Line Baun Danielsen om domsafsigelse: - Vred og skuffet

Line Baun Danielsen og fem andre kendte danskere har sagsøgt de ansvarlige i Se og Hør-sagen. De sagsøgte frifindes, og sagsøgerne skal nu betale sagens omkostninger

På en ferie oplevede Line Baun Danielsen at blive overvåget af en fremmed mand med et kamera. Det fortæller hun i programmet ‘Forbrydelser der rystede Danmark’ i et afsnit om Se og Hør-sagen.
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

- Jeg er vred og skuffet. Vred og skuffet, men ikke overrasket.

Sådan lyder det fra Line Baun Danielsen oven på afgørelse i Se og Hør-sag.

Fredag er der kommet domsafsigelse i et privat søgsmål, hvor flere kendte danskere har sagsøgt centrale personer i Se og Hør-sagen.

Sagsøgerne tabte sagen, og nu skal de betale sagens omkostninger til de sagsøgte.

Line Baun Danielsen fortæller til Ekstra Bladet, at det var forventeligt, efter politiker Morten Helveg Petersen heller ikke havde retten på sin side, da han lagde sag an mod ugeblads-folkene.

- Men jeg havde selvfølgelig ønsket en anden udgang. Jeg synes, det er tankevækkende og skræmmende, at man kan begå en forbrydelse, og at de mennesker, man begår den imod, ikke har ret til en tort-erstatning, siger hun:

- For mig viser det her, at der er et eller andet helt besynderligt, et eller andet helt galt med erstatningssystemet, for der er jo ikke nogen tvivl om, at der er begået en forbrydelse. Det er de blevet dømt for, og det har Aller skullet betale en kæmpe bøde på 10 millioner kroner for, og derfor undrer det mig, at de mennesker, det er gået ud over, ikke har krav på en tort-godtgørelse.

Se og Hør skrev blandt andet flere historier om ferier, som Line Baun var på. Foto: Jonas Olufson
Se og Hør skrev blandt andet flere historier om ferier, som Line Baun var på. Foto: Jonas Olufson
 

Lige før jeg griner ad det
Vil du anke dommen?

- Der er jeg ikke nået til endnu, men det tvivler jeg på, jeg gør. Jeg har brug for at få ro nu, og nu må jeg nok lægge det her bag mig og sige, at jeg gjorde det, jeg skulle, for min egen skyld og for min families skyld. Jeg forsøgte at gå rettens vej for at få ret og retfærdighed, og det fik jeg ikke, siger Line Baun Danielsen til Ekstra Bladet.

Og selvom det ifølge hende var forventeligt, så er hun stadig skuffet.

- Det her er forventeligt, men man lægger jo selvfølgelig ikke sag an, medmindre man har en forhåbning om, at ret sker fyldest, men det gør det så ikke.

- Hvad tænker du så om, at det rent faktisk ender med, at det er dig, der skal betale for sagsomkostninger?

- Det er lige før, jeg griner ad det. Jeg synes, det er så åndssvagt. Det er simpelthen så langt ude, jeg har ikke andet at sige til det. Det fortæller mig bare, at der er noget galt. Men sådan er det. 

Én af mange
Line Baun Danielsen var en af mange kendte danskere, der fik kreditkortoplysninger overvåget af en tys-tys-kilde, som for 10.000 kroner om måneden sort videregav oplysningerne til Se og Hør.

Blandt andet fik ugebladet nys om, at Line Baun Danielsen var på kærestetur til Berlin med sin daværende kæreste, politikeren Morten Helveg Petersen, og det førte til flere artikler om romancen og ferien.

Morten Helveg Petersen krævede i 2020 en godtgørelse fra ansvarlige i sagen, men det blev det fastslået i Højesteret, at han ikke kunne få.

Det fik flere kendte til at droppe deres krav om godtgørelse.

Se og Hør-sagen kort

2008-2012

Se og Hør modtager løbende oplysninger om danske kendte gennem den såkaldte 'tys-tys-kilde', der leverer informationer om kendte og kongeliges brug af kreditkort.

April 2014

Tidligere BT-journalist udkommer med bogen 'Livet, det forbandede'. I bogen beskriver han, hvordan tys-tys-kilden fodrede ugebladet med oplysninger om kendte ud fra deres brug af kreditkort. Oplysningerne har de brugt til at skrive historier om de kendte.

Maj 2014

Nets fortæller, at det kan have været en af deres medarbejdere, der har forsynet Se og Hør med oplysninger, og at de vil forhindre, at ansatte fremadrettet ikke skal kunne få adgang til fortrolige oplysninger. Det kommer frem, at tys-tys-kilden har fået 10.000 kroner sort af Se og Hør hver måned for at forsyne dem med oplysningerne.

August 2016

Aller Media modtager i en tilståelsessag en bøde på 10 millioner kroner. Tidligere nyhedschef Lise Bondesen og tidligere redaktionschef Kim Bretov idømmes hver især seks måneders betinget fængsel.

November 2016

To tidligere chefredaktører, to journalister og tys-tys-kilden bliver dømt. Blandt de dømte er Henrik Qvortrup, Kim Henningsen, Ken Bjørnskov Rasmussen, Kasper Denager Kopping og tys-tys-kilden selv. Straffene landede på mellem fire måneders betinget fængsel og halvandet års ubetinget.

November 2017

Det kommer frem, at 21 kendte - heriblandt politiker Morten Helveg Petersen (R) og skuespillerne Mads Mikkelsen og Casper Christensen - stævner Aller Media, to tidligere chefredaktører samt tys-tys-kilden. De kræver godtgørelse på i alt seks millioner kroner for den ulovlige overvågning.

Marts 2020

Europaparlamentariker Morten Helveg Petersens sag er den første, der bliver ført som følge af stævningen. Politikeren kræver en godtgørelse på 250.000 kroner i byretten, 125.000 kroner i landsretten og 75.000 i Højesteret. Han får dog ingen godtgørelse ved domstolene. Flere kendte har siden droppet deres krav om godtgørelse.

April 2021

Der falder dom i sag, hvor Remee, Casper Christensen, Iben Hjejle, Oliver Bjerrehus, Martin Jørgensen og Line Baun Danielsen har sagsøgt ansvarlige personer i sagen. Kilde: Ritzau

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind