Line Baun raser: - Det er ikke okay

Line Baun Danielsen er frustreret over, at folk ikke forstår at holde afstand

Line Baun Danielsen har et opråb til danskerne: 'Hold nu afstand'. Foto: Emil Baun Bartram
Line Baun Danielsen har et opråb til danskerne: 'Hold nu afstand'. Foto: Emil Baun Bartram

Tidligere tv-vært Line Baun Danielsen har tidligere givet udtryk for alle de gode ting, vi kan lære af og tage med videre fra denne coronakrise.

Hun er dog stadigvæk meget forarget over, at folk ikke forstår, hvor vigtigt det er at holde afstand til hinanden.

- Hvorfor kan folk ikke respektere, at vi har en uge tilbage, og så får vi måske lidt mere luft? Mennesker render rundt og hoster, hvor jeg tænker, at man slet ikke går ud, hvis man hoster, siger Line Baun Danielsen til Ekstra Bladet.

Det er i virkeligheden et stort opråb fra Line Baun Danielsen til befolkningen om, at vi skal tage det her seriøst.

- Det er ikke et hensyn til mig, men et hensyn til samfundet. Det er hensyn til alle de mennesker, der er blevet arbejdsløse, selvstændige, hvis butikker er lukkede, sygeplejersker og plejepersonale, der kæmper for, at vi skal blive raske, siger Line Baun Danielsen.

Det er simpelthen ikke okay
Under lockdown har Line Baun Danielsen kontinuerligt kun set de samme fem mennesker. Derudover har hun kun været væk fra huset under nødvendige omstændigheder.

De få gange, hvor hun har bevæget sig ud, har hun mødt mennesker, der har hostet og pustet hende i nakken.

- Jeg synes ikke, at det er okay. Det er simpelthen ikke okay, at man ikke forstår et lille simpelt budskab, der hedder 'hold nu afstand'. Lad være med at være samlet mange mennesker, jeg kan simpelthen ikke forstå, at man ikke fatter det, siger Line Baun Danielsen.

Klækkeligt millionbeløb: Modeguru sælger ud

Det handler for hende om at opfordre folk til at tænke sig ekstra om, når de bevæger sig ud i samfundet.

- Hver gang, man beslutter sig for at gå ud, så beslutter man at udsætte sig selv og andre for en risiko. Nu bliver det påske, og det er stinkende godt vejr. Jeg forstår godt, at folk har behov for at gå ud. Men man skal tænke sig om, man skal tage sin ansvarlighed med sig, siger Line Baun Danielsen og forsætter:

- Der er lange køer ved genbrugsstationer, og jeg tænker: 'Stop det, gem det lort til efter corona, stil det i et hjørne i baghaven'. Vi skal nok komme af med vores affald, siger hun frustreret.

Det er en god gulerod
Den tidligere tv-vært ser frem til, at der muligvis bliver lukket op for dele af Danmark efter påsken. Men hun er også klar over, at det kræver vilje, hvis det skal lykkes.

- Det er en god gulerod, men problemet er, at når man giver gulerødder, så begynder folk at spise af den for tidligt. Det sker, at vi begynder at tage lettere på det. Budskabet er: 'Lad være med at spise den gulerod for hurtigt', siger Line Baun Danielsen.

- Det sværeste er uvisheden

- Den omkostning, der er forbundet med det her, er så stor for mange mennesker, især de ældre. Det er megasynd, hvis nogle sætter en kæp i hjulet efter egoistiske behov. Det er mit budskab, fortsætter hun.

Det handler om arbejdspladser
Der er ifølge Line Baun Danielsen mange, der ikke forstår, at coronakrisen særligt rammer erhvervslivet og arbejdspladserne på den lange bane.

For selvstændige som hende selv slutter coronakrisen ikke, når lukkeforbuddet bliver ophævet. Det kommer til at kunne mærkes resten af året.

- Jeg er under omsætningstab i min virksomhed, og andre selvstændige er ligesom mig også frustrerede. Det er små erhvervsdrivende, frisører, zoneterapeuter, det er alle dem, der har fysisk kontakt til folk. Også almindelige butiksejere, der oplever, at mennesker ikke kommer i deres forretning, fordi vi ikke færdes, som vi plejer, siger Line Baun Danielsen og fortsætter:

- De kloge siger, at det vender tilbage. Det gør det også, men det, du mister i marts, april og maj, kommer ikke tilbage i september, oktober og november. De varer, du har købt, bliver jo ikke solgt til september. Det forstår folk ikke. Det har en stor omkostning for nogle erhvervsdrivende.

Du kan læse flere af Line Baun Danielsens tanker om coronakrisen på hendes blog.