Lasse Rimmer trækker i land: Det var hårdt og hjerteløst

Men komikeren står ved pointen i sine tweets

Lasse Rimmer fortæller, at han var i sine følelsers vold, da han gik til tasterne. Foto: Mikkel Khan Tariq
Lasse Rimmer fortæller, at han var i sine følelsers vold, da han gik til tasterne. Foto: Mikkel Khan Tariq

Komikeren Lasse Rimmer havnede søndag i en regulær shitstorm, efter han på det sociale medie Twitter langede kraftigt ud efter mennesker, der begår selvmord ved at hoppe ud foran et tog.

- Mit hjerte bløder for enhver, der rammes af depression. Men hvis du springer ud foran et tog, så er du lavet af lort, deprimeret eller ej. Der sidder en lokofører i det tog. Du vælger, at hun eller han skal betale med et elendigt liv for, at du kunne gøre et ende på dit, skrev komikeren.

Det fik blandt andet erhvervskvinden Stine Bosse og kommunikationseksperten Anna Thygesen til at lange ud efter komikeren.

Ekstra Bladet har været i skriftlig kontakt med Lasse Rimmer, der ikke ønsker at stille op til interview. Han skriver dog følgende til citat.

- Mine ord i det tweet var alt, alt for hårde. Jeg føler med enhver, der slås med depression. Lige i det øjeblik var jeg bare overvældet af, hvordan lokoføreren, vidnerne og de, der skal rydde op bagefter, tvinges til at bære rundt på den oplevelse resten af livet, og det gjorde, at jeg skrev alt for hårdt og hjerteløst, skriver han.

Komikeren Lasse Rimmer er kommet i modvind. Foto: Mikkel Khan Tariq Danske kendte Lasse Rimmer havnet i shitstorm: Tog-selvmordere er 'lavet af lort'

Vil ikke umyndiggøre
Lasse Rimmer oplyser, at der er depression i hans familie, og at han derfor har set flere af sine nærmeste slås med sygdommen.

- Den er forfærdelig, og jeg ved, hvad den gør ved mennesker. Man holder ikke op med at være et empatisk menneske, fordi man er deprimeret. Selv om man ikke kan se formålet med ens eget liv, så kan man godt se, at andre ser en mening med deres. Depression er forfærdeligt, men jeg vil ikke være med til at umyndiggøre mennesker med depression ved at påstå, at de ikke kan træffe ansvarlige beslutninger eller føle empati med andre. Det kan de.

Hele humlen i hans tweet var nemlig, ifølge Lasse Rimmer, at man ved at kaste sig ud foran et tog ikke tager sit eget liv, men får lokoføreren til det. Og dén del har han det svært ved.

- Selv om DSB og andre togselskaber er gode til at hjælpe ansatte efter en påkørsel, så kan det stadig være en invaliderende oplevelse, der fører lige til førtidspension og et liv med selvbebrejdelse og søvnløse nætter. Og en depression kan være så slem, at man er ligeglad. Men man ved godt, at det er, hvad man gør, skriver han.