Annonce:
Annonce:

Lego-arving hængt ud for billede af død kat

I weekenden lagde Anders Kirk Johansen et billede ud af sin hund ved siden af en død kat, og det er ikke blevet taget godt imod

Anders Kirk Johansen er barnebarn af Lego-stifter Gotfred Kirk Kristiansen. Billedet er fra 2006. Foto: Rasmus Baaner
Anders Kirk Johansen er barnebarn af Lego-stifter Gotfred Kirk Kristiansen. Billedet er fra 2006. Foto: Rasmus Baaner
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

'Bare fordi du sletter det, går det ikke væk.'

Sådan skriver Kira Eggers i weekenden i et opslag på Facebook, hvor hun langer ud efter Lego-arvingen Anders Kirk Johansen.

I et privat opslag på sin egen Facebook-profil har han delt et billede af sin hund, som sidder ved siden af en død kat med teksten 'Glad for katte' og to grinende emojis.

Et opslag, som Kira Eggers bestemt ikke er tilfreds med, er blevet delt, og hun kalder i sit opslag Anders Kirk Johansen for både 'ondskabsfuld' og 'usympatisk'. Hendes opslag er i skrivende stund blevet delt over 100 gange og har over 250 kommentarer.

Ekstra Bladet kan ikke bringe det slettede opslag grundet rettigheder.

Kira Eggers er blandt andet ambassadør for PETA i Storbritannien og OASA, som begge arbejder for dyrs rettigheder, og hun ser ikke noget problem i at hænge Anders Kirk Johansen ud på Facebook, selvom han har slettet opslaget igen.

Annonce:

- Jeg synes, det er vigtigt, at vi er opmærksomme på, når folk ikke opfører sig ordentligt over for sagesløse dyr, i det her tilfælde en kat. Han lagde jo selv det her op fra starten af, fordi han synes, det var sjovt. Han var interesseret i, at folk skulle se det, og når man gør sådan nogle ting, er der bare en risiko for, at man støder nogle mennesker, især når det handler om dyr, som for rigtig mange af os betyder rigtig meget, siger Kira Eggers til Ekstra Bladet til spørgsmålet om, hvorfor hun valgte at dele opslaget.

Kira Eggers har over 7600 følgere på Facebook, hvor hun ofte deler opslag om dyr. Privatfoto
Kira Eggers har over 7600 følgere på Facebook, hvor hun ofte deler opslag om dyr. Privatfoto
 

Vildkat med hjem
Efter Kira Eggers lagde billedet ud på Facebook, har både Anders Kirk Johansen selv og en pressemedarbejder reageret og præciseret, at det ikke var Anders Kirk Johansens hund ved navn Pippi, der dræbte katten, men at det var en død vildkat, hunden havde taget med hjem.

Til Ekstra Bladet skriver Morten Huse Eikrem-Jeppsen på vegne af Anders Kirk Johansen i en besked:

'Anders Kirk Johansens hund Pippi har taget en død vildkat med sig hjem, mens hunden har løbet på arealet omkring Rohden Gods, hvor Anders Kirk Johansen bor. Facebook-opslaget, som Anders Kirk Johansen allerede har fjernet igen, kunne selvfølgelig være skrevet mere elegant. Men som sagt, så er der tale om at en hund tager en død kat med hjem. Anders Kirk Johansen har naturligvis taget ordentlig vare på den døde kat.'

Annonce:

At Anders Kirk Johansen nu har præciseret, at det ikke var hans egen hund, der dræbte katten, gør dog ikke den store forskel for Kira Eggers.

Hun understreger i den forbindelse, at kommentarfeltet på hendes opslag er fyldt med kommentarer fra folk, der mener det samme som hende.

- De fleste mennesker, der følger mig, har jo stor empati for dyr, og de så, præcis hvad jeg så: En mand, der griner ad, at hans hund tilsyneladende har slået en kat ihjel. Hvis det er det, han gerne vil have os til at tro, så virker det jo, han kunne jo også have skrevet nedenunder 'det er bare en joke, vi fandt katten'.

Skylder ham ikke noget
- Så du synes ikke, du drager en forhastet en konklusion ved at skrive, at hunden har dræbt katten, fordi problemet er selve opslaget?

- Jeg synes, det er okay at trolle ham, det synes jeg bare. Jeg skylder ham ikke noget, og jeg skylder dyrene mere respekt, og det er det, jeg prøver at signalere med det her, lad os lige respektere folk og deres kæledyr, siger Kira Eggers.

Annonce:

Det er ikke første gang, at Anders Kirk Johansen er i vælten på de sociale medier. I vinteren 2021 modtog han en del opmærksomhed efter en omgang iskørsel, der gik helt galt.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Anders Kirk Johansen har gennem tiden opbygget et ry som Lego-familiens vilde rebel. Hvorfor kan du læse her(+)

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Det er ekstremt voldsomt at være med i Korpset, fortæller Jill Liv Nielsen i Ekstra Bladets podcast 'Der er brev'. Lyt med herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: