Linse: Nærige mennesker er røvhuller

Linse Kessler bestyrer Ekstra Bladets nye brevkasse. Læs et af hendes svar herunder - og husk, at du også kan spørge brystbomben om ALT

Foto Claus Bjørn Larsen
Foto Claus Bjørn Larsen

Har du også et spørgsmål til Linse Kessler?

Send en mail til linse@eb.dk

Min veninde er nærig

Kære Linse

En af mine veninder er desværre lidt nærig. Hvis vi er i byen, er hun altid den, der giver mindst, og hendes gaver er altid lidt fedtede. Det er ikke, fordi hun er fattig, det er noget med hendes personlighed.

Jeg kan ikke lide at sige noget, men det irriterer mig grænseløst.

Hvad skal jeg gøre?

Kærlig hilsen Janni

 

Kære Janni

Jeg forstår, det er et problem, for jeg hader selv nærige mennesker. Det er okay at være nærig i forhold til sig selv, men fandeme ikke på andres bekostning, så er man bare et asshole. Det nytter ikke, at du ikke kan lide at sige noget til hende.

Du kalder hende veninde, så du må holde af hende på andre punkter. Derfor må du tage tyren ved hornene og sige det til hende. Måske vil du føle, det er forkert og flovt, og at du overskrider hendes grænser, men det er vigtigt, for ellers ender det med, at hun ikke er din veninde mere. Pludselig kan du ikke holde hende ud. Og tænk, hvis hun forstår det. Så kan I komme over den barriere.

Jeg har lige mistet to lange venskaber, og selv om det var selvvalgt, savner jeg dem begge, for de kendte mig rigtig godt, og det er røværgerligt at miste venner. Især for sådan en bagatel her.

Din veninde ved jo godt, hun er McNærig. Hun er helt klar over, at hun beholder koglerne i lommen og lige skal ud at tisse, når I skal betale en regning. Hun tænker over hver eneste krone, hun kan spare. Det er ulækkert, og egentlig er du bare pissesød, at du siger det til hende. Hvis hun bliver sur over det, er hun ikke værd at have som veninde.

Få det sagt, Janni.

Kærligst Linse

Linse: Vent med nye bryster, piger

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær