Line Baun knækket af stress

For et år siden gik tv-værten ned med stress efter en 12-timers vagt hos TV 2 Lorry

Det blev til 28 år i tv-branchen for Line Baun Danielsen, der måtte erkende, at kroppen ikke kunne klare mere. Foto: Tariq Mikkel Khan
Det blev til 28 år i tv-branchen for Line Baun Danielsen, der måtte erkende, at kroppen ikke kunne klare mere. Foto: Tariq Mikkel Khan

Den 10. marts 2016 er en dag Line Baun aldrig glemmer. Det var den dag, at hun opdagede hendes krop ikke kunne mere, og hun blev tvunget til at lytte til den.

Cecilie Beck til tv-fest: Ikke et ord om Tantholdt

Danske tv-værter: Her er vores største bommerter

- I dag for præcist et år siden væltede mit indre korthus efter en lang periode med blandt andet sygdom, alt for meget arbejder og lange, sene vagter. Det sidste plejede ikke at være et problem. For sådan har mit arbejdsliv altid været. Det nye var, at min krop gjorde højlydt modstand - og jeg lyttede ikke efter, sådan skriver Line Baun i et indlæg på sin blog.

På bloggen skriver tv-værten, at hun i dagene op til den skæbnesvangre marts-dag havde kalenderen fyldt med arbejde hos TV 2 Lorry og konferencieropgaver og i dag ved hun, at hun havde alt for travlt.

'Jeg var alt for tynd'
Line Baun Danielsen kigger tilbage på billeder fra tiden omkring 10. marts sidste år og indser, at hun var alt for tynd. Men det så hun ikke dengang.

Heldigvis opdagede hendes kollegaer, at ikke alt var som det skulle være og fik sendt tv-værten til lægen, der straks sygemeldte hende. Det blev til syv uger hjemme uden radio, tv og mobil. Og kroppen blev tyndere og tyndere.

- Jeg var overrasket over det, der var sket, og fattede ikke, hvorfor jeg ikke var stoppet op noget før og havde lyttet til min krop. Der havde jo været masser af signaler: Jeg sov dårligt. Jeg spiste konstant hovedpinepiller på jobbet. Jeg havde fået kronisk bihulebetændelse – jeg som ellers aldrig fejlede noget synderligt. 28 års travlhed, deadlines, sjove og krævende opgaver havde pludselig vist tænder, skriver hun på bloggen.

Line-blog for powerfulde kvinder

Da Line baun Danielsen kom tilbage på arbejdet var helbredet ikke blevet bedre, og på sin sidste vagt var hun så svimmel, at hun ikke turde stå midt på studiegulvet, af frygt for, at hun skulle vælte.

Derfor indså tv-værten, at det var tid til at tage situationen op til overvejelse og besluttede at stoppe mens hun syntes legen stadig var god.

I dag er Line Baun Danielsen frisk og rask igen, og hun lever i dag af at kommunikationsrådgivning og medietræning.