Lego-milliardær om slagsmålet: Det er sørgeligt

- Jeg kan sige på hele familiens vegne, at vi er frygteligt kede af det, siger Anders Kirk Johansen

Hør om sagen her

I dag indgik han forlig med ekskonen Anja om, at hun skal være ude af hans pragtpalæ senest 1. september.

Men Lego-arvingen og milliardæren Anders Kirk Johansen lignede ikke en sejrherre, da han forlod fogedretten lidt tidligere i dag.

Han var langt fra lykkelig over, at hans strid med ekskonen var blevet offentlig, efter at Ekstra Bladet i weekenden bragte et stort interview med Anja Kirk Johansen, der fortalte, hvordan hun frygtede for hendes og døtrenes fremtid, efter at han via retten ville have dem ud af sit palæ.

- Jeg synes, det er sørgeligt. Det er en sørgelig situation i det hele taget og jeg synes, det er ekstra ærgerligt, at den skulle ud. Jeg har ikke andre ord for det. Jeg kan sige på hele familiens vegne, at vi er frygteligt kede af det. Det er sørgeligt, at det endte her og det er sørgeligt, at det er en offentlig sag. Det er sørgeligt, at den skulle i retten, sagde Anders Kirk Johansen efter retssagen, der endte med et forlig.

Anja Kirk Johansen på vej til retten med sin advokat. (Foto: Jakob Jørgensen). Danske kendte Lego-kone har tre måneder tilbage i huset

Han ved ikke, hvad han skal med det 733 kvadratmeter store palæ, som hans ekskone skal forlade om tre måneder.

- Den uge vil jeg sælge den, den anden uge vil jeg beholde den og den 3. uge går jeg med andre planer for den. Så det hele er lidt i spil lige nu, siger han til Ekstra Bladet.

- Har du nogen ide om, hvad der skal ske med Anja og pigerne efter 1. september?

- Jeg følger det tæt. Jeg har stor sympati og medfølelse for hende, siger Kirk Johansen, der er god for 2,5 milliarder kroner.

Lego-milliardæren er ikke glad for, at hans skilsmissestrid er blevet offentlig. (Foto: Jakob Jørgensen).
Lego-milliardæren er ikke glad for, at hans skilsmissestrid er blevet offentlig. (Foto: Jakob Jørgensen).
 

- Men det er fordi, du selv skal bruge huset?

- Det er en fælles beslutning, det her.

Dengang alt var idyl mellem Anja og Anders Kirk Johansen. Nu mødes de i Fogedretten. (Arkivfoto: Alex Tran/All Over) Danske kendte Lego-arving i ond skilsmissekrig

- Hvordan har det været at skulle mødes i retten med din ekskone på den her måde?

- Det er sørgeligt.

- I kunne ikke nærme jer hinanden uden om retten?

- Det er derfor, vi er her, siger Anders Kirk Johansen.

Da Ekstra Bladet spurgte, hvad den normalt pressesky Lego-familie sagde til den familiære ballade, valgte han at holde munden lukket.

Derfor blev interviewet med Anja Kirk Johansen da heller ikke modtaget med et stort smil fra godsejeren.

 

Anja Kirk Johansen var tavs i retten i dag, men søndag talte hun ud om sagen:

Mens alt var godt: Brylluppet stod i Stouby Kirke ved Vejle i 2011. (Foto: Anders Brohus) Underholdning Eks-konen taler ud: Mit mareridt med Lego-milliardær

 

- Jeg er en meget privat person og jeg bryder mig ikke om det her. Og hvad der er sket i weekenden, kan jeg kun tage stor afstand fra.

Hans hovedbekymring er nu de to døtre, han har sammen med Anja Kirk Johansen.

- Det er synd for de to piger og det er dem, jeg tænker mest på lige nu. De er uskyldige i det her. Det er dem, der er taberne og dem, jeg tænker på. Det er mine to små piger.

Lego-familien samlet i Billund i efteråret 2014 i forbindelse med åbningen af Lego House. Fra venstre er det Agnete Kirk Thinggaard, Camilla Kirk Kristiansen, Edith Kirk Christiansen, Kjeld Kirk Kristiansen, Sofie Kirk Kristiansen og Thomas Kirk Kristiansen. (Foto: Polfoto) Underholdning Lego-arvingernes luksus-liv: Så rige er de

Han har i mange år været nær ven af kronprins Frederik og kronprinsesse Mary og da han blev spurgt om, hvad de mente om sagen, svarede han i generelle vendinger.

- Jeg tror, alle synes, det er sørgeligt, siger Anders Kirk Johansen, der ikke ville fortælle, om han havde drøftet slagsmålet med ekskonen sammen med Frederik og Mary.

Med forliget har Anja Kirk Johansen forpligtet sig til at fraflytte eksmandens palæ, ligesom hun skal aflevere hans bil tilbage.