Annonce:
Annonce:

Langer ud efter medie: - Jeg var rasende

Kristian Jensen har været rasende over det fødselsdagsportræt, som Politiken bragte af hustruen, Pernille Rosendahl

Følelserne var store hos Kristian Jensen og Pernille Rosendahl, da Politikkens fødselsdagsportræt af sidstnævnte handlede mere om forholdet til den tidligere folketingspolitiker end kunstnerens egen karriere. Det fortæller Kristian Jensen i denne uges afsnit af 'Q&Co'. Lyt til afsnittet herunder, eller der, hvor du lytter til podcasts

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Politiken kunne i marts 2020 bringe et fødselsdagsportræt af sangeren Pernille Rosendahl i forbindelse med hendes 50-års fødselsdag. Og det faldt ikke i god jord.

For portrættet blev stærkt kritiseret, og filminstruktør Christina Rosendahl, der er søster til Pernille Rosendahl, kaldte sågar portrættet 'et skoleeksempel på sexisme'. der 'fremviser flere klassiske strategier for nedgørelse på baggrund af køn'.

Den tidligere politiker Kristian Jensen, der nu er gift med Pernille Rosendahl, har været en tur forbi Ekstra Bladets podcast 'Q&CO', og her sætter han for første gang ord på, hvordan han oplevede hustruens portræt.

- Det var stærkt ubehageligt. Det er jo så fornedrende, når folk bliver fremhævet på grund af deres ægtefæller i stedet for deres indsats, siger Kristian Jensen og fortsætter:

Annonce:

- Portrættet blæste hen over al den musik, som hun har lavet. Den indsats, hun har lagt. Alt den kamp for at få flere unge talenter frem. Den kamp, hun har haft for at bringe musikken nye steder.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Parret blev kærester i 2019, hvor Kristian Jensen lod sig skille fra sin daværende kone. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Parret blev kærester i 2019, hvor Kristian Jensen lod sig skille fra sin daværende kone. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
 

Ked af det og rasende
Videre fortæller Kristian Jensen, at hustruen blandt andet har lavet koncertturnéer i kirker og bragt musik ud til folk, der normalt aldrig ville komme til en koncert.

- Det blev negligeret. Til gengæld blev det fremhævet, hvem hun var kærester med. Det er da en fornedrende måde at behandle en fremragende kunstner på.

- Hvor ked af det blev hun?

- Ekstremt ked af det.

- Hvad med dig?

- Meget ked af det og rasende, så jeg blev nødt til at holde mig ude af den debat. Fordi ellers ville der være ord, som ville være svært at tage i sig igen, lyder de afsluttende ord fra Kristian Jensen.

Beklager portrættet

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Politiken i forhold til Kristian Jensens udtalelser. Avisen har ikke ønsket at stille op til interview, men henviser i stedet til deres tidligere kommentarerer.

Politiken kunne i marts 2022 bringe en beklagelse til Pernille Rosendahl fra avisens chefredaktion, hvilket ansvarshavende chefredaktør Christian Jensen oplyste til Journalisten.

Chefredaktøren kunne tilføje til Journalisten, at beklagelsen blev bragt i klummen ’Læsernes redaktør’, og der blev beklaget på vegne af chefredaktionen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Danmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste hus
Annonce:

Mest læste lige nu

Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: