Langballe har anmeldt TV 2-chef for fysisk vold

Den tidligere politiske redaktør på TV 2 Anders Langballe har anmeldt chef på tv-stationen for fysisk vold til den nuværende ledelse, som ikke forholder sig til det, mener han

Den tidligere politiske redaktør Anders Langballe beretter nu om fysisk vold på TV2, som han har oplyst den nuværende ledelse om. Foto: Linda Johansen
Den tidligere politiske redaktør Anders Langballe beretter nu om fysisk vold på TV2, som han har oplyst den nuværende ledelse om. Foto: Linda Johansen
Følg Danske kendte

Der er foregået fysisk vold på TV 2, og den nuværende ledelse er underrettet.

Det oplyser den tidligere politiske redaktør Anders Langballe, som personligt har anmeldt den fysiske vold til administrerende direktør Anne Stig Christensen.

- Jeg har meget detaljeret redegjort for fysisk vold over for Anne Stig Christensen - både på skrift og tale - om hvad jeg selv har oplevet på TV 2 med forskellige chefer, hvor én er meget central nu, siger Anders Langballe.

'Hvis man ikke indordner sig...'
Det er første gang, at Anders Langballe offentligt omtaler den fysiske vold, som han mener sig udsat for i sin tid på TV 2. Han ønsker dog ikke at gå i detaljer, og hvem der angiveligt stod bag volden.

- Den meget konkrete episode ligger mange år tilbage i tiden, og den var et udtryk for brutaliteten i ledelsen. Hvis man ikke indordner sig, så kan det udmunde i fysisk vold, fortæller den tidligere politiske redaktør.

'Lussing som ledelsesredskab'
På Twitter nævner han dog selv en 'lussing' som et eksempel på fysisk vold.

'Det kunne eksempelvis være at bruge en lussing som ledelsesredskab, når laverestående skal bankes på plads i en tilspidset situation', skriver Anders Langballe.

Møderne om den fysiske vold med den nuværende TV 2-ledelse fandt sted for omkring et år siden, 'dengang advokatundersøgelsen kørte på TV 2' ifølge Anders Langballe.

- Vi aftalte, at hun (Anne Stig Christensen, red.) ville tage de oplevelser med videre i kulturarbejdet, som handlede om MeToo og arbejdsmiljø i bredere forstand, fortæller han.

Bekræfter møde
TV 2's direktør Anne Stig Christensen bekræfter over for Ekstra Bladet, at hun har holdt møder med Anders Langballe.

'Jeg har haft gode samtaler med Anders Langballe, hvor jeg blandt andet støttede ham i at udgive en bog om sine erfaringer med et hårdt arbejdsliv', siger hun i et skriftligt svar via tv-stationens presseafdeling.

'Anders Langballe er kritisk over for vores kultur, og vi har også erkendt, at der er problemer i TV 2's kultur, som vi er i gang med at gøre op med. Men igen: Vold er aldrig acceptabelt!', skriver Anne Stig Christensen.

Ekstra Bladet har spurgt TV 2, om den påståede vold har haft nogen konsekvenser for personer, men TV 2 udtaler sig ikke om personalesager - uanset om de måtte have fået konsekvenser eller ej.

Slipper udenom
Anders Langballe mener ikke, at den nuværende ledelse - heriblandt også nyhedsdirektør Ulla Pors Nielsen - har forholdt sig til problemet. Det handler kun om MeToo i kølvandet på tv-dokumentaren 'MeToo: Sexisme bag skærmen' på discovery+, hvor 11 kvinder står frem.

- Jeg har for mere end et år siden talt grundigt med Ulla Pors og Anne Stig om de ting, så de må komme op med det på et tidspunkt, siger han.

- Jeg synes, den nuværende ledelse på TV 2 slipper udenom, fordi man ikke kan isolere problemet til MeToo. Det er bredere end det, fortæller han.

Den udlægning er TV 2-bossen dog ikke enig i.

'Vi forholder os i dén grad til vores kultur, og vi har taget grundlæggende fat i at ændre på de områder, hvor vi har en usund arbejdskultur', skriver Anne Stig Christensen.

'Vi er samtidig helt bevidst om, at krænkende adfærd ikke alene handler om seksuelle krænkelser. Det er en stor del af vores kulturarbejde – og obligatorisk for alle ledere – at blive uddannet i håndtering af krænkende handlinger', lyder det.

Langer ud efter chef i bog
I mange år var Anders Langballe fast inventar på danskernes tv-skærme, når de tunede ind på TV2.

Han var ansat som politisk redaktør fra 2011 og frem til 2020, hvor han gav danskerne indblik i, hvad der røte sig på Christiansborg.

I sin bog 'Forfra' beskriver den tidligere politiske redaktør en hårdkogt arbejdskultur, som gjorde, at han følte et enormt pres for hele tiden at skulle bevise sit værd. Det endte med stress og to blodpropper i hjernen.

I bogen langer Anders Langballe særligt ud efter den tidligere nyhedsdirektør på TV 2 Mikkel Hertz, der stoppede på TV 2 i juni i år.

'Chefen var den senere nyhedsdirektør Mikkel Hertz, som jeg ad åre fik et godt og fortroligt samarbejde med som politisk redaktør, men som også var en bærer og bevarer af den hårde, maskuline ledelsesfilosofi og kultur, som jeg til sidst slog mig så hårdt på, at jeg måtte begynde forfra på livet', står der blandt andet i bogen.

Anders Langballe beskriver forløbet op til sin sygdom nøje i bogen 'Forfra'.
Anders Langballe beskriver forløbet op til sin sygdom nøje i bogen 'Forfra'.

Hans beretning kom i kølvandet på flere fortællinger om en sexistisk kultur på TV 2, som Anders Langballe kobler til den ledelsesstil, han kalder 'brutal'.

Ville sige op
I sin bog fortæller Anders Langballe, at han flere gange forsøgte at tage sine overvejelser og bekymringer om den mistillid og stress, han følte, op med Mikkel Hertz, men at han aldrig kunne trænge igennem til ham.

I det tidlige efterår 2018 kulminerede det hele for Anders Langballe i nogle meget kontante samtaler med nyhedsdirektør Mikkel Hertz, og beskeden var kort og godt, at hvis Langballe ikke kunne klare mosten, måtte han smutte, skriver han i bogen.

Næste stop blev Rigshospitalet.

Mikkel Hertz forårsagede panikangst hos Anders Langballe, fortæller Langballe i bogen 'Forfra'. Foto: Anthon Unger
Mikkel Hertz forårsagede panikangst hos Anders Langballe, fortæller Langballe i bogen 'Forfra'. Foto: Anthon Unger

Ekstra Bladet kontaktede Mikkel Hertz, da bogen udkom, for at foreholde ham den kritik, Anders Langballe rejser i bogen.

Læs hans svar nedenfor:

'Ingen kommentarer'

Ekstra Bladet har været i kontakt med Mikkel Hertz, der over telefonen oplyser, at han ikke ønsker at kommentere sagen.

- Jeg vil ikke udtale mig om noget, jeg ikke har læst, siger han.

- Jeg vil jo meget gerne fortælle dig, hvad det er, der står, så du kan få lov til at svare på det?

- Nej, jeg vil ikke sige noget, når jeg ikke har læst det selv. Men så vil jeg vurdere, om jeg har noget, jeg vil sige om det, siger Mikkel Hertz.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør mere om sagerne på TV 2 i Ekstra Bladets podcast 'Kvindetribunalet' herunder eller i din podcastapp.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.