Annonce:
Annonce:

Kultur-profil dømt for voldtægt: Samarbejdspartnere klapper i

Samarbejdspartnere vil ikke svare på, hvorvidt voldtægtsdom får konsekvenser for deres videre samarbejde med anerkendt kultur-profil

Den danske kultur-profil er blevet dømt for voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje. Foto: Nils Svalebøg /Ritzau Scanpix
Den danske kultur-profil er blevet dømt for voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje. Foto: Nils Svalebøg /Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Onsdag kunne Ekstra Bladet afsløre, at en mandlig kultur-profil ved Retten i Hjørring er blevet kendt skyldig i voldtægt ved andet forhold end samleje. Han har igennem hele sagen nægtet sig skyldig og ankede sagen til frifindelse på stedet.

Manden, der er i 40'erne, er kendt i de finere, kulturelle kredse i Danmark.

Han har blandt andet vundet en prestigefyldt ærespris, og ad flere omgange har han haft en arbejdsmæssig relation til det danske kongehus samt store tv- og teaterproduktioner.

Den dømte kultur-profils mange samarbejdspartnere er dog ikke meget for at kommentere dommen, da Ekstra Bladet forsøger at afkræve dem svar på, hvorvidt voldtægtsdommen vil få konsekvenser for, om de vil arbejde sammen med den dømte i fremtiden.

Hos TV 2, som den dømte ad flere omgang har arbejdet sammen med på større tv-produktioner, lyder meldingen, at de ingen kommentarer har til sagen.

Annonce:

Heller ikke hos Det Kongelige Teater, som den dømte også flere gange har arbejdet med, ønsker at kommentere sagen. Herfra lyder meldingen, at de vil vurdere det, hvis situationen atter skulle blive aktuel.

Kongehusets kommunikationsafdeling har ligeledes afvist at kommentere sagen over for Ekstra Bladet. Det sker med henvisning til, at den dømte har anket sagen til Vestre Landsret, og den derfor ikke er afsluttet.

Kultur-profilen blev onsdag idømt fire måneders fængsel for voldtægt af andet seksuelt forhold end samleje, men blev frifundet i et andet forhold, der omhandler blufærdighedskrænkelse. Læs mere om dommen i boksen herunder:

Tiltalt i to forhold

Kultur-profilen var tiltalt i to forhold, hvoraf han blev frifundet i forhold et, der omhandler blufærdighedskrænkelse, mens han blev kendt skyldig i forhold to om voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje.

De to forhold omhandler to forskellige kvinder, som den tiltalte tidligere har haft en arbejdsmæssig relation til.

Overgrebet, som den tiltalte nu er dømt for, fandt ifølge anklageskriftet sted 12. september 2020.

Her tiltvang den tiltalte sig ifølge anklageskriftet andet seksuelt forhold end samleje med den forurettede kvinde på et værelse i Skagen.

Den forurettede var, ifølge anklagen, i forbindelse med overgrebet i en tilstand, hvor hun ikke kunne sige fra på grund af søvn, indtagelse af spiritus samt indtagelse af medicin og/eller euforiserende stoffer.

Den forurettede og tiltalte har i en længere periode haft en arbejdsmæssig relation til hinanden, hvor tiltalte har haft en rolle som chef over for den forurettede kvinde.

Manden blev derimod frikendt i forhold et, som handler om blufærdighedskrænkelse.

Glæden er stor
Hos den forurettede kvinde var glæden over dommen stor umiddelbart efter domsafsigelsen onsdag.

- Vi er lettede og glade lige nu. Vi er selvfølgelig ikke helt tilfredse, da han ikke bliver dømt i begge forhold, men det er rart, at der er kommet en eller anden form for retfærdighed, lød det fra en repræsentant for den forurettede kvinde til Ekstra Bladet.

Annonce:

Kultur-profilen selv ønskede ikke at kommentere dommen, da Ekstra Bladet mødte ham uden for Retten i Hjørring.

- Nej tak, lød det kortfattet fra manden, der igennem hele sagen har haft støtte af sin kone i retslokalet.

Under retssagen har kultur-profilen dog ikke lagt skjul på, at anklagerne ifølge ham ikke passer, og op til flere gange har han ladet tårerne flyde frit i retslokalet i Retten i Hjørring, når han har fortalt om, hvordan sagen har påvirket ham og er rygtedes i de kulturkredse, han arbejder og færdes i.

Heller ikke hans forsvarer, Lene Sejersen, har ønsket at kommentere sagens udfald over for Ekstra Bladet.

Glæde hos anklager

Mette Høg, der er anklager i sagen, fortalte umiddelbart efter dommen til Ekstra Bladet, at hun var godt tilfreds med dommens udfald, selvom den tiltalte blev frikendt i det ene forhold i anklageskriftet.

- Tiltalte har anket dommen til frifindelse. Han fik fire måneders fængsel for forhold to og blev frifundet i forhold et med en afgørelse på to-et blandt de tre dommere, sagde hun.

Mette Høg havde nedlagt påstand om syv måneders fængsel, men er alligevel tilfreds med de fire.

- Jeg er aldrig tilfreds med, at nogen bliver dømt. Det er altid ulykkeligt, sagde hun og tilføjede:

- Men der er blevet dømt i overenstemmelse med retspraksis. Retten lagde vægt på vidnernes forklaring og de øvrige beviser, og det er jeg tilfreds med, siger hun og understreger, at hun ikke har yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Løkke – for Ekstra Bladet bliver det en fest

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: