Sofie Linde er en af landets mest populære tv-værter, som står for familiehyggen i 'X Factor' og lignende programmer.
Men uden for skærmen tjener hun også penge på at lave reklamer og såkaldte 'betalte partnerskaber' på sociale medier. Det gælder blandt andre den gigantiske fastfoodkæde McDonald's.
Nu er det rejseselskabet TUI, hun arbejder sammen med, og det vækker vrede blandt hendes følgere på Instagram.
Tirsdag og onsdag stillede en række følgere sig kritiske over for samarbejdet, men kommentarerne blev fjernet igen onsdag eftermiddag, hvor kun de positive stod tilbage.
TUI er nemlig delvist ejet af den russiske oligark Aleksej Mordasjov, som er på EU's sanktionsliste i forbindelse med Ruslands krig i Ukraine.
Han sidder på 34 procent af aktierne i TUI og er derfor den største enkeltstående ejer af selskabet.
Flyttede ejerskabet
Da sanktionerne mod russiske oligarker blev indført, fik Aleksej Mordasjev travlt med at slette sporene af sin forbindelse til TUI. Derfor blev det meldt ud, at han solgte sin ejerandel.
Ejerskabet havde han gennem selskabet Unifirm, men herfra flyttede han først 4,1 procent af ejerskabet til sit holdingselskab Severgroup, mens resten - 29,9 procent - blev flyttet til et selskab ved navn Ondero Limited i skattelyet de britiske jomfruøer.
Det skrev den internationale sammenslutning af undersøgende journalister ICIJ i marts måned sidste år, hvor de samtidig vurderede ejerskabet til en værdi af 1,4 milliarder amerikanske dollars.
TUI meldte også dette ejerskifte offentligt ud, mens de dog også fortalte, at de simpelthen ikke kendte identiteten på den reelle ejer af Ondero Limited.
Ifølge ICIJ er det selskab dog ejet af endnu et skuffeselskab, som er ejet af Marina Mordasjova. Hun bor i Moskva, hvor hun ejer andre selskaber, der ifølge ICIJ er finansieret af netop Aleksej Mordasjov.
Hun er desuden mor til hans børn.
Putins indercirkel
Dermed er ejerskabet af TUI altså tilsyneladende ikke kommet så langt væk fra Aleksej Mordasjov, som der ellers blev givet udtryk for.
Aleksej Mordasjov vurderes til at have en formue på omkring 29 milliarder dollars, svarende til 203,7 milliarder danske kroner, hvilket gjorde ham til Ruslands rigeste mand.
Formuen har han primært skabt ved at eje Severstal, som er et af verdens største stålfirmaer, mens han også ejer en andel af Rossiya Bank.
Det er en russisk investeringsbank, som gennem Pandora Papers blev afsløret i at være bygget på skyggeselskaber, som holder på gigantiske formuer for den russiske elite i udlandet.
Banken beskrives af den amerikanske regering som 'den personlige bank for højtstående embedsfolk i den russiske føderation', og at disse inkluderer Putins indercirkel af magteliten i landet.