Du kan her rette dine indstillinger for, om vi må sætte cookies og bruge persondata, eller du kan give os besked, hvis en annonce er upassende, rummer fejl eller er ulovlig.
eller
Rapportér annonce
Du har mulighed for at rapportere denne annonce til annonceafdelingen på Ekstra Bladet, hvis du enten finder annoncen upassende eller at annonceringen er ulovlig.
Vær opmærksom på at du er i gang med at anmelde en annonce som værende ulovlig, er du sikker på du vil fortsætte? (En ulovlig annonce overtræder gældende lovgivning, læs mere her)
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi har flere retningslinjer for annoncering på Ekstra Bladet, som skal overholdes, og hvis vi finder at annoncøren ikke har overholdt disse, vil de blive frataget muligheden for at annoncere på Ekstra Bladet fremadrettet. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar nedenfor, så vi kan få lokaliseret annoncen og tjekket op på om vores retningslinjer overholdes.
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi vil gerne høre din begrundelse for din anmeldelse, så vi kan undersøge annoncen, da vi tager alle indsendte anmeldelser alvorligt. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar nedenfor.
Din begrundelse skal som minimum bestå af 30 tegn
Tak for din henvendelse
Din anmeldelse er nu afsluttet. Tak fordi du bidrager til EB.dk.Annoncerne på EB.dk er en essentiel indtægtskilde, som sørger for at Ekstra Bladet hver dag kan udkomme, og holde danskerne oplyste om hvad der foregår rundt omkring i verden.
Fejl
Der skete en fejl med afsendelsen af rapporteringen.
Her blev Ekstra Bladet i stedet mødt af en mur af tavshed.
I bogen beskriver Linse Kessler i detaljer sit nøje planlagte knivstikkeri mod en veninde i 1995, og den passage har ifølge Sølve Storm karakter af psykisk vold mod offeret.
Annonce:
- Det virker, som om man ikke har tænkt på offeret, da man har udgivet denne bog. Jeg ser det som ret alvorligt, at man udgiver med offerets fornavn. Der er tale om en ret seriøs fejl, når man tænker på, hvor meget vi ved om offerpåvirkning i dag. Måske kunne det være gået for ti år siden, men vi ved bedre nu, lyder det fra Sølve Storm.
Sådan omtales offeret i bogen
I bogen skriver Linse, hvordan hendes veninde klagede alt for meget, efter hun havde stukket en langbladet og takket jagtkniv i maven på hende - helt ind til skæftet:
'Hun sad på gulvet og jamrede over, at det gjorde ondt, og hun fablede om engle, der steg ned fra oven', lyder det syrligt fra den kriminelle realitydeltager.
Også Didde fortæller om, at hun truede offeret på hospitalet. Kvinden havde fået perforeret sin tyndtarm af knivstikket og havde været i livsfare.
'Jeg besøgte (...) på hospitalet, og hun havde det ikke tiptop,' lyder det fra Didde, der fortæller, at kvinden fortalte hende, at hun var bange, hvortil Didde svarede, at det 'skulle hun også være', og at hun 'skulle hilse fra én og sige, at nu lukkede hun røven'.
Tævet på Christiania Linse fortæller, hvordan hun efter sin løsladelse - 15 måneder senere - møder kvinden, som hun stak ned, og fortæller hende, at hun skal forlade Bryggen.
'Har du ikke forstået, du ikke skal være på Bryggen længere? Sagde jeg til hende. Hun var fandeme tungnem,' lyder det.
Til det svarer Didde, at Linse blev nødt til at 'tæve hende', og det var præcis, hvad Linse lidt efter gjorde på Christiania.
I bogen fortæller Didde, at kvinden efter den sidste afstraffelse endte med at flytte til udlandet.
'Nå, men så virkede jo at bede hende om at skride ad H til,' afslutter Linse, som i bogen kalder den tidligere veninde for 'en kæmpenar' og skriver, at kvinden endte med 'at få rigtig ondt i tyndtarmen'. Samtidig gør hun det klart, at hun fortjente 'en straf' for at have sladret.
Didde Skjelmose går også til kvinden, som hun beskriver som en 'tilflytternar' med 'flagrende pædagogpatter'.
Den kritik ønsker JP/Politikens Forlag, som står bag bogen, der af forlaget bliver beskrevet som 'hjertevarm' og 'humoristisk', dog ikke at svare på.
Ekstra Bladet har bedt om et interview med bogens redaktører og med forlagschef Kim Hundevadt, men det har de ikke ønsket at stille op til.
Afviser at kommentere I stedet har Kim Hundevadt sendt et skriftligt svar, som dog ikke besvarer Ekstra Bladets spørgsmål. Svaret fremgår i boksen nedenfor.
'Nuanceret indblik'
'I ’Linse og Didde’ er vi på godt og ondt tilbage i 90'ernes Bryggen, der var præget af rockere, narkohandel og vold. Det er den verden, Linse og Didde er formet af, og det er den verden, vi får et indblik i i bogen.
Det er altid en balance, når man omtaler voldssager, men selvom Linse på den ene side redegør for, hvordan hun tænkte dengang for 26 år siden, så mener vi også, at hun redegør for, hvordan hun ser på det i dag, mildt sammentrukket citat fra s. 61: "Jeg ved godt, at nogle vil tænke, at jeg gik for vidt. At det jo ikke er i orden at stikke en anden person ned. Og det var det jo heller ikke. Men det skyldtes, at jeg var i livsfare. Og (...) overlevede jo gudskelov."
Hvis man læser bogen i sin helhed, synes vi, at man får et nuanceret indblik i en barsk, men også på mange måder rørende verden', skriver Kim Hundevadt til Ekstra Bladet.
Ekstra Bladet ville gerne have haft forlagschefens svar på følgende spørgsmål:
- Har I i forbindelse med bogens tilblivelse forsøgt at række ud til offeret for at få hendes side af sagen?
- Hvilke tanker har I har gjort jer om de fornærmelser, offeret udsættes for, og at offerets fornavn nævnes?
Annonce:
- Og hvordan forholder I jer til oplysningen om, at de ting kan være med til at retraumatisere offeret?
Han henviser i stedet til det skriftlige svar og afviser at kommentere yderligere.
Tavshed Ekstra Bladet har stillet samme spørgsmål til bogens forfatter, Michael Holbek, der heller ikke har ønsket at kommentere.
Fra TV3, der med programmer som 'Familien fra Bryggen' i stor stil står bag Linse Kesslers kendisstatus, er der også larmende tavshed om kritikken trods flere henvendelser fra Ekstra Bladet.
Også Linse Kessler selv nægter at svare på spørgsmål.
'Jeg ønsker ikke at blive kontaktet af jeres lorteblad længere. Venligst slet mit nummer, og skriv så en masse bræk og usandheder, som I plejer,' lyder det i en sms fra Linse til Ekstra Bladet.
Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at indhente en kommentar fra offeret.
Annonce:
Røde ører
Ifølge kommunikationsekspert William Atak, der er specialist i håndtering af shitstorms, er det dog ikke så mærkeligt, at de involverede parter stikker hovedet i busken.
- Der nok en redaktør, der har lidt røde ører her. Hvis det var et mindre professionelt forlag, kunne man godt forestille sig, at de enten ikke havde tænkt over konsekvenserne, eller måske har tænkt, at den negative omtale også er en form for reklame, men jeg har svært ved at forestille mig, at Politikens forlag er interesserede i at være afsender på den form for chikane mod et offer, hvad end Linse skulle tænke, siger William Atak.
Han understreger, at han ikke kender den konkrete sag i detaljer og derfor kun kan udtale sig om, hvordan håndteringen af sagen ser ud udefra.
- Der er to måder at håndtere sådan en shitstorm på: Enten deltager man i debatten, eller også tier man debatten ihjel. Hvis der har været god omtale af bogen i andre medier, er det ikke sikkert, det kan betale sig for forlaget og forfatteren at gå ind i debatten, for så er situationen stadig håndterbar, siger han og fortsætter:
- Men hvis der omvendt kommer kritisk fokus på det andre steder, eller at folkedomstolen tager over, og det koger over på sociale medier, kan de blive tvunget til at forholde sig til det.