Line Baun: Hvad gør vi ved de anderledes og grimme?

Bloggeren Line Baun Danielsen sætter tingene i perspektiv i et nyt blogindlæg efter at have overværet teaterforestillingen 'Klokkeren fra Notre Dame'

Forestillingen 'Klokkeren fra Notre Dame' har fået den tidligere tv-vært til at reflektere over den konfliktfyldte situation med de mange romaer i København. Foto: Mie Brinkmann/Polfoto
Forestillingen 'Klokkeren fra Notre Dame' har fået den tidligere tv-vært til at reflektere over den konfliktfyldte situation med de mange romaer i København. Foto: Mie Brinkmann/Polfoto
Følg Danske kendte

Begge havde de klædt sig i deres allerfineste puds, da de Sankt Hans Aften skulle en tur i det Kongelige Teater i København.

Der var således lagt op til en ekstraordinær og speciel aften, da den flittige blogger og tidligere tv-vært Line Baun Danielsen sammen med sin yngste søn skulle ind og se Fredericia Teaters populære og succesfulde opsætning af ’Klokkeren fra Notre Dame’.

Line Baun: Så langt vil jeg gå for en kæreste

De storslåede kulisser tog næsten helt vejret for Line Baun og sønnen, men også den dramatiske forestilling og den ikoniske fortælling om den udstødte og pukkelryggede klokker Quasimodo fik især den 54-årige blogger til at reflektere over nutidens konfliktfyldte situation i hovedstaden, hvor romaer er begyndt at fylde mere og mere i det københavnske bybillede.

- 2 timer fløj af sted med de dygtige musicalskuespillere fra Fredericia. Det var indimellem svært at høre sangstemmerne, men det tilgav man, fordi fortællingen og totaloplevelsen var så flot, skriver Line Baun i sit seneste indlæg på sin blog.

- Og så er der bare noget universelt over 'Klokkeren fra Notre Dame'. Hvad gør vi ved de anderledes og grimme? Og heksejagten på sigøjnerne, der fik mig til at tænke på de mange romaer, som København lige nu kæmper for at slippe af med, skriver hun.

Artiklen fortsætter under billedet...

Line Baun Danielsen fra BILLED-BLADETs TV-GULD-fest på Hotel d’Angleterre. Foto: Mikkel Tariq Khan/Polfoto
Line Baun Danielsen fra BILLED-BLADETs TV-GULD-fest på Hotel d’Angleterre. Foto: Mikkel Tariq Khan/Polfoto
 

Line Baun: Jeg var i tvivl, om jeg var god nok

Det var ikke blot det klassiske teaterstykke, der fik sat tankerne i gang hos Line Baun og sønnen.

I en tid, hvor de digitale apparaturer og gadgets stjæler mere og mere dyrebar tid fra vores i forvejen hektiske og travle hverdag, var det en tiltrængt og en smule uvant situation for de to teatergængere at sidde som tilskuere i en gammel teatersal.

- Og min søns ansigtsudtryk og ydmyghed var det hele værd. For der er bare ting, som kun kan opleves i virkeligheden. Teater er en af dem. Vi sad på 7. række – og godt nok er der ikke sæder, der kan lænes tilbage, god benplads og holdere til vandflasken. Men der er højt til loftet, og den gamle scene emmer bare af historie, skriver Line Baun.

- Og mens vi sad der og ventede på forestillingen faldt snakken på, hvad teater betød for folk i gamle dage. At det var deres Netflix, deres biograf, deres debat forum. På HC Andersens tid blev der hujet og råbt i teatret – nu er vi stille og andægtige og opfører os pænt, skriver hun.

Ærlig Line Baun om sit livs kiks: Jeg ville da ønske, jeg aldrig havde sagt det

 

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.