Annonce:
Annonce:

Lettet Jes får medhold

Den tidligere TV 2-vært har fået medhold i et ud af sine tre klagepunkter

På baggrund af Norrbom Vindings konklusion blev Jes Dorph-Petersen erklæret uønsket på TV 2's sendeflade. Foto: Emil Agerskov
På baggrund af Norrbom Vindings konklusion blev Jes Dorph-Petersen erklæret uønsket på TV 2's sendeflade. Foto: Emil Agerskov
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Tv-værten Jes Dorph-Petersen indbragte i februar advokatfirmaet Norrbom Vinding for både Advokatnævnet og Datatilsynet.

Det skete i kølvandet på den advokatundersøgelse, der førte til afskedigelsen af ham som vært på TV 2. Udfaldet fra Advokatnævnet har vist sig at være gunstigt for Jes Dorph-Petersen, der har fået medhold i, at advokaten, der foretog undersøgelsen, har tilsidesat god advokatskik og derfor skal betale en bøde på 20.000 kroner.

- Jeg er meget glad for, at jeg har fået medhold i den klage, som jeg indsendte for otte måneder siden; at jeg ikke er blevet behandlet ordentligt i denne proces, siger Jes Dorph-Petersen til Ekstra Bladet.

Jes Dorph-Petersen har fået medhold i et ud af tre klagepunkter. De to sidste punkter ligger ifølge kendelsen uden for Advokatnævnets mandat.

I kendelsen fremgår det, at advokaten ikke informerede Jes Dorph-Petersen tilstrækkeligt om, hvad det var, han skulle møde op til, og 'hvilken lovgivning og hvilke bestemmelser hun vurderede var overtrådt'. Det skete med stemmerne ti for og seks imod.

Sagen havde yderligere to punkter. Det ene omhandlede brud på GDPR, og denne del vil blive behandlet af Datatilsynet, mens sagens sidste klagepunkt omhandlede, at bevisvurderingen ifølge Jes Dorph-Petersen var 'åbenbart kritisabelt'. Dette punkt blev afvist af Advokatklagenævnet, da en nærmere vurdering af advokatens konklusioner 'henhører under domstolene'.

Annonce:

Jes Dorph-Petersen retter journalisten, da han spørger, om han er glad. Det er han ikke. Han er lettet, fortæller han.

- Konklusionen er tydelig. Det er brud på god advokatskik og alvorligt. Jeg har hele tiden sagt, at processen var ensidig og unfair. Selvom nævnet ikke tager stilling til alle mine punkter, så er den afgørelse, de kommer med, jo entydig. At jeg har ret i, at det ikke var fair, og at jeg er blevet 'dømt' på et unfair grundlag, siger han.

Han vil nu tale med sine advokater og finde ud af, hvilke konsekvenser det skal få.

- På det personlige plan er det en kæmpe lettelse for mig at få medhold i, at det jeg har påstået, siden jeg blev smidt ud i december. Det har været en tung kamp og ekstremt ubehageligt, og derfor er jeg glad for, at jeg har bevis for, at jeg ikke er blevet behandlet ordentligt.

- Men Jes, der er jo nok nogen, der vil mene, at det ikke ændrer på, hvad der skete dengang. Og at dette ikke viser, at du har rent mel i posen?

Annonce:

- Jeg fastholder stadig, at grundlaget for de anklager, som TV 2 gav mig livstidskarantæne på skærmen for, er forkerte. Og den del er stadig noget, jeg har mulighed for at retsforfølge i en civil retssag. Men det har jeg ikke truffet en beslutning om endnu.

Ekstra Bladet har været i kontakt med advokaten, der stod bag undersøgelsen, og hun henviser til en skrivelse, som virksomheden har lagt ud på sin hjemmeside. Her udtrykkes der stor overraskelse over afgørelsen.

Norrbom Vindings reaktion på sagen:

'Advokatnævnets flertal er nået frem til den konklusion, at der på et enkelt punkt er sket tilsidesættelse af god advokatskik i forbindelse med den for TV 2 gennemførte undersøgelse vedrørende klager.

Det er væsentligt at notere sig, at der ikke i Advokatnævnets kendelse er kritik af selve det forhold, at undersøgelsen er gennemført, af den proces, der helt generelt blev fulgt i forbindelse med undersøgelsen, eller af den vurdering, der er foretaget som led i undersøgelsen.

Advokatnævnets flertal er imidlertid af den opfattelse, at den afsluttende afrapportering af undersøgelsens resultat, der blev givet i forbindelse med et møde, rent teknisk skulle have indeholdt nogle flere oplysninger om den lovgivning, der knyttede sig til den foretagne vurdering.

Den afsluttende afrapportering blev givet mundtligt ved et længere møde med deltagelse af også klagers advokat, der havde bistået klager gennem hele forløbet, og klagers advokat var forud for mødet telefonisk orienteret om min vurdering af sagen.

Jeg er derfor også meget overrasket over Advokatnævnets konklusion på dette punkt, og jeg vil nu - efter at have nærlæst kendelsen -overveje, om kendelsen skal indbringes for domstolene. Jeg har derfor heller ikke yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt'.

Jes Dorph-Petersen: Sagen kort

I starten af januar kunne Ekstra Bladet på baggrund af en intern mail sendt til medarbejderne på Nordisk Film TV afsløre, at den populære tv-vært Jes Dorph-Petersen var blevet fyret fra selskabet og dermed fjernet som vært på TV 2.

Det skete efter en ekstern advokatundersøgelse af sager om sexisme og sexchikane på TV 2.

Det kostede ham til at starte med jobbet som vært på 'Go' aften Live', og siden stod det også klart, at MeToo-sagerne også kostede 61-årige Dorph-Petersen jobbet som vært på en dokumentar, der var i støbeskeen og produceret af Deluca Film, og som siden skulle sendes på TV 2.

Anklagerne mod Jes Dorph-Petersen drejer sig om to sager fra henholdsvis 2001 og 2003 og kommer fra to kvindelige tidligere praktikanter.

Den ene har forklaret, at hun tilbage i 2001 blev inviteret hjem til Jes Dorph-Petersen af en fælles kollega, og under besøget skulle Jes Dorph ifølge kvinden have lagt en hånd over hendes mund, givet hende en lussing og presset hende ned på en briks, hvor han angiveligt tiltvang sig sex med hende.

Et vidne, der var i lejligheden, har også afvist anklagerne.

Den anden kvinde forklarer, at hun i 2003 var på et lignende besøg hos Jes Dorph-Petersen med en mandlig kollega. De to mænd lagde ifølge kvinden op til sex, men ifølge hendes forklaring afviste hun.

Jes Dorph-Petersen har igennem hele processen nægtet anklagerne, og han har siden klaget til Advokatrådet og Datatilsynet, fordi han føler sig uretfærdigt behandlet i forbindelse med den interne advokatundersøgelse.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Jes Dorph blev afskediget af TV2 i vinter efter en intern undersøgelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: