Lakrids-gigant freder bortvist Hummel-direktør

Bestyrelsesformanden i Lakrids by Johan Bülow holder hånden over Søren Schriver, der tabte i retten i dag

Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Sø- og Handelsretten dømte i dag den bortviste Hummel-direktør Søren Schriver som taber i sagen mellem ham og Stadil-familien.

Dermed skal han betale 200.000 kroner til Stadil-familien i sagsomkostninger, efter han sagsøgte Hummel for uberettiget at have fyret ham.

Sagens udfald får ingen konsekvenser for Søren Schrivers virke i bestyrelsen i Lakrids by Johan Bülow, fastslår lakridsproducentens bestyrelsesformand, Tue Mantoni.

- Jeg har et godt samarbejde med Søren Schriver, og jeg er super glad for hans indsats i Lakrids (by Johan Bulöw, red.), og det her er ikke noget, der får mig til at ændre holdning til det, siger Tue Mantoni.

- Han kommer til at fortsætte, understreger han.

Søren Schriver indtrådte i bestyrelsen hos Lakrids by Johan Bülow i juni 2017, få måneder efter han blev fyret fra sin direktørpost i Hummel med beskyldninger om grov illoyalitet.

Søren Schriver blev i forbindelse med bortvisningen meldt til politiet, og sagen efterforskes fortsat af Østjyllands Politi.

Løn og godtgørelse
Efter sin bortvisning i 2017 stævnede Søren Schriver Hummel i en civil retssag med krav om to års løn og bonus og godtgørelse for 500.000 kroner.

Bortvist Hummel-topchef dropper erstatningssag efter fyring

Schriver droppede dog sagen i februar, før den nåede frem til retten.

Ifølge Schriver var årsagen, at han havde fået sin bonus udbetalt og derfor ikke behøvede at kæmpe for den i retten.

- Efter stævningen har Hummel udbetalt hele min bonus. Samtidig står det klart, at mine indtægter siden bortvisningen vil blive modregnet min tilgodehavende løn. Derfor giver erstatningssagen ikke længere mening, sagde Søren Schriver ifølge Finans.

Den forklaring anfægtede Christian Stadils far, Thor Stadil, og kaldte det over for Finans årets aprilsnar og spin.

- Vi har med tilfredshed noteret os, at retten direkte i sin afgørelse nævner, at Søren Schriver er den tabende part, siger Christian Stadil i dag. Foto: Kenneth Meyer
- Vi har med tilfredshed noteret os, at retten direkte i sin afgørelse nævner, at Søren Schriver er den tabende part, siger Christian Stadil i dag. Foto: Kenneth Meyer

Lykkelig Stadil
Det var en glad Christian Stadil, der tidligere på dagen fortalte om offentligheden om Sø- og Handelsrettens dom.

Fire forskellige deltagere fra 'Løvens hule'? Sådan går det dem i dag

- Vi har med tilfredshed noteret os, at retten direkte i sin afgørelse nævner, at Søren Schriver er den tabende part og som en konsekvens heraf skal betale det væsentlige omkostningsbeløb. Det var også vores klare forventning, siger Christian Stadil, der er Hummels ejer og bestyrelsesformand.

Søren Schriver oplyser gennem gennem sin advokat, Finn Schwarz, at han også er tilfreds med sagens udfald på trods af, at han er blevet pålagt at betale sagsomkostninger.

'Rettens afgørelse skal forstås sådan, at Søren Schriver anlagde sagen og derfor også bliver pålagt at betale sagsomkostningerne, når det er ham, der trækker den igen', skriver han og fortsætter:

'Men den simple hovedregning siger, at Søren Schriver fik sin bonus på fire millioner kroner udbetalt, efter han havde anlagt erstatningssagen. Det har kostet ham 200.000 kroner at få disse penge udbetalt. Så det er egentlig ok. Modparten har forsøgt at få et betydeligt højere beløb i forhold til sagsomkostninger', skriver Finn Schwarz.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind