Lagt for had efter ufattelig tragedie: - Det chokerer mig virkelig

Julie Lieberkind har modtaget mange grimme beskeder efter sin søsters tragiske død

- Hun havde så meget viljestyrke, og hun tænkte altid på andre, før hun tænkte på sig selv, fortæller Julie Lieberkind om sin søster, der døde af den alvorlige sygdom ALS. Privatfoto
- Hun havde så meget viljestyrke, og hun tænkte altid på andre, før hun tænkte på sig selv, fortæller Julie Lieberkind om sin søster, der døde af den alvorlige sygdom ALS. Privatfoto
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

For bare fire dage siden fortalte Julie Lieberkind, der blandt andet er kendt fra 'Paradise Hotel' og 'Divaer i Junglen', at hun og hendes familie hen over julen var blevet ramt af en forfærdelig tragedie.

Hendes søster Patricia, var gået bort efter længere tids sygdom - blot 26 år gammel. Siden hun var 19 år, har søsteren vidst, at hun havde den alvorlige sygdom ALS, der langsomt tapper kroppens muskler for styrke, og sygdommen endte med at koste hende livet i en alt for tidlig alder.

Efter de tragiske nyheder om Julie Lieberkinds søsters død, som realitydeltageren har valgt at dele ærligt ud af på de sociale medier, har hun dog modtaget en række grimme beskeder.

Tv-kendis ramt af ufattelig tragedie: - Det er slet ikke gået op for os

Det sker, efter hun nytårsaften delte et billede, hvor hun var fint klædt på og fejrede nytårsaften trods den store sorg, hun og familien lige nu går igennem.

Til Ekstra Bladet fortæller Julie Lieberkind, at hun er chokeret over alle de grimme kommentarer, der er blevet sendt hendes vej.

- Folk skriver for eksempel 'din søster døde for to dage siden, og du holder nytår, wow'. Der er flere, der har skrevet noget i den stil, siger hun og fortsætter:

- Jeg forstår ærligt talt ikke, hvordan folk kan finde på at skrive sådan. Det chokerer mig virkelig. Det nytter ikke noget at aflyse sine nytårsplaner, fordi man er i dyb sorg. Det gør selvfølgelig ufatteligt ondt på mig, men det er min måde at håndtere det på. Hellere prøve at få det bedste ud af det, frem for at sidde alene derhjemme og være ked af det, siger hun.

Her ses Julie Lieberkind under sin deltagelse i 'Paradise Hotel' sæson 14. Foto: Janus Nielsen
Her ses Julie Lieberkind under sin deltagelse i 'Paradise Hotel' sæson 14. Foto: Janus Nielsen

Svarer kritikere
Derfor er Julie Liberkind da også uforstående over for den hårde kritik.

- Jeg kan ikke forstå folks kritik. Jeg synes, det er respektløst at skrive på den måde, og det gør mig både vred og ked af det på samme tid, siger hun ærligt.

Kærligheden brast: Realitybabe er blevet single

Julie Lieberkind har bevidst valgt at svare nogle af de personer, der har skrevet til hende på de sociale medier. Her har hun blandt andet skrevet, at dem, der skriver grimme ting til hende i kølvandet på dødsfaldet burde 'skamme sig'.

- Jeg har valgt at reagere på det, da jeg ikke synes, det er i orden. Det er vigtigt for mig at pointere over for folk, at jeg selvfølgelig er i dyb sorg, lige meget om jeg holder nytår eller ej.

Det er dog ikke kun negative beskeder, Julie Lieberkind har fået i kølvandet på det tragiske dødsfald.

- Jeg har fået mange søde kommentarer. Min stedmormor skriver blandt andet, at 'det er i Patricias ånd', at jeg selvfølgelig skal fejre nytår. Og der er en masse andre folk, der skriver, at de godt forstår mig, siger Julie Lieberkind, der trods de forfærdelige omstændigheder havde en god nytårsaften:

- Den var udmærket, trods omstændighederne. Jeg fejrede den med noget familie og min bedste veninde

Hvad er ALS?

Sygdommen hedder amyotrofisk lateral sklerose - deraf forkortelsen ALS.

ALS er en sygdom som rammer de motoriske nerveceller i hjerne, hjernestamme og rygmarv. De motoriske nerveceller giver signaler til kroppens muskler, som er under viljens herredømme.

Symptomerne er tiltagende muskelsvind med svaghed i arme og ben, samt synke- og talebesvær. Årsagen er i de fleste tilfælde ukendt, men hos fem-ti procent er sygdommen arvelig.

ALS er alvorligt, og de fleste dør indenfor nogle få år, men de arvelige former har ofte bedre prognose. Medicinsk behandling kan udskyde sygdommen kortvarigt, men ellers er behandlingen lindrende.

I Danmark er der omkring 2-300 personer med diagnosen amyotrofisk lateral sklerose. Hvert år får 50-100 personer diagnosen.

Mænd får sygdommen lidt hyppigere end kvinder

Amyotrofisk lateral sklerose opstår hyppigst hos personer over 50 år, men yngre personer kan også rammes

Kilde: Sundhed.dk

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+