Annonce:
Annonce:

Linse i fond-kaos: Sendt til tvangsopløsning

Linse Kesslers fond, som skulle donere penge til blandt andet at redde hunde, er sendt til tvangsopløsning af erhvervsstyrelsen efter talrige regelbrud

Lise Kesslers fond nåede kun at leve i to år. Nu er den under tvansopløsning. Foto: Stine Tidsvilde
Lise Kesslers fond nåede kun at leve i to år. Nu er den under tvansopløsning. Foto: Stine Tidsvilde
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Ved du noget om sagen? Så hører Ekstra Bladet gerne fra dig. Send en mail her eller en sms til 1224 (alm. takst).

Linse Kessler er havnet i et decideret kaos med sin fond, Linseswebshop.dk.

Efter en lang række regelbrud, som blandt andet involverer et opkøb af et varelager hos Linse Kessler selv for 492.000 kroner uden en revisors vurdering, er fonden nemlig nu under tvangsopløsning.

Det viser en aktindsigt, Ekstra Bladet har fået i sagen.

Købte hos sig selv
Her fremgår det, at Erhvervsstyrelsen 3. september officielt har sendt fonden til tvangsopløsning ved skifteretten i Hillerød, efter hele bestyrelsen har valgt at trække sig. Det har de gjort, efter Erhvervsstyrelsen blandt andet har bedt om en redegørelse for opkøbet af et varelager hos Linse Kessler selv.

Annonce:

Fonden betalte ifølge regnskabet 492.000 kroner for varelageret, men der er ikke blevet foretaget en vurdering af varelageret inden købet, som ellers er påkrævet af loven for erhvervsdrivende fonde.

Erhvervsstyrelsen har gentagne gange gjort opmærksom på, at fonden skulle sende en redegørelse for købet, men de har ikke modtaget noget.

Da fonden senere blev gjort opmærksomme på den manglende redegørelse, kunne de ikke dokumentere noget, da der heller ikke er blevet ført nogen referater fra bestyrelsesmøderne, hvor købet er blevet godkendt.

'Varetager personlige interesser'
Linse Kessler har derudover selv siddet i bestyrelsen, som har godkendt købet, selvom hun ifølge lovgivningen var inhabil, da opkøbet skulle ske i hendes egen virksomhed. Dette reagerer Erhvervsstyrelsen også på, da fonden sender en redegørelse, som ikke besvarer styrelsens spørgsmål:

Annonce:

'Oplysningerne i bestyrelsens redegørelse til Erhvervsstyrelsen og sagens øvrige oplysninger giver anledning til at betvivle, om fondens bestyrelse i tilstrækkeligt omfang varetager fondens formål og interesser, om der foreligger personlig interessevaretagelse hos det bestyrelsesmedlem, som samtidig er fondens stifter, på bekostning af fondens interesser, samt om fondens bestyrelse er opmærksom på at sikre overholdelsen af erhvervsfondslovens regler', lyder det blandt andet i et brev fra styrelsen til fonden.

Intet regnskab
Fonden har heller ikke afleveret årsregnskab for 2020, hvilket er påkrævet af årsregnskabsloven.

I regnskabet for 2019 fremgår det, at der ikke er udbetalt en eneste krone til dyr eller anden velgørenhed, hvilket ellers er hele formålet med fondens stiftelse. På grund af det manglende regnskab er det uvist, om der er foretaget nogen donationer i 2020.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Linse Kessler, men hun ønsker ikke at udtale sig.

Her kan du se en tidslinje over kaos i fonden

5. juli 2019

I en mail vedrørende stiftelsen af fonden gør Erhvervsstyrelsen opmærksom på, at det er et krav for opkøbet af varelageret ifølge §62 i loven om erhvervsdrivende fonde, at de får foretaget en vurdering og at de får godkendelse hos Erhvervsstyrelsen.

8. juli 2019

Erhvervsstyrelsen gør igen opmærksom på §62.

15. juli 2019

Fonden stiftes officielt, og også her bliver bestyrelsen gjort opmærksomme på, at det kræver en godkendelse fra Erhvervsstyrelsen, hvis de skal købe varelageret hos Linse selv.

