Leth tager Hans Pilgaard med i soveværelset

Jørgen Leth og Hans Pilgaard rejser for tredje gang sammen på eventyr

(Foto: All Over)
(Foto: All Over)
Følg Danske kendte

Hans Pilgaard har i to sæsoner af 'Mit Frankrig' haft Jørgen Leth med som rejsemakker, når de sammen udforskede både store og små franske byer.

Men i næste sæson af programmet går turen til Spanien, og det bliver en rejse fyldt med ærlighed og personlige fortællinger, fortæller de to herrer.

Kræftekspert om Pilgaard: Han har været heldig

- Hvis du lærer Jørgen at kende gennem Frankrig, så får du lov at komme ind i entréen, stuen og selskabslokalet. Men hvis du vil ind i soveværelset og hjertekammeret, så skal du lære Jørgen at kende gennem Spanien, siger Hans Pilgaard.

Traditionen tro er det Jørgen Leth, der viser rundt i det land, makkerparret rejser til. I det sydlige Spanien besøger de blandt andet byen Estepona, hvor Jørgen boede som ung med sin første kone Wivi, som på det tidspunkt var gravid.

Pilgaard rørt efter sin mors død

Og oplevelsen af at stå i byens gader igen for første gang siden 1964 viste sig at blive en stor mundfuld for den erfarne globetrotter.

- Det var meget følelsesladet, og jeg blev sgu forskrækket over, hvor meget det rørte mig. I Estepona skete der ting, som vendte op og ned på mit liv, og det er befriende at dele sådan nogle kerneoplevelser med Hans, siger Jørgen Leth.

Pilgaards kæreste raser: Pinligt og useriøst

Hans Pilgaard forklarer, at det kommer helt naturligt til dem at gå et skridt tættere på hinanden i denne omgang af rejseprogrammerne. Men det er samtidig en høj pris at betale, føler de.

- Folk spørger mig ofte, om det ikke bare er en skøn badeferie. Men nej, det er hårdt arbejde, og det er ikke gratis. Vi giver noget af os selv, og vi er meget ærlige, siger Hans Pilgaard.

Og selv om den 52-årige tv-vært og den 78-årige forfatter og filminstruktør har erfaring fra de to tidligere programserier om Frankrig, så tager det stadig hårdt på dem at få optagelserne i kassen.

Hans Pilgaards drømmerejse: Det kolde nord

- Når jeg kommer hjem fra 14 dages optagelser, går der tre eller fire dage, hvor jeg ikke siger et ord eller går uden for en dør. Alle sanseindtrykkene skal lige falde på plads, forklarer Hans Pilgaard.

'Mit Spanien' har premiere på TV2 Fri til august.

Hans Pilgaard svarer igen: Trist med den rå debat

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.