Linse: Derfor måtte jeg opgive salonen

Linse Kessler har sin egen brevkasse i Ekstra Bladet - herunder kan du læse ét af hendes svar

'Små selvstændige bliver nakket i dagens Danmark, man bliver ædt op af skat og regler', skriver Linse Kessler i ét af sine brevkasse-svar i dag. (Foto: Linda Johansen)
'Små selvstændige bliver nakket i dagens Danmark, man bliver ædt op af skat og regler', skriver Linse Kessler i ét af sine brevkasse-svar i dag. (Foto: Linda Johansen)

 

Hej Linse

Du er super-cool, og du har erfaring med at starte butikker og saloner. Jeg vil gerne selv åbne en skønhedssalon og er meget interesseret i at høre, hvad det kræver, for det kan da ikke være helt let?

Hilsen den nysgerrige

Nogge Gokke. Dét kalder Mikkel Kessler sin søster, hvis brevkasse du kan læse herunder. (Foto: Claus Bjørn Larsen) Underholdning Linse: Sådan scorer du mig  

Hej du

Det kommer an på, hvilken slags skønhedssalon du taler om. Hvis du vil køre med botox og filler m.m., er det dyrt, for så er du nødt til at ansætte en sygeplejerske og have en læge, som tilser og er tilknyttet, og så snakker vi rigtig mange penge. Det gik ikke for mig, da jeg prøvede det i min egen shop. Det blev for dyrt i forhold til, hvad der kom ind på den slags behandlinger.

Men hvis det er en salon, der tilbyder hår, negle, ansigtsbehandlinger og produkter, behøver det ikke kræve så forfærdelig meget at starte. Det kommer selvfølgelig an på de lokaler, du finder. Skal der være frisør, skal der f.eks. være vask og vandtilførsel. Men det kommer helt an på, hvad du vil have i salonen.

Som selvstændig er det vigtigste, at du selv er i salonen. Jeg måtte til sidst opgive min tattoo-shop, fordi jeg ikke selv havde tid til at være der. Når du ikke er der, har du ikke fingeren på pulsen, og der kan gå uger eller måneder, inden du finder ud af, at noget af personalet opfører sig idiotisk over for kunderne. Og det går ikke. Ordentlig service, sød ved folk – de skal føle, de kommer i hyggeland, når de træder ind ad døren.

Så du skal være der, og måske skal du endda give dig selv en funktion, så du selv tjener penge ind til din forretning. Og når du entrerer med de folk, der skal lave det, du ikke kan selv, er mit råd, at du lader dem leje sig selvstændigt ind hos dig, så du ikke har dem på løn. Hvis du ansætter dem, har du ATP, feriepenge, barsel og lort. Glem det! Det er alt for dyrt at have folk ansat. Små selvstændige bliver nakket i dagens Danmark, man bliver ædt op af skat og regler. Jeg snakker af egen erfaring.

Hvis du har den rette indstilling og er positiv og glad og har hår på brystet – især i starten, for det er rigtig hårdt – er jeg sikker på, det nok skal gå. Og dejligt med selvstændige, der tør i stedet for at sidde og vente på drømmejobbet.

Held og lykke fra Linse

 

Har du også et spørgsmål til Linse Kessler? Skriv til hende på linse@eb.dk

Husk også, at du kan se Linse i nye afsnit af 'Familien fra Bryggen' torsdage klokken 20 på TV3.