Kongehusets frisør lukker med underskud på 3 millioner

Skiftet fra frisør til filminstruktør har været en kostelig affære for Dennis Knudsen, der ikke fik omsat sin salon til kroner og ører ved lukning

Dennis Knudsen klipper grevinde Alexandra og prinsesse Marie, og det samarbejde stopper ikke bare, fordi han lukker sin salon. Han har nemlig fået plads på et lækkert hotel i København, hvor hans private kunder kan få en klipning, når han ikke laver film. Foto: Polfoto/Jens Dresling
Dennis Knudsen klipper grevinde Alexandra og prinsesse Marie, og det samarbejde stopper ikke bare, fordi han lukker sin salon. Han har nemlig fået plads på et lækkert hotel i København, hvor hans private kunder kan få en klipning, når han ikke laver film. Foto: Polfoto/Jens Dresling

Set med økonomiske briller har Dennis Knudsens 2016 været et sort år med knaldrøde tal.

Efter han brød ud som manuskriptforfatter og filminstruktør, smækkede den 53-årige frisør sidste år salonens dør i en gang for alle og satte et stort 'Til salg'-skilt op i butiksruden.

Dennis Knudsen åd og drak for 1,9 mio. på 32 dage

Processen gik ikke som håbet, og hans frisørsalon kommer ud af 2016 med et underskud på 3.129.006 kroner.

- Der er kommet et kæmpe underskud i salonen, men det er en pris, jeg må betale. Alternativt skulle jeg køre salonen videre, og det kan jeg ikke, for så kan jeg ikke arbejde på film, men det havde været skønt, hvis jeg kunne få tre millioner for salonen, siger Dennis Knudsen.

Fanget med dyre lokaler
Årsagen til det store underskud er ifølge Dennis Knudsen, at han ikke formåede at få penge for inventar som for eksempel vaskestole, emhætter og borde, fordi de nye lejere ville give stedet deres eget præg og ikke gad at betale for inventar.

Samtidig havde han allerede forinden skåret gevaldigt ned på personalet og trappet selskabets aktiviteter ned, så kundekredsen kunne han heller ikke sælge videre, da den var ikkeeksisterende ved overdragelsen af lokalerne.

Alt imens kostede de faste udgifter stadig knaster.

- Husleje, internet, forsikringer og forpligtigelser er den samme udgift uanset, om man har tre eller 25 ansatte, siger Dennis Knudsen og tilføjer:

- Så kan man ikke lave samme omsætning.

Dennis Knudsen: Lukker butikken, men beholder de kongelige

Han forklarer desuden, at det var svært at komme af med salonens kanondyre lokaler, der har en husleje på 80.000 kroner og beliggenhed i midten af København. I lejekontrakten stod der nemlig, at det skulle være en anden frisør, der skulle overtage lejemålet

- Der er ingen frisører, der har råd til at ligge på den adresse, siger Dennis Knudsen.

Det lykkedes dog efter flere måneder at finde en ny lejer.

Skal være filminstruktør
Med underskuddet på tre millioner kroner falder forretningens værdi markant. Fra at have en egenkapital på 3.453.362 i 2016, er den på sølle 324.356 i det seneste regnskab, men det kan ikke give Dennis Knudsen dårligt humør.

- Det er et fuldstændig bevidst valg. Livskvalitet kan ikke købes for penge. Hvis jeg skulle drifte salonen, skulle jeg arbejde 100 timer om ugen og være syg og stresset. Det er livet for kort til. Jeg skal gøre det, der giver mig energi og passion. Det er at lave spillefilm, lyder det fra frisøren.

Dennis Knudsen. Foto: Polfoto/Rasmus Flindt Pedersen
Dennis Knudsen. Foto: Polfoto/Rasmus Flindt Pedersen

Dennis Knudsen har været stylist under alskens filmproduktioner. Han begyndte med at sætte Nikolaj Lie Kaas' hår i forbindelse med filmen 'Drengene fra Sankt Petri' i begyndelsen af 90'erne. Siden da han har arbejdet med mere end 30 film og store udenlandske filmstjerner som for eksempel Matt Damon.

Det var dog først under træningen til en af frisørens efterhånden flere gennemførte ironmen, at han selv begyndte at skrive på et filmmanuskript. Et skriv, han senere præsenterede for Peter 'Ålen' Aalbæk, der vendte tommelen opad.

Nyt job til Dennis Knudsen: Skal være filminstruktør

Dennis Knudsen skal også instruere filmen, der har fået arbejdstitlen 'Prinsesse'.

Holdingselskab ramt
Underskuddet i millionklassen har skubbet efterdønninger hele vejen op i Dennis Knudsens holdingselskab, der også ejer frisørens serie af cremer.

Selv om Dennis Knudsens cremeeventyr giver et overskud på 277.337 kroner, kan det langt fra gøre op for frisørsalonens underskud. Således får Dennis Knudsens holdingselskab et minus på 2.801.371 kroner i det seneste regnskab.

Dennis Knudsen er millionær i mursten

Det betyder, at der bliver slået omkring tre millioner kroner af egenkapitalen i holdingselskabet, så den i det seneste regnskab lyder 3.277.990 kroner.

Dennis Knudsens villa til salg igen: Nu hæver han prisen

Her tømmer Dennis Knudsen bar for sprut og kaviar