Lai Yde afslører: Kæresten føder ikke på hospitalet

De hollandske traditioner har haft indflydelse på valget

Marieke Kouwenhoven er sat til at føde om ni dage. Foto: Jonas Olufson
Marieke Kouwenhoven er sat til at føde om ni dage. Foto: Jonas Olufson

Hvis planen holder, så bliver Lai Yde far for anden gang i næste uge.

Det fortalte han onsdag aften, da han troppede op på den røde løber til gallapremieren på 'Fifty Shades - I Mørket' med sin højgravide hollandske kæreste Marieke Kouwenhoven.

- Jeg skal føde om 10 dage. Så fra nu af kan det ske hvornår som helst. Hvis I pludselig ser mig løbe ud af biografen, så ved I hvorfor, sagde hun med et smil.

De ved endnu ikke, om det bliver en dreng eller pige, og de navne, der er i spil, vil de gerne holde for sig selv, da svigerforældrene ikke skal høre det første gang gennem medierne.

Men parret kunne fortælle, at de har valgt en mere utraditionel måde at byde den lille ny velkommen til verden.

- Jeg er mere nervøs denne gang, fordi vi gør det hjemme. Vi har en spirituel jordemoder, der skal hjælpe os med at give en ekstraordinær fødsel, og jeg er ikke så god til blod, forklarede Lai Yde, der har sønnen Mio med ekskonen Mie Moltke.

Lai Yde og kæresten til 'Fifty Shades'-gallapremiere. Foto: Jonas Olufson
Lai Yde og kæresten til 'Fifty Shades'-gallapremiere. Foto: Jonas Olufson
 

- Hvorfor valgte I en hjemmefødsel?
- Fordi vi har en mere spirituel tilgang til livet, og vi mener ikke, at en fødsel er noget, hvor man behøver at ligge på et hospital. Min kæreste er fra Holland, hvor 80 procent er hjemmefødsler, siger Lai Yde.

Hurtigt bliver han dog rettet af kæresten.

- Aaarrhh, det plejede at være sådan. Det er det ikke mere. Men det er en tradition i mit hjemland. Jeg føler mig mere sikker hjemme, så jeg er glad for det.

- Lai, bor I stadig i samme opgang som Mie Moltke?
- Det er et meget privat spørgsmål.

- Ja, men fungerer den løsning?
- Hvad der er bedst for Mie, er også bedst for os. Hun er den sårbare i denne situation.

Nu var de mødt op til gallapremieren på den nye ’Fifty Shades’-film, men Lai Yde afslørede gerne, at hans forventninger til filmen ikke just var i top.

- Jeg så kun halvdelen af den første film. Jeg syntes, den var lidt kedelig, for jeg er ret erfaren i den verden, så det var mere som en reklame for softporn, sagde han.