Annonce:
Annonce:

Krig i kendisland: Mode-konge i angreb på kendt designer

Jim Lyngvild går på Facebook til angreb på smykkedesigneren Mai Manniche og anklager hende for at lyve

Der er opstået Facebook-krig mellem Mai Manniche og Jim Lyngvild. Krestine Havemann/Daniel Hjorth/ritzau/
Der er opstået Facebook-krig mellem Mai Manniche og Jim Lyngvild. Krestine Havemann/Daniel Hjorth/ritzau/
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Tabubelagt sygdom: Derfor rører jeg ikke alkohol

Dansk skuespiller taler ud: Min søn slog mig

Som Ekstra Bladet skrev for en måneds tid siden, lider den danske smykkedesigner Mai Manniche af sygdommen psoriasis, og ifølge hende selv undgår hun derfor helt sukker og alkohol for at holde sygdommen i bero.

- Jeg skal bare kigge på en softice, og så bliver jeg helt rød på huden. For mig er det gift at spise for meget sukker og drikke for meget alkohol, fordi sygdommen går i udbrud på grund af det, har smykkedesigneren tidligere fortalt til Ekstra Bladet.

Ifølge smykkedesigneren har hendes afholdenhed fra sukker og alkohol fået mange til at spekulere i, om hun har anoreksi eller en anden spiseforstyrrelse.

Annonce:

- Jeg bliver tit konfronteret af folk, der kommenterer på min vægt og siger, at jeg er for tynd, og at jeg da må være syg. Jeg vil ikke gøres til syg, for det er jeg ikke. Det er også derfor, at jeg fortæller om min sygdom. For nu giver det måske mening for alle kritikerne. Jeg har længe holdt det for mig selv, men nu er jeg nået dertil, hvor jeg synes, det er åndssvagt at gå og gemme det, siger hun.

Krig i reality-land: Linse og Gustav i totterne på hinanden

Jim Lyngvild til angreb
Fredag aften var Mai Manniche gæst i 'Go' aften Danmark', og her fortalte hun igen om sin kamp mod psoriasis. Hendes udtalelser faldt dog ikke i lige god jord hos alle.

Efter programmet gik Jim Lyngvild til tasterne på Facebook, og her beskyldte han smykkedesigneren for at lyve om sin sygdom.

Gustavs tip mod julekiloene: - Dyrk noget mere sex

- Nu sidder Mai Manniche i 'Go' aften Danmark' og forklarer IGEN, at hendes anorektisk udseende krop, skyldes psoriasis... Jojoooo, hun siger gudhjælpemig OGSÅ, at det NOK er derfor, at mange overvægtige har psoriasis. Fordi de lever usundt... Øøøhhh????, skriver han og fortsætter:

Annonce:

- Dette SELV om den forsker 'Go' aften Danmark' har haft fat i på Københavns Universitet siger, at der INGEN dokumenteret virkning er på at leve sundt skulle give mindre psoriasis. Men hey... Det er sgu da smart, når man kan finde en løsning på spøgelserne i ens eget hoved.

Mai Manniche til modangreb
Jim Lyngvilds opslag har nu fået Mai Manniche til at gå til modangreb på sin egen Facebook-profil.

- Jeg kan forstå, Jim Lyngvild er i gang igen. Han mener åbenbart ikke, at kost har betydning for psoriasis. Enfoldig som han er. Og atter strør han om sig med psykiatriske diagnoser. Han har været besat af mig i mange år – så det er der ikke noget nyt i. Men alle med psoriasis ved, at ikke mindst kost, herunder alkohol, har betydning for sygdommen. Og forskningen viser det samme, skriver smykkedesigneren og fortsætter:

- Jeg vil undlade at give Jim Lyngvild en diagnose, om end det kan være fristende, men nøjes med at skrive, at hans udtalelser er en hån mod ikke mindst os, der har psoriasis, og som forsøger at leve bedst muligt med det. Og til Jim Lyngvild må vi bare erkende, at mod dumhed kæmper selv guder forgæves.

Annonce:

Han burde skamme sig
Da Ekstra Bladet fanger Mai Manniche over telefonen mandag morgen, er hun stadig gal over Jim Lyngvilds opslag.

- Manden er jo dum. Jeg er godt klar over, at der ikke er en dokumenteret sammenhæng mellem psoriasis og kost, men hvis man googler det, kan man se, at det virker for mange at skære ned på sukker og alkohol. Jeg kan se det på mig selv. Så jeg synes, det er en hån mod alle os, der lider af sygdommen, siger hun og fortsætter: 

- Når jeg så vælger at være åben omkring min sygdom, og så bliver jeg skudt sådan på. Det synes jeg virkelig ikke er i orden. Han burde skamme sig, siger smykkedesigneren.

Underskud på underskud: Her er smykke-Mais forklaring

Mai Manniche er især sur over, at Jim Lyngvild føler sig egnet til at give hende en diagnose og kalder hende anoretisk.

Annonce:

- Jeg synes, det er helt vanvittigt, at han beskylder mig for at lyve på den måde. Er han måske læge? Nej. Så skal man altså passe på med at give andre mennesker diagnoser. Det er frygteligt at blive beskyldt for at have anoreksi og at være psykisk syg. Det er meget groft, lyder det fra en frustreret Mai Manniche.

Forsker: Der er ingen dokumenteret sammenhæng

Ifølge Lars Iversen, der er professor og overlæge på hud-afdelingen på Aarhus Universitetshospital, er der ingen dokumentation for, at mindre sukker hjælper på psoriasis. 

- Der er ikke noget forskning, der viser, at psoriasis bliver bedre, hvis man ikke indtager sukker. Men der er andre alvorlige følgesygdomme ved at indtage sukker. For eksempel hjertekarsygdomme, for høje kolesteroltal. Men det er rigtigt, at hvis man spiser meget sukker, så bliver man jo nemt mere overvægtig, og så kan man have større risiko for at få psoriasis, siger han og fortsætter:

- At man præcist skal holde sig fra alkohol i forbindelse med psoriasis, er der heller ingen dokumentation for. Men et stort alkoholforbrug kan være med til at forværre psoriasis.

Ifølge overlægen kan han dog ikke afvise, at mindre sukker og alkohol vil kunne hjælpe for nogen patienter.

- Man kan ikke afvise, at patienter vil have en opfattelse af, at det vil hjælpe dem. Hvis man finder en mekanisme, der kan gøre, at man føler, man har styr på sin sygdom, så kan man jo føle, at det hjælper. Men det er det rent psykiske i det.

Går ikke over stregen
Ifølge Jim Lyngvild står han 100 procent ved sit opslag, som han ikke mener går over stregen.

- Jeg peger ikke fingre af hendes sygdom eller af hende overhovedet. Men jeg peger fingre af det øjeblik, hvor hun går ud og finder en eller anden påstand om, at hvis du ikke spiser sukker, så undgår du psoriasis. Det er jo det dummeste, jeg nogensinde har hørt, siger Jim Lyngvild til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Værten i 'Go aften Danmark' siger jo også til Mai, at de har talt med en forsker, der ikke mener, at der er en sammenhæng mellem sund livsstil og nedsættelse af psoriasis. Og det skøjter Mai bare helt hen over, som om hun har jord i hovedet. Hun har fundet en eller anden kæphest at hænge sit underforbrug af mad op på for at dække over, hvorfor hun i virkeligheden er så skrækkeligt tynd, tilføjer han.

Annonce:

Blev gal
Jim Lyngvilds pis blev dog for alvor sat i kog, da Mai Manniche begyndte at tale om overvægt og psoriasis.

- Der hvor jeg bliver rigtig gal er, når hun siger, at mange overvægtige har psoriasis, fordi de spiser usundt. Det kan man ikke tillade sig at sige. At tykke mennesker selv er skyld i, at de har psoriasis. Det er at sygeliggøre en masse mennesker, og det er en meget grov anklage, som jeg er meget vred over, at hun udbreder, siger han.

Smykke-Mai slår tilbage: Cengiz var aggressiv og afpressede mig

Men synes du ikke, at du går over stregen, når du skriver på Facebook, at hun har anoreksi?

Annonce:

- Jeg har skrevet til Mai mange gange, og jeg har også snakket med hende mange gange. Jeg er åbenbart den eneste, der tør at være den lille dreng i kejsernes nye klæder og sige: 'Hun har jo ikke noget på'. Hvorfor er det, at hun får lov til at sidde og lukke lort ud, når vi alle kan se, hvad problemet er? Jeg synes ikke, jeg går over stregen, for hun vælger selv at være en medieperson, der viser sig frem og udstiller, hvor skrækkeligt tynd hun er, siger han og fortsætter:

- Jeg kan også se i hendes opdatering, at jeg skulle være besat af hende. Jeg arbejder 12 timer om dagen. Jeg har lidt andet at tænke på end hende. Hun fylder en ubeskrivelig lille del af mit liv, må jeg bare sige.

Cengiz betalte boksen for forlovelsesring: Smykke-Mai har snydt os

Selvom Jim Lyngvild skriver flere personlige ting rettet mod Mai Manniche, så mener han ikke, at opslaget er et personligt angreb.

- Jeg kender jo Mai, og når vi mødes, så kan vi godt sidde og snakke sammen. Jeg synes faktisk, at hun er skide skøn, dejlig og humoristisk og alle de der ting, og jeg kan godt lide hende. Men jeg kan ikke lide, når hun sidder og lyver for sig selv og for hele Danmarks befolkning i bedste sendetid.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: