Lego-arving skiller sig af med palæ-lejlighed

Anders Kirk Johansen har solgt sin luksus-lejlighed på Sankt Annæ Plads i København

Anders Kirk Johansen sammen med ekskonen Anja i 2011. Foto: Alex Tran
Anders Kirk Johansen sammen med ekskonen Anja i 2011. Foto: Alex Tran
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Den meget omtalte Lego-arving Anders Kirk Johansen, der har ligget i bitter skilsmisse-krig med ekskonen Anja efter bruddet sidste år, har nu solgt sin palæ-lejlighed på Sankt Annæ Plads i København.

Det skriver Boliga.

Ejendomsmægler James Iuel-Brockdorff fra Unikbolig, som har haft lejligheden nær Nyhavn til salg, bekræfter handlen over for Ekstra Bladet.

- Ja, det er korrekt, siger han.

Ejendomsmægleren har dog ikke yderligere kommentarer til salget.

Kan have tjent millioner
Selvom salget af den 310 kvadratmeter store tredjesals-lejlighed ifølge Boliga fortsat ikke er tinglyst, er der noget, der tyder på, at lejligheden har kostet klodser.

Anders Kirk Johansen gav nemlig selv 11 millioner kroner, da han tilbage i 2011 købte lejligheden - og da han i starten af maj satte boligen til salg, var det til en noget højere pris, nemlig 14,9 millioner kroner.

Lego-arving smider ekskonen på gaden

Hvis salgsprisen for Lego-arvingens palæ-lejlighed ligger i nærheden af den efterspurgte, stryger handlen ifølge Boliga ind midt blandt de ti dyreste lejligheder, der er blevet solgt i år.

Og det er bestemt ikke en lejlighed i legoklods-størrelse, som rigmanden har sat til salg.

Ifølge salgsannoncen er der nemlig tale om en klassisk herskabslejlighed på 310 kvadratmeter og med 10 værelser, hvoraf tre af dem er en suite.

Derudover byder lejligheden på et herreværelse med pejs.

Sådan ser lejligheden på Sankt Annæ Plads ud udefra. Foto: Boliga
Sådan ser lejligheden på Sankt Annæ Plads ud udefra. Foto: Boliga

Har været på markedet før
Det er anden gang, at rigmanden, der er nevø til en af Lego-dynastiets overhoveder, Kjeld Kirk Kristiansen, prøver at komme af med luksus-lejligheden i København. 

Allerede fire måneder efter, at Anders Kirk Johansen havde overtaget lejligheden, valgte han ifølge Boliga at udbyde den til 12,2 mio. kroner. Det lykkedes dog ikke dengang at få solgt palæ-lejligheden.

Lego-arving i ond skilsmissekrig

Luksusboliger
Udover lejligheden på Sankt Annæ Plads, som Lego-arvingen nu har solgt, ejer Anders Kirk Johansen blandt andet også den tidligere canadiske ambassade på Dag Hammerskjölds Allé på Østerbro.

Det er denne bolig, der har været omtalt i forbindelse med skilsmissen mellem Anders og Anja Kirk Johansen, og som Anja Kirk Johansen nu er fraflyttet, bekræftede hendes advokat Niels Thestrup tidligere på ugen over for BT.

Udover luksushuset på Østerbro, som Anders Kirk Johansen ifølge Boliga købte for 38 millioner kroner i 2011, ejer han også Rohden Gods ved Vejle, som han købte for 77 millioner kroner i 2003.

Anders Kirk Johansen er en del af den Kirk-gren, som Kjeld Kirk Kristiansen købte ud af Lego i 2007, da legetøjsfirmaet stod i en historisk krise.

Ukendte Lego-arvinger har milliarder i Schweiz

BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+