28. februar 2020

Erhvervsstyrelsen skriver til fonden for at spørge, om opkøbet af varelageret er blevet gennemført, da de ikke har hørt noget om det og ikke har set en redegørelse. De skriver, at de gjorde opmærksomme på, at §62 skulle overholdes.

18. juni 2020

Erhversstyrelsen rykker for svar på ovenstående mail fra 28. februar.

4. november 2020

Erhvervsstyrelsen opretter en kontrolsag på fonden.

1. december 2020

Erhvervsstyrelsen modtager redegørelse for revisorskifte fra fondens tidligere revisor. De skriver, at deres fratræden er sket efter ønske fra bestyrelsen, samt at deres eneste påbegyndte opgave var en vurderingsberetning for overdragelsen, men at de ikke fik tilfredsstillende dokumentation for værdierne, og at arbejdet derfor ikke blev gennemført.

8. december 2020

Erhvervsstyrelsen anmoder om en redegørelse for opkøbet og gør opmærksom på, at de har udtaget fonden til kontrol. Styrelsen henviser til fondens årsrapport for 2019, hvori de kan se, at varekøbet er gennemført i Linse Kesslers egen virksomhed for 492.000 kroner. De henviser til §62, og at denne ikke er blevet overholdt. Styrelsen gør desuden opmærksom på, at Linse Kessler ifølge §51 og §63 i erhvervsfondsloven ikke må deltage i behandlingen af spørgsmål om opkøb i sin egen virksomhed.

28 januar 2021

Fondens advokat svarer på brevet fra Erhvervsstyrelsen. Her lyder det, at opkøbet blev foretaget 15. august 2019 for 492.000 kroner. Derudover skriver de, at 'Bestyrelsen har måttet konstatere, at erhvervelsen beklageligvis skete uden iagttagelse af § 62 i erhvervsfondsloven, hvilket skete grundet manglende kenskab til bestemmelsen'. I det samme brev oplyser advokaten, at bestyrelsen ønskede at opløse fonden. Her lyder det fra advokaten: 'Da fondens aktiviteter og ophør formentligt vil blive gransket af medierne (grundet stifters forhold) er det vigtigt for bestyrelsen, at man i samarbejde med Erhvervsstyrelsen finder den rigtig løsning.'

11. marts 2021

Erhvervsstyrelsen skriver i et brev til fonden, at de ikke anser deres spørgsmål for besvaret i brevet fra advokaten fra 28. januar. Styrelsen gør her opmærksom på, at de 5. juli 2019 og 15. juli 2019 gjorde særskilt opmærksom på §62. Derudover gør de opmærksom på, at manglende kendskab ikke er en begrundelse for ikke at iagttage reglerne.

13. april 2021

Advokaten meddeler, at man på et bestyrelsesmøde har besluttet, at fonden skulle træde i likvidation. Ville Erhvervsstyrelsen ikke godkende dette, havde bestyrelsen planlagt at trække sig. Her blev det desuden oplyst, at Linse Kessler ikke længere ville promovere produkterne, og at fonden skulle ophøre med at bruge hendes brand. Advokaten oplyser, at det ikke er muligt for fondens revisor at lave en vurdering, da varelageret er helt eller delvist solgt, samt at der ikke findes nogen referater fra de bestyrelsesmøder, hvor beslutningen blev taget.

24. juni 2021

Erhvervsstyrelsen rykker endnu en gang for en redegørelsen for opkøbet og anser ikke deres spørgsmål for besvaret. Modtager de ikke oplysningerne inden fristen, kan bestyrelsen blive pålagt ugentlige tvangsbøder, indtil oplysningerne er modtaget, lyder det.

16. august 2021

Advokaten oplyser, at fondens direktion og bestyrelse har valgt at fratræde efter skrivelsen fra 24. juni 2021.

3. september 2021

Erhvervsstyrelsen sender fonden til tvangsopløsning ved skifteretten i Helsingør.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor heldig har man dog lov til at være på boligmarkedet?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: