Krigen optrappes: Janus lukker for pengestrømmen

Auras selskab overlever formentlig kun af strategiske grunde

Krigen mellem de tidligere kærester Janus Friis og Aura skærpes dag for dag (Foto: Douglas C. Pizac & Anthon Unger).
Krigen mellem de tidligere kærester Janus Friis og Aura skærpes dag for dag (Foto: Douglas C. Pizac & Anthon Unger).

Det er ikke kun i to retssager i USA og en i Danmark, at Janus Friis har indledt totalkrig mod sin tidligere forlovede. Den indædte kamp kæmpes også i hendes eget firma, som han har taget kontrol over via sin fond Lismore Investment Holding Limited, der er registreret på British Virgin Islands.

Her er pengene fosset ud i et par år som følge af, at Aura tidligere er blevet narret af sin tyske manager, der trak midler ud af firmaet og senere blev dømt for det.

Endnu en sag: Aura stævnet for bedrageri

Tyskeren Khalid Schroeder har dog aldrig betalt pengene tilbage, selv om han blev dømt til tilbagebetaling ved en domstol i Los Angeles. Derfor er der nu en stor gæld på tre millioner kroner i Auras holdingselskab, No Hustlers Inc. Holding.

I regnskabsåret 2013, hvor Aura stadig var forlovet med Janus Friis, var gælden intet problem. I regnskabet stod der således:

’Selskabet har eksisterende kreditfacilitet, der vil sikre selskabet adgang til likviditet’.

Så omfattende er Janus Friis vs. Aura-sagen

Regnskabet for 2014 er derimod afleveret 10. juni i år – fire måneder efter at Auras daværende advokat, Claes Hahn Balle, uden hendes vidende havde overdraget indflydelsen i selskabet til Janus Friis’ fond og smidt hende ud af direktionen.

Og pludselig er der ikke længere penge.

’Selskabet har ikke en eksisterende kreditfacilitet, der vil sikre selskabet adgang til den nødvendige likviditet’, skriver ledelsen, ligesom revisorerne hos Deloitte konkluderer, at de ikke kan vurdere, om selskabet kan tjene penge eller få tilført penge.

Afsløring: Skype-milliardær kan ruinere Aura Dione

Samtidig forhindres Aura i at udgive sit seneste album, fordi firmaet ejer rettighederne, men ikke virker interesseret i indtægtskilden, der ellers kunne være med til at nedbringe underskuddet.

Dermed forværres situationen konstant for firmaet, som Aura ejer, men som er kontrolleret af hendes vrede ekskæreste.

Ledelsen af firmaet, der udgøres af den advokat, der overdrog kontrollen af firmaet til Janus Friis, noterer sig dog, at de har taget forbehold for ’going concern’, hvilket betyder, at selskabet fortsat vil operere.

Hvis selskabet går konkurs, vil det betyde, at sagen i USA, hvor Aura af sit firma er stævnet for bedrageri for knap ti millioner, ville frafalde. Derfor er der formentlig strategiske grunde til at sikre, at selskabet lige akkurat holder røven i vandskorpen.

Også på den måde kan Lismore-fonden sikre sig, at den sidder på kontrollen over den musik, som Aura laver, men som hun ikke kan udgive.

Hvordan det pengeløse firma betalte revisionsfirmaet Deloitte for at udføre revisionen, fremgår ikke af regnskabet.