Kræver et års fængsel til chefredaktør og journalist

Dokumentaristen Mayar Parwani stævner nu Filmmagasinet Ekkos chefredaktør og en journalist på magasinet for at have bragt udtalelser fra Sara Omar, som han ligeledes har stævnet

Manyar Parwani har nu anlagt endnu en retssag. Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Manyar Parwani har nu anlagt endnu en retssag. Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Den langtrukne sag mellem Sara Omar, Manyar Parwani og Omar Marzouk har nu givet anledning til endnu en retssag.

Denne gang er det Manyar Parwani, der har stævnet Sara Omar for en række udtalelser i Filmmagasinet Ekko. Han har ligeledes stævnet mediets chefredaktør samt journalisten Nicki Bruun for at have bragt udtalelserne, der ifølge advokaten er 'groft ærekrænkende', uden at efterprøve dem.

Det skriver Filmmagasinet Ekko selv.

Mediet bringer de udtalelser, Sara Omar i sin tid kom med, i fuld længde, og de bringer i forbindelse med disse advokatens forklaringer for, hvorfor de finder udtalelserne ærekrænkende.

Blandt andet handler en af udtalelserne om, at Sara Omar mener, Manyar Parwani råbte ad hende og overvågede hende.

- Når min ptsd bliver udløst, kommer jeg ud af kurs. Jeg kan reagere voldsomt og gå i offensiv. Og så filmer han mig under mine anfald, fortalte hun dengang.

Advokaten skriver følgende om den udtalelse i søgsmålet:

'Udtalelsen er egnet til at give det indtryk, at sagsøger skulle have udøvet psykisk vold samt filmet sagsøgte under anfald af ptsd.'

'Der er tale om grove, ærekrænkende beskyldninger, som ingen af de sagsøgte har dokumentation for.'

Mindst et års fængsel
Sagen omhandler paragraf 269 i straffeloven, som handler om alvorlige beskyldninger, der er egnet til at skade den forurettedes omdømme, hvilket tidligere hed 'bagvaskelse'.

Strafferammen efter den paragraf er op til to års fængsel, og advokaten har i søgsmålet krævet mindst et års fængsel til de tre sagsøgte, mens de ligeledes afkræves en erstatning på 150.000 kroner. Udtalelserne kræves ligeledes fjernet fra mediets hjemmeside.

Sara Omar har fået nedlagt fogedforbud mod optagelser fra en planlagt dokumentar om hende selv, der blev optaget af netop Manyar Parwani og Omar Marzouk. Foto: Johansen Linda
Sara Omar har fået nedlagt fogedforbud mod optagelser fra en planlagt dokumentar om hende selv, der blev optaget af netop Manyar Parwani og Omar Marzouk. Foto: Johansen Linda
 

Den oprindelige sag omhandler en dokumentarfilm, som dokumentaristen Manyar Parwani og komikeren Omar Marzouk optog om forfatteren Sara Omar.

Hun anklagede efterfølgende Manyar Parwani for at have ført hende bag lyset i arbejdet med dokumentaren. Hun fik derfor nedlagt et fogedforbud mod optagelserne, så disse ikke kan offentliggøres. Den afgørelse er siden blevet anket til landsretten.

Mere fra Ekstra Bladet+

Qatar er et diktatur, styret af emiren og et præsteskab med rod i shariaen

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind