Line Baun: Derfor flyttede jeg hjemmefra

Den gamle tv-værtinde husker tilbage på dengang, hvor hun selv flyttede hjemmefra, efter hendes søn er vendt hjem fra militæret

Hvornår skal ungerne betale for at bo hjemme, spørger Line Baun. Foto: Polfoto/Linda Johansen
Hvornår skal ungerne betale for at bo hjemme, spørger Line Baun. Foto: Polfoto/Linda Johansen
Følg Danske kendte

Line Baun befinder sig i et dilemma.

I et frisk blogindlæg fortæller den 55-årige blogger, at hendes ældste er vendt hjem til Line-mor efter en tur i Forsvarets stringente rækker af bevæbnede unge mænd og kvinder i grønt camouglagetøj.

Det glædelige gensyn med sønnike har dog bragt Line Baun i tvivl om, hvornår og hvor meget han skal betale for at bo hos mor igen.

Line Baun inviteret på 'mystisk' date... af en kvinde

I forsøget på at finde svaret trækker hun sig tilbage til det nostalgiske hjørne, hvor hun husker tilbage på dengang, hun selv flyttede hjemmefra.

'Jeg var selv 18 år, da jeg forlod reden – og min mor fortalte for nylig en lille anekdote fra dengang. Hun boede alene med mig, og da jeg efter gymnasiet begyndte at arbejde, ville hun, at jeg skulle betale 1.000 kroner for at bo hjemme. Jeg meddelte min mor: Så kunne jeg jo ligeså godt flytte hjemmefra. Så det gjorde jeg. Og jeg kom aldrig tilbage på teenageværelset', forklarer hun i sit skriv og fortsætter:

'Det har hverken hun eller jeg taget skade af. Eller fortrudt. Jeg lærte at betale mine regninger og vaske mit tøj. Og jeg døde ikke af sult. Jeg kunne jo altid tage hjem til mor og få mad og vasket tøj.'

Line Baun: Så langt vil jeg gå for en kæreste

Efter en mental tur ad hukommelsens sti konkluderer hun, at det er 'rimeligt' og 'en nødvendighed', at børn lærer at bidrage til husholdningen, når de er færdige med skolen og 'på vej videre', som hun formulerer det.

Ikke desto mindre er hun stadig i tvivl: '(...) hvornår stopper egentlig en forældres forsørgerpligt?', spørger hun i indlægget.

Line Baun: 'Unge mænd er fysisk attraktive'

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.