg til den offentlige audiens mandag hver 14. dag for at takke for en orden.

Pia Kjærsgaard og Henrik Thorup oplevede en dramatisk afslutning på en charter-rejse til Grækenland, hvor de måtte nødlande i Polen. (foto: Henning Hjorth) Danske kendte Pia Kjærsgaard måtte nødlande i Polen

Først blev hun ridder af dannebrog, så blev hun ophøjet til ridder af dannebrog af første grad - og nu er hun så kommandør - et betragteligt trin op ad rangstigen.

Foto: Rumle Skafte Dansk politik Pia K. om politiker-hærværk: Man føler sig groft krænket

- Jeg ved ikke efter hvilke kriterier, kommandørkorset uddeles efter. Med hensyn til det at blive ridder af dannebrog, er der en vis automatik indbygget, når man er i statsadministrationen eller er medlem af Folketinget f.eks. Men med hensyn til de højere rangklasser tror jeg, at dronningen bestemmer noget mere. I hvert fald er jeg vanvittig stolt og ser det som en ære. Jeg er jo stor tilhænger af Kongehuset, så denne gunstbevisning er jeg glad for, tilføjer hun.

Hendes mand, Henrik Thorup er kun ridder af dannebrog.

- Jeg har drillet ham med, at han er bagud på point, og at han må se at oppe sig. Heldigvis kan han klare den slags, for han har format, griner hun og tilføjer:

- Henrik er i øvrigt rigtig stolt af denne æresbevisning, som majestæten har vist mig.

Pia Kjærsgaard kritiserer '1864'-serien. (Foto: Rumle Skafte) Danske kendte Pia K.: '1864'-serien er underholdning – IKKE historie!

Dannebrogordenen er en gammel dansk ridderorden - antagelig indstiftet i 1219 af Valdemar 2 Sejr. Og siden fornyet i 1671 af kong Christian d. V. Ordenen er løbende forandret og udvidet, men først i 1951 kunne også kvinder dekoreres.